Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemista vagyok, a szüleim...

Egyetemista vagyok, a szüleim ordibálnak velem, ha átteszem a vizsgám, vagy nem megyek át elsőre. Lassan idegösszeroppanást kapok?

Figyelt kérdés
Egész nap tanulok, úgy érzem le van sorvadva az agyam és nem elég bemagolni, érteni is kell a dolgokat. Napok óta migrénem van és a szüleim erre, mint hab a tortán, cseszegetnek, ha elhalasztom a vizsgám, vagy a második vizsgámra megyek. Mit tegyek, hogy kicsit lenyugodjak, mikor nagyon szorít az idő?
2015. jún. 5. 17:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
96%
De utolsó, ha a szülő olyan természet, hogy nem is akarja felfogni amit mondasz neki akkor mi van? Szerencsére a tiéd nem ilyen, de másoké meg igen.
2015. jún. 5. 19:55
 12/25 anonim ***** válasza:
21%
Ne hidd, hogy az enyémek elsőre felfogták. Több mint egy egész nyaramba telt elmagyarázni nekik. De szerintem megérte. Nekem jobb így a lelkiismeretem, mintha belezavarodnék, hogy mikor mit hazudok, és még azon is stresszelnem kellene a vizsgák mellett, hogy mit szólnának, ha lebuknék.
2015. jún. 5. 20:02
 13/25 anonim ***** válasza:
94%
utolsó, jó neked. nekem 26 év alatt se sikerült nekik elmagyaráznom semmit, mert vagy közbevágtak, vagy leteremtettek. Aztán meeg csodálkoznak, hogy hazudok. Nem jókedvemben hazudok, hidd el, én is szeretnék olyan szülőket, akikkel lehet őszintén beszélni, de velük nem...
2015. jún. 5. 20:53
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

Nekem is volt pár vizsgaidőszakom amit végig kamuztam. Én is az első vizsgaidőszakom utàn döntöttem így, amikor nem sikerült elsőre egy nehéz tárgy, és a szüleim meg voltak róla győződve, hogy akkor évet kell ismételnem biztos, vagy kirúgnak.... Mintha középiskolában lennénk. Na meg nehezen hitték el, hogy sajnos tényleg működik a valóságban is, hogy a tanár feldobja a dolgozatokat, ami a földre esik bukta, ami az asztalra 2-es...

Tehàt kamuztam, ha nem sikerült, vagy ha àttetttem. Nekik is jobb volt így, és nekem is. Ők nem stesszeltek meg húzták magukat hülyeségeken, és engem sem idegesítettek feleslegesen.

2015. jún. 5. 21:55
 15/25 anonim ***** válasza:
19%

"Mi köze a szüleidnek ahhoz te hogyan alakítod a dolgaidat, lassan felnőtt vagy.

"

Mert nem önálló még, otthon lakik, támogatják a szülei.

2015. jún. 5. 21:59
 16/25 anonim ***** válasza:
10%

Milyen csodás dolog, hogy ennyi embernek a hazudozás a megoldás!

Az élet egyéb területein is hazudtok, csaltok, loptok?

2015. jún. 5. 22:00
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

"hogy a tanár feldobja a dolgozatokat, ami a földre esik bukta, ami az asztalra 2-es... "

Haha, nyilván nem az 5-ös, hanem a nagyon gyenge, ami simán 1-es lehetne, csak ad egy kis esélyt neki.

2015. jún. 5. 22:02
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen helyzetben voltam még a legelső évben, aztán rájöttem, hogy nem fogom nekik megmondani és kész csak akkor ha már sikerült. Minek idegeskedjek még azon is, hogy cseszegetnek vele. Persze kérdezgetnek, de azt mondom semmi közöd hozzá majd megoldom. Nekem tökéletesen bevált, nem kell mindenről tudniuk és így nem is hazudok nekik.
2015. jún. 5. 22:11
 19/25 anonim ***** válasza:
96%

Gondolom te se láttál még egyetemet belülről...

Nálam volt olyan, hogy nem sikerült egy vizsgám (amiből aztán következő héten ötöst kaptam), anyámtól utána napokig nem hallottam mást, csak hogy nem lesz így elég kreditem (azt se tudja mi az a kredit, meg hogy működik az egész rendszer) meg kirúgnak, meg átraknak fizetősre, meg blablabla. Harmadik nap már üvölteni tudtam volna, egy nagy görcs voltam, és akkor így tanuljak. Amikor meg el akartam menni sétálni kicsit meg meginni egy teát, hogy lenyugodjak akkor meg be akart zárni... Tényleg mennyivel jobb volt mikor mindenről beszámoltam...

2015. jún. 5. 22:12
 20/25 anonim ***** válasza:
81%
14-es vagyok. Képzeld utolsó, nálunk volt olyan tanár, akinek már a rektor szólt, hogy valamit kezdjen magàval, mert elképelhetetlenül nagy a bukások száma nála, és sok a panasz az "elkevert" zh-król, meg vizsgadolgozatokról. Te jártál egyáltalán egyetemre?!
2015. jún. 5. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!