Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elcipelni valakit pszichológus...

Elcipelni valakit pszichológushoz, mert "gonosz"? Ez mégis mi?

Figyelt kérdés

Az anyám ezzel állt elő... Közölte, hogy képtelen már elviselni azt, akivé az utóbbi időben váltam, semmilyen érzelmet nem lát rajtam, rideg és kegyetlen lettem.

De hát ez nevetséges, egy idegen ember előtt sosem fogok megnyílni, max majd hatvan percet csendben üldögélek és fizethet érte egy vagyont.

Erről az értelmetlen ötletéről hogy beszéljem le?

Oké, régen egy aranyos, mosolygós, mindenkivel kedves, naiv lány voltam, aki csúnya volt és kövér.

Most pedig itt vagyok, lefogytam, a külsőm teljesen megváltozott, magabiztos vagyok és azok után, amiket keresztülmentem, rájöttem, hogy az embernek csak saját maga van és sokkal ridegebb lettem, megváltozott az emberekhez a hozzáállásom.

2015. máj. 19. 16:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A kérdésből nem derül ki, hány éves vagy, mióta nem jöttök ki anyukáddal, és azt is jó lenne tudni, hogy ha ő most valamiért nem annyira fontos neked, azért vannak-e barátaid, képes vagy-e szeretni másokat stb. Meg hogy mire gondolsz, amikor azt írod, "azok után, amiken keresztülmentem".

Ha anyukád ilyesmivel jön, akkor annyi biztos, hogy van egy komoly probléma, amivel foglalkozni kéne, mert legalább az egyikőtök szenved emiatt. Egyébként tényleg úgy tűnik, hogy volna miről beszélgetned akár egy pszichológussal akár egy tanároddal vagy más okos emberrel, akinek elfogadod a véleményét. Arról, amin keresztülmentél.

2015. máj. 19. 19:45
 12/15 anonim ***** válasza:

anyák napján köszöntötted?

több törődéssel, pár hogy vagy kérdéssel, teacsinálással, már rögtön emberibb leszel :)

2015. máj. 20. 01:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Nagyon sokkoló, amikor az ember "rájön", hogy csak saját maga van. Olyan igaz ez, mint hogy egyedül születünk és egyedül halunk meg. Azért vannak mellettünk emberek, akik elviselhetőbbé, akár élvezhetővé teszik ami a kettő között van. Én is dühös voltam anyámra sokáig. Elmúltam 30, mire beláttam, hogy olyan, amilyen és ne hibáztassam olyan dolgokért, amin nem tud változtatni. A pszichológus pedig nem csak gyogyósoknak való.

Szerintem is az lehet, hogy nagy változáson mentél keresztül, és olyan, mintha elvesztett volna. Hidd el, hogy nemhogy családban, de távolabbi ismerősi körben is rémisztő, ha valaki nagyobb túlsúlytól szabadul meg, szabályszerűen megváltozik a személyisége. Komolyan beszélj vele, ahogy már egyik válaszoló is írta. Közeledj hozzá, vagy legalább hagyd, hogy ő közeledjen. Tapasztalatból tudom, nem könnyű.

Az, hogy egy idegen előtt nem fogsz megnyílni, nem biztos, hiszen őt, mint kívülállót, lehet, hogy szívesebben beavatod.

38/N

2015. máj. 20. 14:18
 14/15 anonim válasza:
55%
szia velem is ez van sajnos ahol élek ott az emberek 92% katolikus és hát full feketébe járok rohadt mély (mondhatni ördögi) hangom van meg persze általában olyan arcom van mintha megszállt volna egy démon és ezek a keresztények úgymond "meg akarnak gyógyitatni" eleinte én is egy mosolygós vicces fiú voltam de rájöttem hogy az érzelmek hátrányok igy hát elkezdtem érzéktelenné válni most meg egy full fekete csuklyás gonoszan néző ördögi hangú ember lettem ezek a keresztények meg folyton "imádkoznak értem, Sehova tanúit hívják és ördögűzővel és pszichológussal fenyegetnek de szerintem születésem adta joga úgy élni,viselkedni,öltözködni ahogy én azt jónak látom és nem érdekel a kritizálás meg olyan dolgokkal is jönnek amúgy hogy biztos meghalok ha templomba lépek (sose tettem még be a lábam templomba és nem is fogom életem során) meg hogy ne támadjanak rám mert 4 "démontestőr vigyázz rám" gratulálok ennek a világnak hogy sikerült erre a szintre fejlődnie szinte itt élni se nagyon érdemes (még...) engem csak egy dolog éltet a "célom" és miután az teljesült nyugodt szívvel halok meg.
2015. máj. 22. 23:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Teljesen fölösleges róla lebeszélned, inkább használd ki az alkalmat, egy pszichológus segítségével nagyobb önismeretre tehetsz szert. Akár van veled valós probléma, akár nincs, a dolog csak hasznodra válhat.
2015. máj. 31. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!