Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normalis ez a neveles...

Mennyire normalis ez a neveles? Csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés
Unoktesom a 10 es 12 eves gyerekeivel allandoan muzeumba, szinhazba jar, ebedkor mindig "huzd ki magad, ne szurcsolj" stb. Ezek mellett vannak baratok, sport stb. de nem korai ez? Nekem fura ez az urias neveles, nem latom hasznat. Igaz engem tok mashogy neveltek, de nekem erthetetlen, hogy ez 10 eves gyerek ennyire tajekozott legyen, inkabb jatszana tobbet.
2015. jún. 2. 11:03
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején engem már kisebbként is hordtak színházba, múzeumba, meg gyakori iskolai program is volt általánosban, amióta az eszemet tudom. Én imádtam az ilyen programokat, 10-12 évesen pedig ez egyáltalán nem korai. Nagyon helyesen teszik a szülők, hogy szélesítik a gyerekek látókörét, sőt, remélem, hogy már korábban is így tettek.

Feltételezem, a gyerekek is szeretik, nem pedig csak a szülők akarata. Ez még önmagában egyáltalán nem jelenti azt, hogy más jellegű programokat nem is ismernek, az "úri nevelés" fogalmát pedig ez meg sem közelíti. Ettől még ugyanúgy tévedhet nagyon tucat irányba a gyerek jelleme, hisz csak most köszönt majd be a kamaszkoruk...

Nem kellemes egy olyan (akár fiatalabb, akár idősebb) ember társaságában ebédelni, aki akár étteremben is hangosan szürcsöl, mert náluk nem volt megszokott megtanítani a gyereket az alap etikettre. Optimális esetben ezt a gyereknek már jóval kisebb korban meg kell tanítani, csak olykor sok idő ezt megszokniuk. A helyes tartás pedig esetleges gerincproblémákat is megelőzhet. Azért ez nem katonaszigor, amitől lelki sérült lesz szegény gyerek.

2015. jún. 2. 16:36
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Fú, engem már az anyu hasában is hordoztak ezekre a helyekre, 2 évesen tudtam rendesen enni az asztalnál, tehát nem tudok hozzászólni ilyesfajta dilemmához.:)

Szerintem ez egy átlagos életvitel, átlagos, megszokott nevelés.

2015. jún. 2. 18:03
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam azt is, amit menet közben írtála saját gyerekkorodról, szerintme inkább Neked kellett volna többet jétszanod a gyerekvigyázás és házimunka helyett.

ezek a gyerekek, akikről írtál, nem végeznek házimunkát. És az igaz, hogy túlterhelik őket tanulással, sokkal többet kéne szaladgálniuk a szabadban a társaikkal nem napi 12 órát teljesíteni és ülve figyelni, hanem csak 6-7-et inkább, de a szellemi életük sokkal jobban nekik való és élvezetes, mint a Tied volt.

2015. jún. 2. 18:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!