Hogyan fogadja el az ember magát, ha a szülei mindig azt éreztetik vele, hogy a testvérje mindenben jobban teljesít?
Szia!
Szerintem nem veled van a gond. A szüleid gondolom mivel tesóm hamarabb született jobban szeretik. Ez még persze nem ok arra téged ne szeressenek. Az jó ha figyelsz az egészségedre és sportolsz. De az, hogy anyud ennyire piszkáljon szerintem nem normális dolog. Ugyanolyan értékes vagy mint tesód. Ha jó gyerek vagy akkor nem tudom mi a bajuk veled. Így ahogy gondolkodnak nem kéne, hisz te is a gyerekük vagy. Egyformán kéne szeretniük de ha még nem megy nekik legalább ne mutassák ki. Azzal csak téged bántanak meg és így a lelked fog mindig sérülni, meg így féltékeny leszel lehetsz tesódra is. Szerintim érdemes erről velük beszélni
szia, nagyon sajnállak, hogy ez van, szerintem egyáltalán nem normális...
mi négyen vagyunk testvérek, és a szüleim mindig próbáltak vigyázni, hogy nehogy valamelyikünket is megkülönböztessék...
szerintem egyáltalán nem normális. Az, pedig, hogy kicsit több a súlyod, mint a nővérednek, tuti lehet alkati kérdés is.
A feleségem családja is ilyen volt, megvolt náluk, hogy a nővére a szép, a feleségem az "okos" (és ezt úgy értették, hogy ő nem szép). Meg is lett az eredménye, a testével kapcsolatban nagyon rossz az önbizalma, és alkatilag teljesen más, mint a nővére, akinek szerencsésebb a genetikája.
Vigasztalódj, majd biztosan találsz magadnak párt, aki téged sokkal szebbnek és jobbnak lát, mint a nővéredet. Én így vagyok, nem "cserélném le" őt a nővérére.
38F
Elmondtam már nekik többször is az érzéseimet, falra hányt borsó volt.
Pszichológussal is beszéltem többször, semmi nem változott.
A rokonokat sem érdeklem igazából, nekik is megvan a saját bajuk, meg nem is szeretném terhelni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!