Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermeki sérülések! Ti milyen...

Gyermeki sérülések! Ti milyen lelkisérüléseket szenvedtetek kiskorotokban? (Szavak szintjén)

Figyelt kérdés
Egy rajzhoz gyűjtök ötleteket, ami a gyermek lelkibántalmazásáról szól. Szeretném megismerni, kinek milyen gondokkal kellett küzdenie, melyik mondatok maradtak meg benne a gyerekkorából, ami sértő volt. Kérlek írjatok!:)
2015. jún. 4. 13:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egy dologra emlèkszem, anyukàm nagyon ideges volt amikor gimiben nem tanultam és rossz jegyeket hoztam, és sokszor vàgta a fejemhez, hogy ha így folytatatom biztosan k**va lesz belőlem, mert többre nem viszem. Nagyon rosszul esett, hogy ilyet mond. Làss csodàt nem lettem az...:P Azóta màr meg tudtuk ezt beszèlni, elismeri hogy eltúlozta a dolgot csak ő mindig kitűnő tanuló volt és nem tudta kezelni, hogy én nem voltam egy eminens tanuló....
2015. jún. 4. 17:37
 12/18 anonim válasza:

apának nevezett "ember" mondta és mondja is még,de már nem hat meg :D :

"nélkülem egy sz.r vagy,semmit se érsz" (anyagi támogatás)

"kis tápos g..i" (vékony voltam,vagyok)

"gyűlöllek, nekem te nem vagy a gyerekem"

és hasonló jellegű mondatok.

nincs magával kibékülve , és így vezeti le rajtam,és a család többi tagján.

annyira értéktelen maga az ember ,hogy már nem hatnak meg az ilyen mondatai. amit láttam benne pozitívat eddig ,azt mind kiölte folyamatosan.

2015. jún. 4. 20:32
 13/18 Gyémántlány ***** válasza:
Elálló füleim voltak, az iskolatársaim Hobbitnak, és Fülesbagolynak is hívtak. Örökké meg fog maradni, pedig már megműtöttek.
2015. jún. 4. 21:24
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem tudok példákat, csak az eredményét.

Főleg, hogy nem volt tudatos a szüleimnél, sőt imádjuk egymást, és kerssük mikor történt, ami.

Kőros önbizalomhiány, nem csak nekem, hanme tesőmnak is.

A szüleink mindketten magabiztosak.

Tesőmat tudom, hogy a hasonltgatás viselte meg..

Jobb képességekkel rendelkeztem már 2 évesen is, mint ő, nehezen tanult, esetlen volt, már 2 évesen szemüveges.. Egyébkent nem volt vele gond, csak én magasra tettem a lécet, ijesztően gyorsan tanultam,és a mai napig ijesztően jő az emlekezetem....

Nekem ez volt a gond egyrészt.. Hatalmas felelősseget tettek rám

Te vagy a nagyobb, te legy okos, mutasd meg.. Példalőztak velem,

Ez hatalmas nyomás volt, hiszen én is gyerek voltam, és a tökéletesség látszatát keltettem.. Tehat folyamatosan jő akartam lenni..

Ma nem vágok bele semmibe, amiről nem tudom, hogy sikerül, és ugye a tessék-lassék sikerül nálam nem játszik. Ha valamit elkezdek, és eldöntöm, akkor a legjobbak közt leszek.m ha nem, akkor nem csinálom..

Kudarctűrő képessség 0

A külsőm: az agyammal tudom, hogy csinos, és szép vagyok, nem klasszikusan, de soka visszajelzés.. De mégis vannak olyan napok, amikor az utcara nem tennem ki legszívesebben a lábam...

Alegnagyobb gondolatom az volt gyerekként, hogy nem szertnek... És tényleg úgy gondoltam,més nem tudom miért...

Pl hoztam egy 4 est akkor nem számított kinek hányas lett.. Csak nekem. Miért 4 es.. Ha 5-öst hoztam, akkor" milyen lett a többieknek?" Tehát ha jőt hoztam, akkor felmerték,mhogy az jobb-e mint a többieké,mnem csak könnyű volt, ha rosszabbat, akkor senkit nem érdekelt, hogy egyebként mindenkinek 3 as lett és 5ös nem is....

Ez nagyon fájt...

Emiatt van gondolom, hogy gyűlölök versenezni, egy morzsányi versenyszellem sincs bennem, csak magammal szemben..

Nemtudom segített-e...

Ez csak az én veleményem..így 28 év távlatából A pszicholőgust egyelőre kudarcnak élem meg.. De már évek őta győzködöm magam, hogy kellene

2015. jún. 5. 05:42
 15/18 anonim ***** válasza:

Jah nekem a kukás, vagy utcaseprővel példálóztak minden 4-es vagy ne adja 3-as miatt ( összesen 8általánosban volt vagy 2-3 3-as érdemjegyem.. Mindvégig 4,6 felett teljesítettem, de inkább színjelessen dicséettel..

Én meg basszus elhittem,mhogy 1-2 4-es érdemjegy miatt utcaseprő leszek..

Jézusom

Előző

2015. jún. 5. 05:45
 16/18 anonim ***** válasza:

-dagadt disznó vagy

-hogy születhettél ilyen csúnyának

-olyan vagy mint apád (és ez nagyon nem dicséret volt)

de kaptam olyat is, hogy kár volt megszületnem, jobb lett volna ha meg sem foganok... stb

18/L

2015. jún. 5. 08:00
 17/18 anonim ***** válasza:

"semmire sem vagy jó, semmi hasznod nincs" (anyám)

"később utcaseprő vagy elárusítónő lesz belőled ilyen hozzáállással" (apám a 4,5-ös átlagomra)

"hülye vagy" (szüleim)

"te vagy életem legnagyobb problémája" (anyám)

"kiverem a fogaidat, kitépem a hajadat" (anyám nekem, mikor kb 7 éves lehettem)

Én a legnagyobb lelki sérüléseimet testi bántalmazásnál szereztem meg, de a fenti mondatok is azért megmaradtak bennem.

2015. jún. 5. 18:03
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Tudom, hogy nem sokat ér, amit most mondok, de nagyon sajnálom, hogy ilyen szülők mellett nőttetek fel.

Én egyedülálló anyuka vagyok, nagyon jó szülőkkel, de a gyerekem apja egy nagy szar, és ilyenkor gondolom azt, hogy lehet nagyon szerencsés is, hogy nem él velünk egy rossz ember.

Egyre kérnélek titeket, ne legyetek olyanok, mint azok, akik ilyen méltatlanul bántak veletek.

2015. jún. 6. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!