Jogosan szól bele anyám abba, hogy hogyan egyek?
Amióta sok éve megtanultam evőpálcikát használni, azóta kényelmesebbnek érzem, mint a kés-villát. Itthon sokkal szívesebben aprítom fel az ételem falatnyi darabokra, és eszek pálcikával. Anya viszont mindig veszekszik velem emiatt.
A félreértések elkerülése végett, nem "disznólkodok", és gyönyörűszépen tudok késsel-villával enni, egy nem ázsiai étteremben nyilván nem csapok elő egy pár pálcikát, illetve értelemszerűen csak olyan ételekhez használom, amit normálisan lehet vele enni, nem úgy kell elképzelni hogy a pörköltet ezzel eszem :D
Szóval se nem égetem le őket, se nem koszolok, se nem malackodok...
Akkor miért fáj neki? Mit számít neki hogy én hogyan eszek?
Ha jól esik, miért ne?
Anyukádnak valójában nem az evőpálcika a baja, hanem valószínűleg, hogy őt is túlságosan beszabályozták anno, nem hagyták érvényesülni, letiltották dolgokról amiket szeretett volna megtenni és most teljesen tudattalanul ugyanazt adja tovább, amit kapott.
Nem lehet hibáztatni érte, de változni csak úgy tudna, ha megértené miért viselkedik így. Kérdés zavar-e téged annyira a szőrszálhasogatása, hogy felszakítsd a sebeit, vagy el tudod viselni ilyennek amilyen és jóízűen falatozni, amíg ő piszkálódik. Mérlegelni kell. :)
kedves 3as, miért? Te egybe eszed és nyeled le a kaját vagy mi? :D
Amúgy én is szoktam evőpálcikával enni és nagyon kényelmes.
Akkor a pörkölt is undorító? Meg a pulykatokány, csirkemellfalatok, rizottó, paprikáskrumpli, gulyásleves, stb?
Nem. A pörkölt, az étel jellegénél fogva eleve darabos.
Arra értettem, ha valaki a rántott húst felkockázza, mint egy 3 éves gyereknek szokás, és után lapát taktika.
Az evőpálcika a kínai kajákhoz való. Lehet sznobnak nevezni, de aki rántott húst eszik pálcikával, nekem nevetséges, és legfőképpen illetlen.
Szerintem 15-18 között lehetsz. Ebben a korban vannak "vadhajtások", nekem is volt, elég sok :)
Majd kinövöd, és én, a szüleid helyében hagynálak enni, ahogy akarsz, míg meg nem unod, de csak otthon, normál étteremben nem :D
21 vagyok, láttam olyat étteremben, hogy egy 40 éves nő beledöfte a villát a rántotthús közepébe, felemelte, és úgy ette mint a vattacukrot.
Miért illetlenség? Ugyanúgy evőeszköz mint a villa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!