Szerintetek egy 17eves lanynak mennyire ajanlott autot venni?
Most őszintén, ha már a jogsija megvan, én vennék vmi nagyon olcsó használtat. Mert a vezetés olyan, mint a nyelvtudás: ha nem frissíti fel az ember a tudását, és nem gyakorol, akkor felejt. Ha már a jogsit engedtem neki mint szülő, akkor igenis veszek neki kocsit (persze akkor, ha nincs otthon kocsi, amit akkor visz el, amikor akar, és gyakran a rendelkezésére áll, nem vmelyik családtagja hajtja 24/7), de akkor ne pampogjon, hogy neki mittudoménmilyen új Audi modell kell, hanem együtt kiválasztunk vmi olcsóbbat, amivel már mondjuk meg lehet jelenni vhol (nem vmi épp szétesőfélben levő Lada). Mert ha nem gyakorolhat, akkor majdhogynem kidobott pénz volt a jogsi.
Ha még nincs jogsi, akkor nem fizetném egy 17 évesnek a jogsit, hacsak tényleg nincs rá szüksége - és a szükséget fontos dologra értem, pl. ha vmi diákmunka miatt kellene utaznia, vagy kollégiumból haza, vagy 2 család között... az nem lenne indok, hogy buliba nem akar busszal menni, vagy a neten megismert, még nem látott barátjához akar utazni, vagy a nyáron megismert palihoz. Mert utóbbi esetekben még nincs értelme, olcsóbbra is kijön diákbérlettel a tömegközlekedés (legalábbis Bp-n biztos), és nem létszükséglet. Majd ha eltartja magát, és rendes munkahelye lesz, vagy tényleg szükséges a kocsi, akkor legyen jogsija és kocsija.
Mar 2x bukott kresz vizsgan. D az autot majdhogynem elvarja,m az apja mar mondta neki,h kap. De ugye amiket neztek,az egy se tetszett neki.
Amit meg nem irtam le eddig szandekosan,az az,hogy mi alberletben elunk. Vettunk egy hazat nem reg,d nem tudunk meg bekoltozni butor hianyaban. Na meg egy nagy felujitas is kell meg. Plusz itt a 6honapos lanyunk,es eleg szukosen vagyunk mar 1szobas lakasban. Igy mar gondolom senki nem venne. D ezek nelkul voltam kivancsi a velemenyetekre. Köszi :-)
2x bukott kreszvizsgán?
Az nem semmi. Én kb 5 óra készüléssel 73 pontot csináltam. Egy vicc az a vizsga.
Nem jó tanuló, nem megy neki a kresz, és semmi haszna az autónak nála. Ergó felesleges a kocsi.
Haverom 100.000 ért vett MAGÁNAK autót. Nem golf meg audi meg ezek...
Megy és használja is nem csak bevásárolgatni meg elmenni 25 percre lévő barátjához.
Nálunk a családban azt mondják hogy van amiért felesleges kiállni a kocsival. Na az a 25 perc tényleg az. Ez kb 2-3 km. Emiatt kocsit venni pénzkidobás...
Ajánlott, pláne két KRESZ-vizsga bukás után, ha darált húsként szeretné viszontlátni a lányát.
Amúgy egy autót nem elég megvenni, fenn is kell tartani. Azt ki fogja pénzelni?
Nem...
18 év alatt csak belföldön vezethet
18 év felett külföldön is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!