Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyának igaza van, és velem...

Anyának igaza van, és velem van a baj? 16/L

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, kilencedikes. Nagyon zárkózott, bizalmatlan típus vagyok, eléggé magamnak való és szeretem a magányt (ez nem volt mindig teljesen így, a középiskola óta, de leginkább mióta a régi barátaimat elvesztettem). Anyával ma azon vesztünk össze, hogy mennyire nem normális ez így, túl sokat vagyok egyedül itthon, szerezzek barátokat, járjak el... Az a gond, hogy elméletben vannak barátaim, csak sajnos nagyon ragaszkodó típus vagyok, és nehezen kedvelek meg valakit igazán. Egy tanév nem volt nekem elég rá, és még mindig nagyon hiányoznak a régiek, őket sem tudom elfelejteni egy csettintésre.

Azt is a fejemhez vágta, hogy mennyire nem vagyok normális így, de én tehetek róla, hogy 16 éves korom ellenére nem érdekelnek sem a bulik, sem a pia, de még különösebben a fiúk sem? Mármint persze érdekelnek, de sosem a korombeliek, ezért inkább várok, amíg idősebb leszek.

Nagyon kilógok a sorból, ezt tudom, meg meg azt is, hogy eléggé a saját világomban élek, de ez ennyire katasztrofális és tényleg szakember kell?

(előre is elnézést a hibákért és a megfogalmazásért, telefonról írtam és így nem látom át annyira)

2015. máj. 20. 15:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

Tudom, hogy most le leszek pontozva, de mégis írok ide néhány gondolatot. Jócskán nagymamakorú vagyok, már unokáim vannak. Átlagos életet éltem középiskolás és főiskolás koromban is, voltak (vannak) barátaim, jártunk szórakozni. Volt egy barátnőm, akivel már általánosba is együtt jártunk, majd a gimiben is osztálytársak lettünk. Ő egy magának való, zárkózott, nagyon okos, jótanuló lány volt, soha nem jött velünk sehova, rajtam kívül egyetlen barátnője nem volt, fiúkkal nem járt. Próbáltam néha elhívni, de ő nem jött sehova. Kérdezték már többen tőlem, miért tartok ki mellette....nos, egyszerűen sajnálom. Közel hatvan évesen egyedül él, már nem élnek a szülei, soha nem volt párkapcsolata, ahogy öregszik, egyre jobban utálja az embereket, csak az állataival érzi jól magát....szerintem rengeteg dolog kimaradt az életéből. Eminens diákként végezte az iskoláit, mégis, mi maradt neki? Nincs senkije, nincs férje, gyerekei, unokái.....nem beszélget senkivel, a szomszédok csak úgy néznek rá, az a lökött "vénkisasszony" az utcában.

Tudom, hogy ez nem általános, de az se jó, ha valaki nem tud a korosztályával kapcsolatokat teremteni, ha , ahogy írtad, mindig kilóg a sorból.

Szerintem alkohol nélkül is remekül lehet szórakozni, ez nem indok arra, hogy "ezért nem mégy pl. bulizni"

Van olyan fiatal (huszonéves) az ismeretségi körömben, aki még soha nem ivott alkoholt, ennek ellenére szinte minden összejövetelre, buliba hívják, mert annyira népszerű, szórakoztató egyéniség.

Persze, lehet, hogy változni fogsz idővel, de az én gyerekkori barátnőm pl. kifejezetten rossz irányba változott, s egyre jobban elmagányosodott.

Nem biztos, hogy neked van igazad, édesanyád helyében én sem örülnék, ha ennyire "komoly" lenne a gyerekem, pedig anno inkább szigorúbb szülő voltam.

2015. máj. 20. 18:19
 12/14 anonim válasza:
0%
szereted a kukit?
2015. máj. 20. 20:23
 13/14 anonim ***** válasza:
8%
Hát ha ez segít énis pont ilyen vagyok.És tudod mit én örülök hogy ilyen vagyok.És hogy nem követem a többi egykorú ember csordát.:-)
2015. máj. 20. 22:19
 14/14 anonim ***** válasza:
21 éves lány vagyok és anyám tinikoromban pont ezzel zúzta szét az egómat és nem fogadta el,hogy nem vagyok olyan hiperextrovertált mint ő,aki akárhol megforudl,legalább 30 embert összeszed-kicsit sarkítottam-.Jót akart,persze,de azt rosszul tette és azt érte el,hogy fősuliról két hetente járjak haza,120 km-ről,míg mások ugyanennyi távval is simán hazajárnak hatente.
2015. nov. 5. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!