Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell ennyire kiakadni...

Miért kell ennyire kiakadni ezen? (táplálékkiegészítő ellenes szülők)

Figyelt kérdés

19 éves vagyok és 16 éves korom óta testépítek hobbi szinten. Sokat fejlődtem 3 év alatt, de mostmár muszáj táplálékkiegészítőket alkalmaznom, mert komolyabb eredményeket akarok elérni.

Havi 20 ezret költök táplálékkiegészítőkre, de ebben benne van minden ami kell: multivitamin csomag, halolaj, izületvédő, fehérje, kreatin, edzés előtti teljesítményfokozó, BCAA.. de állandóan csesztetnek a szüleim, hogy minek költök ennyit ilyen 'szarokra', de nem szarok, hanem fontos kiegészítők nekem. Ja és ők 30 ezret elköltenek cigire...

Múlthéten vettem 5 kiló proteint 19 ezerért, ez 5 és fél hónapra elegendő, szóval ha elosztjuk akkor ez havi 3500 ft kb... de egész nap ordítottak velem, hogy minek szedek ilyen szar porokat.. Nem bírják felfogni, hogy ez ugyanolyan fehérje, mint ami a húsban van, csak gyorsabban felszívódik.. Ja meg egy nap megeszek kb 600 gramm csirkemellet, de ezen is csomószor kiakadnak, hogy minek eszek ennyit blablabla..

Mit tegyek?

2015. máj. 19. 13:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi jogunk nincsen beleszólni, elvégre a saját ösztöndíjadból veszed.

Bár gondolom a csirkemellet nem te veszed, de ez már részletkérdés.

Mondd meg nekik, hogy amíg nem kérsz tőlük egy fillért sem a hobbidra, addig lehetőleg ne szóljanak bele.

És ugyanez a dolog nekik a cigizéssel. Maguk fizetik, szóval neked sincs jogod beleszólni.

Én a helyedben nem mondanám el nekik, hogy most éppen mit vettem és mennyiért. Ezért megmaradnak a boldog tudatlanságban, nem ordibálnak veled.

2015. máj. 19. 14:11
 12/27 A kérdező kommentje:

"multivitamin csomag

felesleges, ha szerencsed van nem karos."

Mitől lenne káros? Ugyan azok a vegyületek vannak benne, mint a gyümölcsben, zöldségben.

"halolaj

felesleges."

Aki eszik hetente legalább 2-szer halat annak felesleges, de én nem eszem halat.

"izületvédő

nem mukodik."

De működik. Elmúlt tőle a térdem kattogása, biztos placebo..

"fehérje"

talan ez aminek lehet ertelme, de ha eleg hust/tojast/turot/sajtot eszel akkor ez sem kell."

Hiába eszem elég húst, edzés után muszáj bevinnem a szervezembe GYORSAN FELSZÍVÓDÓ fehérjét.

"kreatin"

minek? ertelme ennek is nulla."

Több ezer tudományos cikk igazolja a hatását. Nem véletlen alap kiegészítő szinte minden testépítőnél...

"edzés előtti teljesítményfokozó"

Marhasag. Nehogy mar 19 evesen erre legyen szukseged."

Tovább bírom tőle. Semmi káros nincs benne, koffein, aminosavak és egy kevés szénhidrát.

"BCAA.."

penzkidobas, hatasa nulla."

Miből gondolod, hogy nulla a hatása? Biztos poénból használják Magyarországon is több ezren.

2015. máj. 19. 14:14
 13/27 anonim ***** válasza:
15%

"Mondd meg nekik, hogy amíg nem kérsz tőlük egy fillért sem a hobbidra, addig lehetőleg ne szóljanak bele."

Ez a részletkérdés kategória. Fizetik a rezsijét és lakhatását, teljesen mindegy, hogy most a villanyszámlát fizetik helyette vagy a tápkieget, közösből megy. Mert gondolom a hatvanból nem ad be a közösbe, eleszi helyette. Igenis ők is fizetik ezeket a porokat, amivel nem értenek egyet.

