Ti engednétek ennyifelé menni, ennyi időre a 3,5 éves gyereketeket?
Előre jelzem, hogy nincs gyerekem, tehát lehet, hogy a dolog normális csak nekem furcsa. Akiket ismerek kisgyerekes családokat, náluk inkább 5-7 éves kor felett kezdődtek az ilyen nyaralgatások.
Szóval: a család Sopronban él. Mindkét szülő szülei elváltak, az ország különböző részein élnek. A gyerek így elég sokat lesz nyáron a szülei nélkül, általában 1 hetet, hétvégétől hétvégéig.
Ami nekem a legfurább, hogy a 15 éves nagybátyával fog vonatozni át a fél országon.
Anyukák, ti engednétek ezt?
"Egy 15 éves gyereket egyedül is csak féltve engednék ilyen hosszú útra, de hogy rábízzam a 3 éves kicsit, na az teljesen kizárt. "
Ha te ezt komolyan írod, akkor a gyereked vagy nagyon önállótlan, vagy borzasztóan túlfélted a gyereket.
15 évesen már ennyi önállóság szükséges lenne a gyereknek. szóval szerintem veled van csak baj.
"Hétvégén mindig együtt van a család.
Mondjuk: elviszik az apai nagymamához, ott van egy hetet. Aztán az apai apukához, ott is van egy hetet.
Aztán az anyai nagypapához megy, úgy hogy a nagybátya viszi vonattal aztán következő héten ő is viszi haza.
Aztán az anyai nagymama viszi 1 hétre.
Nem követik egymást a hetek, közben nyaralni is megy a család hármasban meg a szülők is vannak szabin."
Szerintem ez teljesen normális megoldás.
Inkább féltsem a gyerekemet, minthogy baja essen. Az egész országon átutazni nem egyszerű. Egyébként olvassatok végig pár kérdést itt a témában, rengeteg 15, sőt 17-18 éves panaszkodik arról, hogy nem engedik el őket egyedül, úgyhogy sokunkkal van "baj". De a mi gyerekeinket legalább nem fogják sem megerőszakolni, sem kivenni a szerveiket.
Egyébként meg azzal az emberrel, aki a HÁROM ÉVES kisgyerekét egy másik gyerekre bízza, ráadásul hosszú utazás alatt, na azzal van az igazi baj. Majd elkezd ordítani a gyerek, meg pisilni kell cipelni, ott maradnak őrizetlenül a táskák, vagy valaki beléjük köt, eltévednek, elhagyja a pénzét, stb.... nem tud mindenre odafigyelni, és pláne nem tud vigyázni magukra, ha baj történik. Elhiszem, hogy az esetek 90%-ában nem történik semmi, de a többi 10-ben igen, és akinek a gyerekével ez pont megtörténik, azt nem fogja vigasztalni, hogy a többi milyen nyugodtan engedi el egyedül a kisgyerekét. Ha BÁRMI történik, mert történhet, ki lesz a felelős? A 15 éves? Vagy a szülők, akik elengedték 500 km-re a kisgyereküket, felnőtt felügyelet NÉLKÜL?
Igen,fényes nappal a vonaton szokás megerőszakolni egy 15 éves fiút :D
Beteges ez a féltés,hogy egy gimnazista kamaszt nem engedtek vonatra ülni .
3 gyerekem van,mindegyik elmúlt húsz éves is ,de bőven vonatoztak 15-16 évesen .
A telefonját egyik sem hagyta még el,de ha elhagyja van annyi esze ,hogy befárad egy telefonfülkébe és értesít róla . Őrizetlenül hagyja a csomagokat ? ez komoly? ne haragudj de csak egy szellemileg visszamaradott kamaszgyerek esetében tudom ezt elképzelni . /elnézést, nem sértésképpen,de nem tudtam szebben fogalmazni /
Sok dolog van,amihez még nem elég érett/felnőtt ez a korosztály,de ahhoz határozottan igen,hogy elmenjen a nagyanyjához vonattal .
Ők azt mondják, hogy felteszik a vonatra ők, aztán a nagyszülők leszedik a másik állomáson.
A távolság Sopron-Pécs, 280 km egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!