Hogyan fogadja el az ember magát, ha a szülei mindig azt éreztetik vele, hogy a testvérje mindenben jobban teljesít?
Ha ez igy van, akkor komoly, eleten at tarto hatranyba tudnak teged keriteni...
Mondok egy peldat, habar egyaltalan nem olyan komoly, mint a tied. Az elso munkahelyemen volt egy idosebb kollegano, a fonok felesege. En 19 voltam, o 34. Folyton, minden nap azt hallgattam tole, hogy amig fiatal vagyok es csinos, csinosabban kellene oltozkodnom. Sminkelnem kellene, tobbet innom, gyakrabban eljarnom otthonrol. Miert nincsen kifestve a kormom, miert nincsen szep frizuram, sapadt a borom, magas sarku cipo kellene...
Vettem vegul 3 ruzst, nehany koromlakkot, magas sarku szandalt, es megprobaltam magam beleilleszteni ebbe a szerepbe. Nem is tudom, miert. Boldog kapcsolatban voltam (vagyok), es meg csak azt sem akartam, hogy elfogadjon, vagy jobban kedveljen.
Viszont az ilyen viselkedes mentalisan rombolo hatasu. Nem is tudtam sokaig, miert vagyok annyira boldogtalan, aztan rajottem, hogy emiatt (is), az eletem teljesen mas vaganyon halad, mint szerettem volna.
Zard ki oket a fejedbol. Meg is mondhatod nekik, hogy ha igy beszelnek veled, es igy allnak hozzad, akkor vegyek ugy, hogy nem is hallottad. Torodj a sajat eleteddel, dolgozz a belso ertekeiden, es ne hasonlitsd magad a noveredhez. Az eletben elert sikereid csak attol fuggnek, hogy mennyire ertekes emberre valsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!