Megmondjam anyának, hogy amíg a férje ott van, én nem költözök vissza? Vagy hagyjam az egészet?
A férje egy hatalmas bunkó, aki ráadásul zsugori is (milliókat keres havonta, mégis anya fizeti a ház hitelét, a számlákat és vásárol be hétvégente).
1 hete összevesztünk, hogy mégis mi az, hogy én egész nyáron külföldön leszek és nem vigyázok a féltestvéremre. Múlt héten mondták, hogy mikor KELL rá vigyázni, én pedig mondtam, hogy nem fogok, mert hétfőn elutazom és nem leszek túl sokat az országban nyáron, júniusban pl. már 1 napot sem.
Erre anya férje kiakadt ok nélkül és mondta, hogyha ennyire nem akarok velük lenni, költözhetek apukámhoz. Én pedig összepakoltam az ott lévő cuccaimat és eljöttem.
Most pedig anya minden nap hívogat, hogy menjek vissza és megbeszéljük ezt.
De nekem ehhez már nincs kedvem, jövőre érettségizek, nem hiányzik a folytonos üvöltözés, vita.
Csak tényleg nem akartam úgy elmenni, hogy kb. nem beszélünk.
Anyukád és a pasija is érdekes, annyi szent.
Ha jól érzed magad a faternál, maradj ott. vissza ne menj a diliházba.
Itt az az elsődleges kérdés, hogy nagykorú vagy-e?
Ez jogi szempontból fontos tényező.
Szerintem egyébként sok dologban anyukád a hibás, és nem veszi észre, hogy a gyereke mindig elsőbbséget élvez a párjával szemben.
Nekem ugyan nincs még gyerekem, de egész biztos, hogy bármennyire is haragudnék rá, ha a férjem azt mondaná, költözzön el, vele beszélgetnék el alaposan.
Abból a szempontból viszont jogos, hogy anyukád kiakadt, hogy te csak random kijelentetted, hogy te nem leszel itthon.
Hol leszel egyébként?
Az ilyesmit azért illik jó előre megbeszélni, nem pedig egy vitánál bedobni, mint adu-ászt.
Egyébként ha még Magyarországon vagy, én mindenképp azt javaslom, hogy találkozz valahol anyukáddal kettesben, pl egy kávézó, és beszéljétek meg ott, a férje nélkül.
Elmondod neki a problémáidat, Ő is a sajátjait, és kész.
69%-os, állj le. Felfogtuk, szerinted a gyereknek nincs szava otthon, oké.
Apa nem csak egy hétig jó fej, hanem mindig.
Nincs házimunka, megcsinálja más.
Nem szól bele, hogy mit csináljak. Pl. a nyári utazásokat, fesztiválokat is ő fizette idén is.
Simán engedi, hogy itt aludjon a barátom.
Egyáltalán nem bunkó, senkivel, nemhogy a saját lányával.
Látod, semmit nem tudsz az életemről, mehet máshová zavarni a levegőt.
Többiek:
Nem, még nem vagyok nagykorú.
Csak jövő májusban leszek 18.
Nem random jelentettem be, hanem folyton mondtam, hogy mikor megyek, de sosem figyelt rám. És ugye mondták, hogy akkor mikor kell a féltestvéremre vigyázni, én pedig szóltam, hogy nehéz lesz több ezer km-ről.
Külföldön leszek a barátnőimmel, barátommal (több országban), meg apával is megyünk nyaralni, de csak augusztus végén-szeptember elején.
Az a baj, hogy anyával már próbáltam beszélni, többször is. De neki sosincs ideje, mindig rohan, vagy csak felidegesíti magát és otthagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!