Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok ha a lányotok...

Mit szólnátok ha a lányotok ilyen helyzetbe kerülne? Jobban örülnétek neki ha inkább eltűnne az életetekből?

Figyelt kérdés
23 éves, otthon lakik, az élethez teljesen szerencsétlen. A tanuláshoz mindig buta volt, ráadásul a határozatlan, csendes viselkedése miatt sem veszik fel sehová. Nem tud kommunikálni, normálisan reagálni a társas helyzetekben, barátai sincsenek. Emiatt sokat volt munka nélkül, vagy gyárakban dolgozott eddig, kevés fizetésért, amiből semmi megtakarítása nincsen. Nemrég kirúgták, így most megint teljesen rátok van szorulva anyagilag, az össz pénze 60 ezer forint, az előző fizetése. Szóval tulajdonképpen, egy semmire nem való gyerek, nincs miért büszkének lennetek rá, ellenkezőleg, csak a gond van vele mindig, nem tudjátok hol rontottátok el hogy ilyen életképtelen lett. Egy okos, sikeres nőt szerettetek volna nevelni belőle, de ehelyett ilyen lett. A csavar az egészben, hogy lehet hogy terhes, mikor kirúgták akkor már az volt, csak nem is sejtette. Van párja 5 éve, aki dolgozik, de ő sem keres annyit hogy eltartson ennyi embert. Hogyan reagálnátok ha öngyilkos lenne, és csak a búcsúlevelében írná le a történteket, hogy tudja hogy elég csalódást, szégyent okozott már nektek, ráadásul terhes, és nem akart még egy ekkora problémát is a nyakatokba akasztani hogy oda szül egy gyereket munkanélküliként. Az első hetek fájdalma után nem lenne mégiscsak megkönnyebbülés, hogy vége 23 évnyi gondnak és csalódásnak amit okozott?
2015. máj. 20. 13:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

én úgy gondolom mégsem olyan nagy szerencsétlen társaságügyileg, hiszen egy öt éves kapcsolat van a háta mögött.

tanulni sohasem késő.

bár én sem gondolom hogy ilyen helyzetbe meg kéne tartani a gyermeket. de ez teljesen rajta áll még az apuka hozzáállásától.

és ennyi idősen még mindig vannak olyanok akik nem tanulnak, nem dolgoztak egy napot sem, mert nem akarnak.

te legalább vetted a fáradságot, és végeztél egy fizikai munkát.

azt javaslom ha megtartod a babát, akkor amíg otthon vagy (terhesen és szülés után) sürgősen kezdj el valami szakmát/nyelvet tanulni. ez lehet jól is jön, mert lesz rá időd. és ha legközelebb már visszamész dolgozni, akkor remélhetőleg egy jobb helyre

2015. máj. 20. 14:03
 12/19 anonim ***** válasza:
56%
Ahhoz nem volt elég határozatlan és csendes, hogy ne csináltassa fel magát? Hát hogy van ez?
2015. máj. 20. 14:10
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Rengetegen ilyenek, szép lenne ha mindenki megölné magát.Ha elmész munkanélkülire, kapnál gyedet ott a családi és a párod kapna adókedvezményt. A szüleid pedig nem, hogy megnyugodnának, hanem tönkremennének, hogy a lányukat és az unokájukat is elveszítik, sőt magukat okolnák.
2015. máj. 20. 14:16
 14/19 anonim ***** válasza:
9%
Ez azért komoly:o Szerintem te kicsit se szereted a lányodat. Ezt érezte ő is. Úgy nőtt fel, hogy azt hitte, őt nem lehet szeretni és ezért lett ilyen. Nem is ismered, fogalmad sincs, miben jó. Mindenki jó valamiben, mindenkinek van egy jó tulajdonsága, csak te nem látod az övét. Csak magadra gondolsz most is, hogy nem tudsz kire büszke lenni. Sajnálom a lányodat, azért az kemény, hogy az anyja ilyeneken gondolkodik, hogy az lenne a legjobb, ha nem lenne. Más anya ettől összeomlana.
2015. máj. 20. 14:18
 15/19 anonim ***** válasza:
11%
Amúgy honnan veszitek, hogy a lány írta? Ez egy anonim oldal és vannak olyan szülők, akik fel merik vállalni, hogy nem szeretik a saját gyereküket.
2015. máj. 20. 14:21
 16/19 anonim ***** válasza:
71%

"Hogyan reagálnátok ha öngyilkos lenne, és csak a búcsúlevelében írná le a történteket, hogy tudja hogy elég csalódást, szégyent okozott már nektek, ráadásul terhes, és nem akart még egy ekkora problémát is a nyakatokba akasztani hogy oda szül egy gyereket munkanélküliként"

Csakis maga a lány tudhatja, hogy terhes. Bár gyanús, hogy ez már megint csak egy vitaindító kitaláció, máskülönben nem a szüleivel kínlódna a kérdés kiírója, hanem a fickójának az érzéseire és pénzére támaszkodva akarna boldogulni, illetve egy várandós nő nem így gondolkodna.

2015. máj. 20. 14:26
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Csakis az érintett személy fantáziálna arról, hogy búcsúlevelet ír és abban mit írna le.

Azt el tudom képzelni, hogy egy szülő nem szereti (akár utálja) a gyerekét. Akár azt is, hogy a halálát kívánná. De azt nem tudom elképzelni, hogy azon mereng, hogy mi lenne, ha öngyilkos lenne a gyereke és írna-e búcsúlevelet és abba mit írna bele. Érződik a nyitókérdésből, hogy az illető a saját lelkivilágáról ír, nem máséról.

2015. máj. 20. 14:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Pont ilyen voltam 23 évesen, csak nekem még párom sem volt... Hülye közhelynek fog hangzani, de minden helyzetből van kiút. Ne csinálj semmi hülyeséget.
2015. máj. 22. 00:44
 19/19 omba ***** válasza:
100%

Nekem is van olyan lányom, akinek volt majdnem hasonlóan szar időszaka az életben.

Azért vagyok az apja, hogy szeressem, ha jól megy neki, ha nem. Volt, hogy két hónapig nem vettem rendes borotvapengét, hogy ki tudjuk fizetni, amiket neki kellet...

Most éppen jobb a helyzet, ezen már sokat röhögünk, bele tán nem halnék, de tönkretenne, ha öngyilkos lenne.

Úgy érteném, hogy mégsem bízott bennem.

2015. máj. 22. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!