Mennyire normalis ez a neveles? Csak nekem furcsa?
Szegény gyerekeknek biztos evőeszközt is kell használni, ahelyett, hogy kézzel-lábbal ennének.
Micsoda anya az ilyen...elvárja a gyerektől, hogy ne úgy viselkedjen, mint egy középkori tanulatlan paraszt.
A legrosszabb, hogy én is ilyen vagyok. Elvárom a gyerektől, hogy ne csámcsogjon, szürcsöljön, használjon kést és villát is, ne csak kanállal lapátolja magába, és rendesen üljön az asztalnál, és ne a kanapén fekve egyen. Néha még egy kis kultúrát is kap a múzeumban. Szólok is a gyámügynek, hogy rosszul tartom a gyereket.
Ez lenne a normális. A szülő nevelje a gyerekét, tanítsa meg viselkedni és biztosítsa neki nemcsak fizikai, hanem szellemi fejlődéshez szükséges lehetőségeket is. Ehhez pedig hozzátartozik, hogy a lehetőségekhez képest mutassa meg neki a világot minden értelemben.
Mi a gond a múzeumba járással? Talán az, hogy a tv-n kívül is van élet, szórakozási lehetőség? Nemcsak a számítógép létezik? Ne adj isten némi műveltségre, tájékozottságára is szert tesz a gyerek? Ez tényleg borzalmas! Gondolom, kérdező, te is az a fajta vagy, aki jót röhög azon, hogy egy-egy festőt valami brazil szappanopera hőssel kever, és a maximális szórakozási lehetősége a tv-számítógép páros némi plázapatkánykodással megspékelve. Inkább irigykedj az unokatesód gyerekire, olyan alapokat kapnak, amelyekre egy életen át építhetnek, é s nem kell felnőttként szégyenkezniük ha olyna társaságba kerülnek, ahol nem a VV a téma...
Ez sokkal jobban hangzik, mint az, hogy a mostohafiam 18 éves és nem tud késsel-villával enni, és a tiszteletet még messziről sem ismeri... :S
Múltkor mondtam neki, hogy égni fog mint a Reichstag erre visszakérdez, hogy milyen rizs nap? És elvileg érettségizni fog... :O Ha sikerül neki.........
Szóval az a gond, hogy nem voltak ilyen lehetőségeid?
De most már felnőtt vagy?
Te alakítod az életed, úgyhogy majd te is úgy töltöd a szabadidődet, ahogy akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!