Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért bánnak velem így a szüleim?

Klaudia^^. kérdése:

Miért bánnak velem így a szüleim?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, van egy nővérem és egy öcsém. Minden házimunka rám hárul, ha én nem csinálok meg valamit, kirobban a háború, viszont a nővérem és öcsém istenítve vannak. Nap mint nap megfőzök, mosogatok, takarítok, etetem az állatokat..emellett 4es, 5ös szintet hozom az iskolában. De mindig találnak valamit ami által belém köthetnek. Egy kisebb családi vállalkozásban amikor kérik, besegítek. Semmi szabadidőm nincs. A barátommal még úgy hogy nálunk lakik sem tudok sok időt együtt tölteni. Nem hallgatnak meg, de nem is kérdezősködnek, csak ha már úgy érzik, hogy kötelességük. Mindem mozdulatom rossz szemmel nézik, kezdem úgy érezni, hogy a bizalmukat is elvesztettem, ok nélkül. Valahol megértem őket, biztos sok stressz éri őket munkahelyen, vagy akár nagyszülők által, de nem tudomeddig birom még ezt..csak a barátom tartja mar bennem a lelket.. Mindenért én vagyok a hibás, mindenért. Bármennyire is próbálok beszélni velük, nem igazán érdekli őket a véleményem. Fizikailag már kikeszültem, nem.bírom a mindennapos iskolát, majd tanulást, takarítást. Ha 8kor beesel az ágyba és nem várom meg még hazaérnek munkából is én vagyok a hibás, pedig nagyrészt miattuk vagyok igy lefaradva. Lelkileg már nem birom. Nem tudom mit kéne tennem hogy változtathassak a helyzeten.
2015. jún. 10. 23:02
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Jövőre költözhetsz koleszbe/albiba
2015. jún. 10. 23:04
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Először is komolyan gratulálok, hogy így tartod magad. A másik az, hogy mivel Te vagy a középső, Te vagy a "legátlagosabb" a családbam. A legnagyobb gyerek az "huu de nagy..." A legkisebb pedig "huu de cukipofaa". Biztos érted, mire gondolok. Beszélj szüleiddel a témáról. sok szerencsét és fel a fejjel, mindjárt nyár! :)
2015. jún. 10. 23:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, mindenképp érdemes lenne minél előbb elköltözni otthonról. Nem is lennél egyedül, ott lenne a barátod is. Próbáljátok meg, ez káros.
2015. jún. 10. 23:23
 4/8 anonim ***** válasza:
A 2-es válaszadót kiegészítve azzal - Valóban, te a középső gyerek vagy - ennek a pszichológiáját is elolvashatod ezer könyvben - de legrövidebben csak annyit mondanék: Később megtérül, siker- pénz, csillogás :) üdv a klubban! :D
2015. jún. 11. 00:51
 5/8 anonim ***** válasza:

A házimunkát és vállalkozást őhelyettük csinálod, mert ez az ő dolguk lenne - mindeközben a gyereknevelésre vonatkozó szülői feladataikat is elmulasztják Veled szemben, nem törődnek, nem beszélgetnek veled.

Egyszerűen csak mától ne dolgozz helyettük!

Ha kritizálnak, hadd beszéljenek! Neked tanulnivalód van, főállásban pedig gyerek vagy.

2015. jún. 11. 01:37
 6/8 anonim ***** válasza:

biztos megvan ennek a lelki logikája,de egyszerűen nem értem az ilyenek miért nem állnak le a munkával, ha nem értékelik azt a többiek.

Szóval mostantól ne csináld meg azokat a feladatokat amik az ő dolguk lenne, magad után persze mosogass el és takarítsd ki a szobádat,de ennyi minden mást intézzenek ők és rájönnek milyen fontos is volt a munkád. Ha hisztiznek akkor addig nyivákolnak, amíg ki nem szárad a torkuk és megunják.

2015. jún. 11. 09:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Valóban "középső gyerek szindróma" én csak így hívom... :D

Sokkal többet kell letenned az asztalra ha figyelmet elismerést és törődést szeretnél és a másik két tesód mindig jobb lesz nálad.

Én 28 éves középső gyerek vagyok és a mai napig így van...

Anyám pénzeli a nővérem és a húgom, furikázza őket meg minden hülyeség, de az ablakát én pucolom... :D

Később megtérül ez az egész egyébként a külön életben, mert hármunk közül én vagyok a legönállóbb, képes vagyok saját döntéseket hozni segítség nélkül, míg a testvéreim még egyedül arra se képesek, hogy orvoshoz menjenek.

2015. jún. 11. 09:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogyhogy nálatok lakik a barátod? Ennek mik a körülményei? Csak azért kérdezem, mert ha mondjuk ott van a szüleid nyakán úgy, hogy nekik útban van, esetleg nekik kell eltartani mert ő nem fizeti a részét, akkor máris megvan a szüleid indoka arra, hogy veled így viselkedjenek :(
2015. jún. 11. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!