Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normalis ez a neveles...

Mennyire normalis ez a neveles? Csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés
Unoktesom a 10 es 12 eves gyerekeivel allandoan muzeumba, szinhazba jar, ebedkor mindig "huzd ki magad, ne szurcsolj" stb. Ezek mellett vannak baratok, sport stb. de nem korai ez? Nekem fura ez az urias neveles, nem latom hasznat. Igaz engem tok mashogy neveltek, de nekem erthetetlen, hogy ez 10 eves gyerek ennyire tajekozott legyen, inkabb jatszana tobbet.
2015. jún. 2. 11:03
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
91%
Igen,csak neked furcsa.Gondolom te még könyökölsz az asztalnál,és szürcsölöd a levest.Az egyetlen kultúrális élményed pedig a GYK.
2015. jún. 2. 11:25
 12/33 anonim ***** válasza:
88%
Kiváncsi lennék a te gyereknevelési taktikádra :)
2015. jún. 2. 11:33
 13/33 anonim ***** válasza:
89%

Szegény gyerekeknek biztos evőeszközt is kell használni, ahelyett, hogy kézzel-lábbal ennének.

Micsoda anya az ilyen...elvárja a gyerektől, hogy ne úgy viselkedjen, mint egy középkori tanulatlan paraszt.

A legrosszabb, hogy én is ilyen vagyok. Elvárom a gyerektől, hogy ne csámcsogjon, szürcsöljön, használjon kést és villát is, ne csak kanállal lapátolja magába, és rendesen üljön az asztalnál, és ne a kanapén fekve egyen. Néha még egy kis kultúrát is kap a múzeumban. Szólok is a gyámügynek, hogy rosszul tartom a gyereket.

2015. jún. 2. 11:36
 14/33 anonim ***** válasza:
85%
Igen, ahogy a tendencia mutatja, csak neked furcsa.
2015. jún. 2. 11:37
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális dolgok ezek. A szürcsölés, meg hogy kihúzza magát alapvető norma. Színházba meg múzeumba pedig 7 évesen voltam először. Rá nem erőltetném, de ha szeretik akkor miért ne mennének? Te vagy a furcsa..
2015. jún. 2. 11:39
 16/33 A kérdező kommentje:
Hat szoktam szurcsolni ha magam vagyok, bar en munka utan faradtan mar nem is figyelem. Ennyi idosen nem vittek csak jatszora vigyazni a hugomra, vagy ki akertbe dolgozni.
2015. jún. 2. 11:50
 17/33 anonim ***** válasza:
85%

Ez lenne a normális. A szülő nevelje a gyerekét, tanítsa meg viselkedni és biztosítsa neki nemcsak fizikai, hanem szellemi fejlődéshez szükséges lehetőségeket is. Ehhez pedig hozzátartozik, hogy a lehetőségekhez képest mutassa meg neki a világot minden értelemben.

Mi a gond a múzeumba járással? Talán az, hogy a tv-n kívül is van élet, szórakozási lehetőség? Nemcsak a számítógép létezik? Ne adj isten némi műveltségre, tájékozottságára is szert tesz a gyerek? Ez tényleg borzalmas! Gondolom, kérdező, te is az a fajta vagy, aki jót röhög azon, hogy egy-egy festőt valami brazil szappanopera hőssel kever, és a maximális szórakozási lehetősége a tv-számítógép páros némi plázapatkánykodással megspékelve. Inkább irigykedj az unokatesód gyerekire, olyan alapokat kapnak, amelyekre egy életen át építhetnek, é s nem kell felnőttként szégyenkezniük ha olyna társaságba kerülnek, ahol nem a VV a téma...

2015. jún. 2. 11:54
 18/33 anonim ***** válasza:
89%

Ez sokkal jobban hangzik, mint az, hogy a mostohafiam 18 éves és nem tud késsel-villával enni, és a tiszteletet még messziről sem ismeri... :S

Múltkor mondtam neki, hogy égni fog mint a Reichstag erre visszakérdez, hogy milyen rizs nap? És elvileg érettségizni fog... :O Ha sikerül neki.........

2015. jún. 2. 12:02
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Szóval az a gond, hogy nem voltak ilyen lehetőségeid?

De most már felnőtt vagy?

Te alakítod az életed, úgyhogy majd te is úgy töltöd a szabadidődet, ahogy akarod.

2015. jún. 2. 12:04
 20/33 anonim ***** válasza:
85%
Hát ez valóban hallatlan, nevelni a gyerekeket. Szégyelljék magukat. :D
2015. jún. 2. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!