Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normalis ez a neveles...

Mennyire normalis ez a neveles? Csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés
Unoktesom a 10 es 12 eves gyerekeivel allandoan muzeumba, szinhazba jar, ebedkor mindig "huzd ki magad, ne szurcsolj" stb. Ezek mellett vannak baratok, sport stb. de nem korai ez? Nekem fura ez az urias neveles, nem latom hasznat. Igaz engem tok mashogy neveltek, de nekem erthetetlen, hogy ez 10 eves gyerek ennyire tajekozott legyen, inkabb jatszana tobbet.
2015. jún. 2. 11:03
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem látod hasznát?? Jesszus...

Minket még ígyebbül neveltek, volt zongoraóra, balett, stb. Teljesen természetes számomra a normális viselkedés, társaságban hozzá tudok szólni a témákhoz, megértek egy összetettebb gazdasági cikket is, pedig nem vagyok közgazdász. A munkahelyemen a 30 fős irodában ketten vagyunk, akik egyenesen ülünk és járunk (a másik lány szabadidejében tánctanár). A többieknek állandóan fáj a háta...

2015. jún. 2. 12:26
 22/33 anonim ***** válasza:
59%
Csak neked furcsa. Ez a normális nevelés.
2015. jún. 2. 12:39
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem tartom "úrias" nevelésnek, ha valakit arra tanítanak, hogy húzza ki magát és ne szürcsöljön. Az sem "úri" nevelés, ha elviszik színházba, múzeumba, hanem úgy hívják, hogy művelődés. Felnőtt korukban lesz fogalmuk sok mindenről.
2015. jún. 2. 12:43
 24/33 anonim ***** válasza:
85%

Ez nem úrias meg procc nevelés, ez lenne a normális. Ilyen korban igenis el kell kezdeni a kultúrára nevelést, mert akkor kezd elválni, ki mennyire lesz művelt, tájékozott felnőttkorában. Igen, nagy különbség van olyan ismerősöm között, aki életében először volt színházban 17 éves korában, és pl. köztem, akit gyerekelőadásokra már 3-4 éves korom óta vittek. Tanulásban is hasznos, beszélgetésekben is, műveltségben főleg (öcsém, aki nem járt színházba, tőlem kérdezte meg tinédzserként Kaszás Attila halála után, hogy a ki a rák volt az, ilyen szavakkal...).

A másik meg az, hogy az ne legyen már durva, hogy nevelik a gyereket. Szürcsölni prosztó dolog. Inkább tanulja meg a gyerek gyerekként, minthogy belerögzüljön az, hogy jajj, anyu-apu szerint cuki kisgyerek vagyok, hadd játsszak még, milyen cukin szürcsölöm a levest, és később kinézzenek egy társaságból, mert nem tudom nem szürcsölve enni a levest, még akkor is, ha tudom, hogy nem illik.

2015. jún. 2. 13:07
 25/33 anonim ***** válasza:
88%

úrias nevelés:)))

hát ez beszarás.

Lehet jobb lenne, ha tyúkokat kellene számolgassanak szabadidejükben, nem?

2015. jún. 2. 13:12
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vagyok egy úrilány, de nekem ez teljesen jó nevelésnek tűnik. Mikor neveljék az embert, ha nem gyerekkorában?
2015. jún. 2. 13:13
 27/33 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, te se játszottál, mert a húgodra vigyáztál, vagy a kertbe dolgoztál. Sajnálom hogy így nőttél fel. A legtöbb helyen az a normális, amit az unokatesód csinál, és nem az ahogy te felnőttél.
2015. jún. 2. 13:31
 28/33 A kérdező kommentje:
Ertem utolso, lehet igy van. Mindig en vigyaztam a hugomra mert a szuleim elvoltak dolgozni, ott volt a hazimunka meg a kert is. Lehet ezert nem kot le ilyesmi program, beszelgetes.
2015. jún. 2. 13:55
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Semmi furcsa nincs ebben. 10-12 éves korában van az utolsó esélye a szülőknek, hogy erre rászoktassák a gyereket, mert most még fogékonyak. Ha most elszalasztják az alkalmat, akkor később sose lesz "kultúr" ember a gyerekből, és még így is kamaszként jó eséllyel állnak ellent.
2015. jún. 2. 13:58
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennyi idősen simán mehet múzeumba vagy színházba,ma már nem csak Shakespearet játszanak és külföldön a természettudományi múzeumok nagyon menők.Az a tragédia,ha valakit nem visznek múzeumba sosem 10 éves kora előtt és olykor jómódú családok csesznek ki így a gyerekkel,nem csak a 8 osztályt se végzettek.Egyszer sulival Pesten osztálykirándultunk,anyukám is jött kísérőnek és az egyik osztálytársnőm nagyon nyúlkált valamerre,aminek következtében rászólt,hogy hagyja abba,mert így nem viselkedünk múzeumban.Erre osztálytársnőm:nem is szoktunk a szüleimmel múzeumba járni.Voltunk olyan 9 évesek.Na kérdező,ezért is megéri "kultúrhelyekre" járni!Tetszik érteni?

21/L

2015. jún. 2. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!