2015. máj. 19. 14:19
 14/27 anonim ***** válasza:
15%

Nos, még pár év lehet hátra az orvosiból, ha szerinted az, amiben koffein van nem káros, és az indok egy szer szedésére, hogy "Biztos poénból használják Magyarországon is több ezren."

Több ezren drogoznak is. Ez nem érv, csak duma. Nem csoda, ha a szüleidet sem győzöd meg ezekkel.

2015. máj. 19. 14:20
 15/27 anonim ***** válasza:
32%

te tenyleg orvosnak tanulsz? mert ezek alapjan nem hiszem el.

"Mitől lenne káros?"

Mert megterheli feleslegesen a szervezeted, vesedet peldaul, kozben pedig semmi hatasa nincs. Olvass utana. (hja es nem testepito oldalakon, azok csak a tapkieg gyartok marketingjet lokik)

" én nem eszem halat. "

Es? Ettol meg semmi ertelme.

"De működik. Elmúlt tőle a térdem kattogása, biztos placebo."

Valoban. Szinten szamtalan tudomanyos kutatas bizonyitja hogy teljesen hatastalanok.

"muszáj bevinnem a szervezembe GYORSAN FELSZÍVÓDÓ fehérjét. "

Muszaj a fenet :)))) Tapkieggyarto marketing ez is.

"Több ezer tudományos cikk igazolja a hatását."

Igy van, de mivel nem keszulsz Mr. Olympiara, ezert neked hobbiszinten tok felesleges, plane ha anyadek penzet koltod.

"Tovább bírom tőle."

Hat ez baj. Valassz inkabb mas hobbit, mert szanalmas ha 19 evesen koffeinnel kell porgetned magad edzes elott.

"Miből gondolod, hogy nulla a hatása?"

Mert ezt is szamtalanszor bebizonyitottak mar, sot a tapkieg arusok is bevalljak egy-egy gyengebb pillanatukban hogy a BCAA tenyleg tok felesleges kiegeszito.

2015. máj. 19. 14:23
 16/27 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg orvosnak tanulok.. amúgy azért sem akarok elköltözni, mert a szüleim fizetik a tandíjat. 1.020.000 Ft/félév
2015. máj. 19. 14:26
 17/27 anonim ***** válasza:
77%
Nincs is több kérdés.
2015. máj. 19. 14:29
 18/27 anonim ***** válasza:
71%

most komolyan egy olyan embert b*sztattok aki 60 ezer forintos ösztöndíjat kap orvosi mellett? :D a pofám leszakad.

amúgy nem tudsz velük semmit csinálni, nekem apa szokott szólni néha a fehérjepor miatt, pedig én csak azt iszom és csak edzés után 1et :D ne rakd ki úgy hogy szem előtt legyen, tartsd a szobádban és kész

2015. máj. 19. 14:45
 19/27 anonim ***** válasza:
30%

Kívánom, hogy ez legyen a legeslegnagyobb bajod az egyetemi éveid és pályakezdő korod alatt, és akkor a legboldogabb ember leszel az országban. :D

Ha orvosnak tanulsz, akkor ott akarj komoly eredményeket elérni, ez meg maradjon hobbi. A szüleid félévente milliókat költenek az eltartásodra, taníttatásodra, a minimum, hogy baromságokra nem szórsz el ennyi pénzt havonta.

És igen, ezek baromságok, mert ahhoz, hogy kisportolt, egészséges, vonzó tested legyen, semmi szükséged rájuk!

Mondjuk nekem elég fura, hogy orvosi mellett ennyi ráérő időd van, hogy nemcsak edzel, hanem számolod a csirkehús grammjait, és az egészről még kérdést is kiírsz... Ennyi idő alatt akár vállalhatnál valami munkát is.

2015. máj. 19. 14:47
 20/27 anonim ***** válasza:
32%
Oké, pontozzátok le nyugodtan, de nekem akkor is kisült volna a szemem, ha a szüleim ennyit költenek a taníttatásomra, és havi 20 ezret elszórtam volna ilyenekre. Sportolni jártam, azzal nem is volt bajuk, hiszen az kell az egészséges élethez, de ezek nem.
2015. máj. 19. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!