Szülők, mit szólnátok, ha ezzel állna elő a lányotok?
Sziasztok,
18 éves lány vagyok, szüleim legidősebb gyermeke, van még egy öcsém.
9 hónapja van egy kapcsolatom egy rendes, 19 éves sráccal, akit mindkét szülőm ismer, és kedvel. Apa mondjuk mindig is jobban partner volt mindenben, anya már kevésbé. Szóval a kérdésben inkább anyám reakciójától félek, esetleg ha valakinek van segítő szándékú ötlete, szívesen venném.
A kérdés pedig az lenne, hogy nyárra találtam a szomszédos faluban (20km-re) munkát, bő 1-1,5 hónapra. Abban a faluban él a barátom nagymamája, aki készséggel felajánlotta, hogy lakjunk nála a munka idejére, ingyen. Ez nagyon nagy segítség lenne, egyrészt mert 12 órás a meló, és nincs nagy kedvem előtte - utána (nyilván így hajnalban és éjszaka ) buszozgatni; másrészt minimálbéren leszek, és annak egy jelentős hányada elmenne az utazásra.
És szeretném itthon azt elérni, hogy jó szívvel engedjenek el, bár az idő előrehaladtával egyre kevésbé vannak rám hatással anyám hisztijei. Csak mégis jobb a békesség.
Meg amúgy is, szeptembertől legkésőbb úgyis el kell költözzek másik városba sokkal messzebbre egyetemre; és nem lenne hátrány az sem, ha ez alatt az idő alatt látnám, milyen együtt élni a barátommal, a rigolyáival, szokásaival, és ha valami nem oké, inkább most dolgozzunk rajta, mint egyetem mellett.
Szóval szülők, de leginkább olyan szülők akik nagyon nem akarják, hogy a gyerekük leváljon; mit szólnátok? Hogy reagálnátok? Esetleg : hogy lehetne veletek kompromisszumra jutni?
Köszönöm a sok választ, mindenkinek ment a zöld kéz. A nagymama nagyon szeret engem, láttam rajta, hogy örömmel ajánlja fel. Arról nem is beszélve, hogy idős, nemrég halt meg a párja, és most betegeskedik is. Talán ezt így nem nézi ki belőlem senki, de én nyugodt lennék , hogy "rá tudunk nézni " míg ott vagyunk. A takarítást természetesen egy az egyben átvállalom, illetve igyekszek képességeimnek megfelelően az állatok körül is segíteni. Ezeken felül az étkezésemet is nyilván én állom, ételallergia mellett nem is várom el senkitől, hogy külön nekem a drágább alapanyagból főzzön.
Szóval a támadó jellegű hozzászólást kicsit emiatt jogtalannak érzem, de persze nem ismerhet az a válaszoló sem; meg lehetetlen is lenne minden körülményt ismertetni.
A többieknek nagyon szépen köszönöm, és ha van még bármi jótanács, várom!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!