Miért bánnak velem így a szüleim?
A házimunkát és vállalkozást őhelyettük csinálod, mert ez az ő dolguk lenne - mindeközben a gyereknevelésre vonatkozó szülői feladataikat is elmulasztják Veled szemben, nem törődnek, nem beszélgetnek veled.
Egyszerűen csak mától ne dolgozz helyettük!
Ha kritizálnak, hadd beszéljenek! Neked tanulnivalód van, főállásban pedig gyerek vagy.
biztos megvan ennek a lelki logikája,de egyszerűen nem értem az ilyenek miért nem állnak le a munkával, ha nem értékelik azt a többiek.
Szóval mostantól ne csináld meg azokat a feladatokat amik az ő dolguk lenne, magad után persze mosogass el és takarítsd ki a szobádat,de ennyi minden mást intézzenek ők és rájönnek milyen fontos is volt a munkád. Ha hisztiznek akkor addig nyivákolnak, amíg ki nem szárad a torkuk és megunják.
Valóban "középső gyerek szindróma" én csak így hívom... :D
Sokkal többet kell letenned az asztalra ha figyelmet elismerést és törődést szeretnél és a másik két tesód mindig jobb lesz nálad.
Én 28 éves középső gyerek vagyok és a mai napig így van...
Anyám pénzeli a nővérem és a húgom, furikázza őket meg minden hülyeség, de az ablakát én pucolom... :D
Később megtérül ez az egész egyébként a külön életben, mert hármunk közül én vagyok a legönállóbb, képes vagyok saját döntéseket hozni segítség nélkül, míg a testvéreim még egyedül arra se képesek, hogy orvoshoz menjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!