Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Esküvőnk lesz a párommal. Az...

PörgőSzabi kérdése:

Esküvőnk lesz a párommal. Az előző kapcsolatomból a 7 éves lányom szeretném, ha ott lenne, az anyja viszont nem akarja elengedni. Joga van-e megtagadni a gyerek jelenlétét? Ha nincs, de mégis ezt akarja tenni, mit tehetek én és kihez fordulhatok?

Figyelt kérdés

2015. máj. 30. 19:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem írtam hogy kiegyensúlyozatlan :)

Nézd meg az alapszituációt:

Elvált szülők, az anya haragban van és nem engedi a gyereket az apához. Mit nem értesz ezen? :)

Komolyan, a helyzet adott, nem tudom mit kell ezen magyarázni.

;)

Egyértelmű, legalábbis annak aki beszél magyarul és látja a gyerek helyzetét, nem csak a saját egoitását.

2015. jún. 3. 05:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Hozzátenném hogy néha tényleg nem kell az apához engedni a gyereket!

De a kérdező helyzetében másról van szó. Minden eset egyedi! Ne általánosítsunk!

2015. jún. 3. 05:40
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egy két kiegészítés:

A gyermek anyjával több mint két éve elváltunk. Azóta is utált vagyok és a gyermek is ellenem van hangolva. Az esküvőre szeretne eljönni, de az anyjának nem meri elmondani, hisz tudja, hogy ez "tiltott gyümölcs". Játszmázik.

Egyébként ma jártam a gyámhatóságnál, a láthatás megtagadásáért eljárást indíttathatok. Nem pont láthatási hétvégére esik az esemény, de ha lemondok az előtte lévőről, akkor a pótlást biztosítania kell. Ez lehet a kiskapu.

Van esetleg valakinek ilyen tapasztalata?

2015. jún. 3. 17:18
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Bocs ha hülyeséget írok de az jutott eszembe hogy "más módon" is puhíthatnád az anyát.

Persze indíts eljárást mert szerintem az a minimum hogy láthasd a gyereked.

A más módot úgy értem, hogy mi lenne ha beszélnél vele, vagy akár virágot vinnél (biztos te is mérges vagy rá, szóval lehet hogy ez nem kivitelezhető), de ha meg lehetne oldani hogy végre a lelki békéje helyre kerüljön, pl azt mondod neki hogy értékeled az együtt töltött időt, tovább léptél és neki is azt tanácsolod hogy lépjen túl a kicsinyes sérelmeken, stb, akkor lehet hogy kicsit helyre billene. Vagy ő ne olyan?

Bocs ha hülyeséget írtam, persze ha te is nagyon haragszol akkor értem hogy ha idegenkedsz ettől.

2015. jún. 3. 18:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem így van, kérdező. Ha te lemondasz a lathatasrol, az a te dolgod, neki nem kell helyette másik napot biztosítania. Akkor kellene, ha önhibádon kívül nem tudnál menni, Pl kórházban vagy
2015. jún. 3. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!