Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bennem vagy bennük van a hiba?

Bennem vagy bennük van a hiba?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Szeretetben,boldogságban nevelkedtem,sokat nevettem,a szüleim nem váltak el,szóval tényleg minden boldog. Nincs testvérem.

Pár éve,amióta kamaszodom,sokkal többet igényelem az egyedüllétet,bezárkózom a szobába,a barátnőimmel beszélek és filmez nézek. Ritkán jövök ki a szobámból. Amióta ez a korszakom tart,szinte havonta vannak nagy beszélgetéseink a szüleimmel,és olyanokat mondanak nekem,hogy "én csak a cseléded vagyok,csak arra vagyok jó neked,hogy mossak és süssek rád" vagy azt,hogy "úgy viselkedsz mint egy idegen". Én megértem őket,hogy rosszul esik nekik,hogy nem vagyok velül,de egyszerűen sem igényem,sem kedvem nincs hozzá,hogy kiüljek a nappaliba hozzájuk,és beszélgessünk. Én nagyon szeretem őket,érzem,hogy amint kiléptem ebből a zűrös tinikorszakomból,ismét a régi leszek.

A porszívózást és a törölgetést szoktam én csinálni. Valljuk be,ki szeret takarítani? De megcsinálom. Anyukám ebbe is beleköt,hogy "ha látnád magadat,hogy milyen undorral csinálod mindezt". Tegyük hozzá,egyke vagyok,városi gyerek,1 éve költöztünk kertes házba. Nem vonzanak a kinti dolgok. Ők ezt sem értik meg. A szomszédunkban van pár fiú gyerek,mindig velük példálóznak,hogy ők mennyivel rendesebbek. De ha én mondok valamit,akkor azt mondják "engem nem érdekelnek a többiek".Azt is mindig mondják,hogy mindenki másnak lát engem,mint ahogy velük beszélek és viselkedem. A barátaimmal persze,hogy beszédesebb vagyok,hisz velük beszélek meg mindent!

Egyszerűen már nem tudom mit tegyek,de nagyon bánt ez az egész! Kérlek írjátok le a véleményeteket,azt,hogy Ti milyenek voltatok ennyi idősen,vagy hogy a gyerekeitek hogyan viselkednek veletek!

Köszönöm :)

2015. jún. 3. 20:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Élnek szerencsére. :) Nagymamám mesélte,hogy anyukámnak mindig kiabálta,hogy "Ne csapkodd az ajtót!!"
2015. jún. 3. 20:43
 12/15 anonim ***** válasza:

na ugye!

komolyan mondom,hogy ha legközelebb együtt vagytok vesd fel. Ők örömmel mesélnek majd a szüleid meg majd nagyokat tiltakoznak öröm lesz nézni:)Ha igy nem fogják megérteni a helyzetedet akkor lehet hogy sehogy...

2015. jún. 3. 20:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem privibe leirhatnal par jo filmet cimet mert nagyon unatkozom :)
2015. jún. 3. 21:29
 14/15 anonim ***** válasza:
én pont az ellenkezoje voltam...be nem állt a szám..alig vártam, hogy a kollégiumbol hazamenjek és mesélhessek nekik :D péntek este eloadást tartottam a hétrol...oszintén nem tudom, hogy birták...állandoan sztoriztam nekik..emlékszem már rég a tévét nézték volna én meg csak daráltam a baromsáokat..nálam ez 21 éves koromig tartott :D utána lettem "normális" :DD
2015. jún. 3. 22:30
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat,kérlek mások is írjanak :)
2015. jún. 6. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!