Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az normális ha,...

Miyoox3 kérdése:

Szerintetek az normális ha, egy anya annyiszor és olyan erősen üti tini gyermeke fejét, hogy másnap is fáj, lüktet és ahol az eset történt oda nem mer menni. Csak remegve és apró lépésekkel?

Figyelt kérdés

Veszekedtek...a lány jegyeiről hogy rosszak, hogy rendetlenség van a szobájában és hogy nem lesz belőle semmi. A veszekedésből ordibálás lett a tini lány csak sírt és remegett aztán jött az ütögetés... Többször erősen a lány fejét. Könyörgött hogy hagyja abba de az anya nem állt le...

A haját húzva a tükör elé állította a lányt és mondta hogy nézzen magára (ordibálva) a lány továbbra is sírt majd összeesett...az anyja megfogta a hajánál fogva és rámutatott a kupira a szobában..ordibált. A lány kicsit depressziós...öngyilkossági kísérletet is megpróbált, az anyja szerint csak heccből mert mindent megkap amit kaphat...de semmit sem tud elmondani az anyjának mert nem tud benne megbízni, míg az apjában igen.

2015. máj. 23. 13:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem mind a kettőnek szakember segítségére lenne szüksége. Ennyire nem fordulhat ki magából egy szülő (mondom ezt magam is szülőként), az tinik öngyilkossági kísérleteit pedig nem szabad egy kézlegyintéssel elintézni. A kulcsmondat ez: "semmit sem tud elmondani az anyjának mert nem tud benne megbízni, míg az apjában igen." Ezzel az anyai magatartással nem is fog nőni a bizalomszint:-(

Kérdező, édesapád veletek él, vagy elváltak? Mindenképp fontos lenne vele megbeszélned ezt a problémát, és megoldást keresni közösen.

2015. máj. 23. 13:46
 12/24 A kérdező kommentje:
Az apja sajnos nem mindig tud otthon lenni a munkája miatt. De benne megbízik, az apja Sosem bántotta ahogy eddig az édesanyja sem.
2015. máj. 23. 13:47
 13/24 anonim ***** válasza:
30%
Juj, de teátrálisra sikeredett. Tehát az eset óta csak remegve és apró lépésekkel mersz a tükör elé állni? :D Ha mindent ennyire eltúloztál a sztoridban mint ezt, akkor valószínűleg az történt, hogy anyukád felelősségre vont, te visszapofáztál, majd erre lekevert neked 1 pofont. Azóta sem azon gondolkodsz, hogy akkor jobban kellene tanulnod, meg nagyobb rendet tartanod, hanem hogy hogyan állj bosszút, hogyan járasd le őt.
2015. máj. 23. 13:48
 14/24 anonim ***** válasza:
23%
Azért egy tinilány ebben a korban eléggé el tud túlozni apró dolgokat.A lázadás az megy természetesen.Ha anyuka annyit kér,hogy takarítsd ki a szobádat,akkor az nálad szekálás,ha nem enged el valahová,akkor pórázon tart,stb.Utolsóval egyetértek.
2015. máj. 23. 13:57
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem velem történt az eset, mint már leírtam az egyik kommentben. Nekem mesélte a lány, én segíteni akartam neki így hozzátok/önökhöz fordultam, persze lehet hogy nem tudok fontos részleteket, sőt biztos. De akkor sem tudtam neki mit tanácsolni.
 16/24 anonim ***** válasza:
84%
Az ilyen nem anya. Csak egy lény, aki pottyantott egy gyereket.Egy anya nem képes agyonverni a gyerekét, és amikor könyörög és sír, hogy hagyja abba, akkor tovább csinálni. Aki neki ad igazat, inkább ne szaporodjon.
 17/24 anonim ***** válasza:
21%
igen tudjuk,itt mindig a testvér/barát nevében kérdez mindenki:D
2015. máj. 23. 13:58
 18/24 anonim ***** válasza:
18%
áh, erősen el van ez túlozva és több helyen sántít.
2015. máj. 23. 14:22
 19/24 anonim ***** válasza:
69%
Persze, ha egy fiatal ír ki kérdést felőletek szarrá is verhetik , biztos csak eltúloz, mert egy "anya" csak úgy ütheti verheti a kölkét, de ha bekattan és megöli a ti kölkötöket akkor már menne a fröcsögés...
2015. máj. 23. 14:26
 20/24 anonim ***** válasza:
69%

Egy kamasznak kupi van a szobájában, igen. Az ő szobája, ő lakik benne, nem kell bemenni és kész.

Rosszak a jegyei, depressziós, öngyilkossági kísérlete volt - nyilván "csak heccből, hiszen mindent megkap". És mi a megoldás? Üvöltsük le, tépjük a haját, verjük a fejét! Ettől majd minden megoldódik, igaz?

Teljesen mindegy, hogy a kérdező kicsoda. Az is, ha netán van némi túlzás a történetben. A lényeg, hogy így nem viselkedhet szülő, erre nincs mentség. Ha depressziós a gyerek (ami tinikorban gyakori), kezeltetni kell. Nem anyagiakban kell "mindent megadni" neki, hanem abban, hogy meg tudjon bízni az anyjában! A verés, üvöltözés semmire sem megoldás, ha anyának is mentális gondjai vannak, járjon ő is kezelésre, mert amit tesz, elfogadhatatlan.

2015. máj. 23. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!