Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kezdjek a szigorukkal?

KissKawaiiViki kérdése:

Mit kezdjek a szigorukkal?

Figyelt kérdés

Lehet hogy csak én érzem így.

Pl nekem időre kell lefeküdni. Hétköznap fél10, hétvégén 10. Ha csúszok akár pár percet akkor leüvöltenek.

Mindig pontos időre kell hazamennem, órákkal sötétedés elött. Nyáron olyan 8ig de azzal is ferdeszemmel néznek.

Igazából állandóan elvárnak tőlem valamit és megmondják mit csináljak.

Én iszonyú makacs és önfejű vagyok de próbáltam beszélni is velünk,el is mondtam hogy ha állandóan csak hajtanak hogy csináld ezt meg azt,hiába magammal szúrok ki akkor is már csak dacból sem fogom megcsinálni. Konkrétan ez a kulcs hozzám. Hát persze hogy nem is hallgattak végig hanem folytaták hogy majd ha rend lesz a szobámban akkor kérhetek tőlük bármit meg a hasonlók.

1 óránt át kellett könyörögnöm hogy elengedjenek a barátnőmhöz. És napokig fűztem őket hogy egy lányosztálytársam által tartott bulin had aludjak ott ne éjjel kelljen értem kikocsikázi. Aztán elmondták hogy ez volt utolsó. Volt egy rossz időszakom és arra jöttem haza hogy elolvasták a naplóm. Nem kicsit kiakadtam. Aztán még lebuktam hogy cigiztem. Én már nem tudok bennük bízni. Mellesleg a 9 éves öcsém olyan engedményeket kap amiket én 13 éves koromban kaptam. De ha ezzel jövök akkor meg előveszik a 'majd ha neked is olyan lesz a bizinyítványod'. Egyszer nagyon tepertem és jó lett. Azóta megkövetelik ezt a szintet én meg azt nem tudom elérni.

2015. máj. 20. 22:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

# 6

Szokd meg ide ilyenek járnak legfőképp.

2015. máj. 21. 05:59
 12/14 anonim ***** válasza:

valószínű azért fognak ilyen szigorúan, mert te is írtad, hogy ők ennyi idősen már szexeltek, elszökdöstek otthonról stb.

és nem akarják hogy te is ugyanebbe a "hibába" ess bele, ezért próbálnak óvni.

de szerintem se a legjobb úton járnak.

nekem se volt ennyi idősen megszabva mikor aludjak el, főleg nem hétvégén.az ember tényleg rájön, hogy neki mennyi alvás kell, ennyi idősen már hagyniuk kéne hogy te döntsd el.

és mondd meg nyugodtan nekik, hogy attól hogy ők olyanok voltak kamaszon amilyenek, te nem fogsz ebbe a hibába esni, de nem esik jól hogy ennyire uralkodni akarnak feletted.

2015. máj. 21. 11:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Otthon laksz, ők gondoskodnak rólad addig sok beleszolásod nincs a dolgokba!
2015. máj. 21. 12:16
 14/14 anonim ***** válasza:
10 nagy igazságot mondott. Nekem is ilyenek voltak a szüleim , nagyon merev környezetben éltem egész életemben, de én kiharcoltam magamnak, hogy azt csinálhassak amit akarok, voltak pofonok, volt verés is, ordibálás vég nélkül, harag, gyűlölet és a vége az elidegenedés, mert szerintem a mai napig nem képesek felfogni, hogy nem vagyok 4 éves, pedig már lassan a 26-ot töltöm. Velem is az volt, hogy nem tudtam teljesíteni, felnőttkoromra pedig szétestem és nem tudok beosztani egy normális napirendet. Ez iskolában is épp elég gáz volt, de így felnőtten még rosszabb, mert itt már vérre mennek a dolgok a munkahelyen. Szóval én azt mondom, hogy küzdj. Nem mindenki alkalmazkodó típus. Vannak olyanok is, de én például nem vagyok az és ha cipóvá verik a fejem, akkor se leszek.
2015. máj. 21. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!