A baratnom 15 eves. Ma azert nem johetett velem moziba, mert tanulnia kell. Oke, de unnep van, pihenhetne. Sokszor ellenorzik a hazijat, kikerdezik stb. Hazimunka is jut neki egy csomo es kertjuk is van, ahol munka van. Akkor pluszba sportol, ahonnan hozzak, viszik. A szulei ezt a sok kotelezettseget meg tok jo csaladi murinak allitja be. A baj az, hogy a baratnom szerint is jo ez igy, es nem tudok ra hatni, hogy lazithatna.
Szóval te azt szeretnéd, ha nem segítene otthon, és lázadjon fel a szülei ellen, ha azok segíteni akarnak neki a tanulásban? EZ a normális, nem pedig a te felfogásod!
2015. máj. 25. 18:12
12/25 anonim válasza:
De, neki kéne. Normális gyerek tanul, segít otthon a házimunkában és a kert körül. Ezt próbáljuk neked megmagyarázni.
Majd, ha neki diplomája és jó állása lesz, mert tanult és megtanult szorgalmasan dolgozni, te pedig még mindíg csak bulikra jársz a szüleid pénzén, akkor majd megérted.
2015. máj. 25. 18:13
13/25 anonim válasza:
Ne akard jobban tudni, hogy a barátnődnek mi a jó. Még ha ő elégedetlen lenne, de ráadásul nem is az. Hol a probléma?
Egy elkényeztetett kiscsaj lehetsz, akinek mindent szabad, házimunkát nem kell végezni otthon, és azt hiszed, ez a normális. Hát nem egészen.
2015. máj. 25. 18:15
14/25 anonim válasza:
Hát most én is kerek szemekkel nézek! Egy fiatal srácnak, aki épp udvarol egy csajnak, mióta derogál lenyírni a füvet a csaj kertjében? Pofám leszakadna egy ilyen naplopóval lennék!
2015. máj. 25. 18:19
15/25 anonim válasza:
Veled vannak a bajok nem a lánnyal vagy a szüleivel. Teljesen normális, hogy ellenőrzik a háziját, minden szülőnek ezt kéne tennie. Én is mindig felmondtam a tételeimet anyámnak és így mindig magabiztos voltam a suliban. Ő is otthon lakik nem értem miért derogálna neki is kivennie a részét a házimunkából. Beleértve a kertet is. A sport pedig kikapcsolódás neki és sok más embernek is. Én is hasonlóképpen nőttem fel és normális egyetemet végzett ember lett belőlem.
2015. máj. 25. 18:22
16/25 anonim válasza:
Tehát egyszerüsítsük le:
a barátnőd jól érzi magát a szüleivel való kapcsolatban, szívesen csinálja amit kérnek tőle, boldog.
De te - fene nagy szereteteddel - erről le szeretnéd beszélni és azt akarod, hogy ne azt csinálja mitől jól érzi magát, még a szüleivel is vesszen össze, csináljon olyat amire nincs igénye, mindezt azért, hogy te jól érezd magad....nem tűnik ez egy nagyon picikét egoizmusnak?
2015. máj. 25. 18:22
17/25 anonim válasza:
Nekem is kerekednek a szemeim. Miért ne kéne segítenie neki a szülei kertjében? Egyrészt az az övé is. Ha termesztenek benne valamit, abból ő is eszik. Én is mindig segítettem otthon, miután megtanultam mindent, szerintem ez teljesen természetes. Utána volt időm mindenre, mehettem amerre szerettem volna. Igen, a házimat is ellenőrizték. Nem értem mi a problémád. Miért baj ha megcsinálja a dolgát, illetve hogy VAN mit csinálnia? Neked nincs? Neked otthon anyukád kinyalja a kis feneked, elpakol, kimos, kitakarít utánad? Mert ha igen, akkor nálatok van a probléma, nem a lánynál. 23/N
2015. máj. 25. 18:23
18/25 anonim válasza:
Áruld már el, miért ne kéne segítenie neki? Nagyon kíváncsi vagyok rá!
2015. máj. 25. 18:27
19/25 anonim válasza:
Teljesen helyeslem a barátnőd szüleinek nevelési gyakorlatát. Ránevelik a munkára és tanulásra, ráadásul segítenek is neki a tanulásban. Ha a barátnőd szerint is jó ez, akkor azt jelenti, hogy ez egy meleg, összetartó család, figyelnek egymásra. Az így nevelt gyerek nem lesz idegbeteg, unatkozó drogos, riherongy, nem fog elkallódni és a szülei később is segíteni fogják az életben.
2015. máj. 25. 18:27
20/25 anonim válasza:
Kérdező, én biztos nem tűrném ezt a barátnőd helyében, de tudod, senkit sem lehet szabaddá tenni a saját akarata ellenében... innentől ugye van két lehetőséged, vagy elfogadod, hogy ez a lány ilyen, és ehhez alkalmazkodsz, vagy keresel egy gondolkodásában, habitusában hozzád illőbb barátnőt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!