Valóban elrontjuk ezzel a gyerekünket?
Nem. Ha azt írtad volna, hogy vesztek neki egy ájfonnemtudomhányat jutalmul, akkor rezeg a léc. (Bár egy gyerek elrontása nem ennyiből áll, hanem az év 365 napjából...)
Szerintem ez teljesen normális jutalom, és a vége nem az, hogy CSAK ő kapott valamit, hanem az a jutalom, hogy ott vagytok együtt, ahova ő vágyott. Ez nagyon más!
Annak idején a kitűnő bizonyítványért mindig kaptunk valamit, változó, hogy elmentünk a Vidámparkba, kisebb ajándékot (tényleg kisebb!!!) vagy valami egyéb élményt kaptunk érte. Nem romlottunk el. Nem követelőztünk év közben, nem csak ezért tanultunk (mindketten elég sokra jutottunk azóta), de jól esett a pici jutalom érte.
Szóval gratulálok a kicsi lánynak a szép eredményhez, nektek a kislányhoz, és mindenkinek jó nyaralást! :)
Négy gyerekem van, (59F) anyuka hülyeséget beszél... de hát ez az elmúlt 10 évben nem került elő?
Meg főleg az, hogy a ti családotokban olyan elveket követtek, amiket ti helyesnek tartotok???? :O
Szeritem is jó ötlet, és egyébként is alap hogy lássa a Balatont, meg hogy közösen elmenjetek nyaralni valahová. Nyáron el is kell.
A jutalmazás is rendben van szerintem. Aki nem viszi túlzásba, az nem rontja el vele a gyereket. Pl. nyilván nem kell minden ötösért fagyizni vinni, de ha jó lett a bizonyítványa, az azt jelenti hogy egész évben szorgalmas volt, így meg is érdemli a jutalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!