Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet úgy gyermekelhelyezéit...

Lehet úgy gyermekelhelyezéit lefolytatni, hogy gyerektartáról később állapodjunk meg? Tehát kihagyni ezt a részt?

Figyelt kérdés

a gyermek apja nem tud a tárgyaláson jelen lenni, külföldön van hosszú távon kórházban.

az anya Mo-n a gyerekkel, nem kap sem gyt-t, sem rendszeres gyermekvédelmit a bölcsoihez, semmilyen jövedelme nincs a gyed-en kívül.

azt ondták a gyermekelhelyezési perhez nem szükséges, hogy apa jelen legyen.

a háta mögött nem akarok gyt-t kérni, viszont a kapcsolatunk sem jó, valszeg nem is békülünk már ki.

a rendszeres gyermekvédelmire nagy szükség lenne viszont.ehhez bírósági végzés kell arról, hogy a gyerekkel egyedülálló az anya.

2015. máj. 19. 08:10
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
0%
Ahhoz, hogy gyerektartás összegét megítéljék, szükség van az apuka részlről egy kereseti kimutatás amin le van írva feketén-fehéren az apuka állandó fix bevétele. Ha az apuka nem tud megjeleni egyéb okok miatt, akkor egy megbízottnak kell megjelenie aki képviseli őt.
2015. máj. 19. 08:14
 2/29 A kérdező kommentje:

azt nem mondták hogy kellene megbízott

jeleztem hogy apa itthon sincs, annyit mondott a gyámügy az nem baj, a per akkor is lefut nélküle,nem kell ahhoz apa!

2015. máj. 19. 08:23
 3/29 A kérdező kommentje:
szeretném, ha a gyt-ről később lenne tárgyalás, majdan az apuka jelenlétében, addig meg nekem kellene egy bírósági végzés, hogy egyedül vagyok a gyerekkel
2015. máj. 19. 08:35
 4/29 anonim ***** válasza:
Apuka nélkül is lefolytatjak a gyermekelhelyezest és tartasdijat is megllapitanak. Ha nem ismert a jövedelme, akkor a mindenkori minimálbér 20%a lesz megitelve
2015. máj. 19. 09:24
 5/29 A kérdező kommentje:

ezzel meg rá lennék arra kényszerítve hogy lemondjam, csak mert apuka háta mögött én ilyen megállapítást nem akarok!és ha leondom, később nagyon nehéz lesz újra gyt-t igényelnem illetve sokkal huzavonásabb lenne(ezt is gyámügy mondta)

szóval én nem akarom hogy megítéljék, ill hogy egyáltalán megállapítsanak bármit ami gyt-re vonatkozik.

2015. máj. 19. 09:30
 6/29 A kérdező kommentje:
eseteg a bíróság nem igazolja, hogy egyedül vagyok a gyerekkel és ennyi, nem több?
2015. máj. 19. 09:32
 7/29 anonim ***** válasza:
Mit mondasz le? Nem kell semmit lemondani. Apuka fogja magát és ír egy levelet a bíróságnak, hogy nem tud megjelenni, bele egyezik hogy a gyerek nálad Legyen elhelyezve és hajlandó havi x összeg trtasdijat fizetni. Semmi nincs a háta mögött és le is zajlik az egész egy tárgyalás alatt.
2015. máj. 19. 09:37
 8/29 A kérdező kommentje:

szóval bukom a gyt-t örökre

apuka nem fog aláírni semmit, fizetni sem, én meg nem akarom h az állam fizesse helyette és rajta majdan behajtsák

2015. máj. 19. 09:44
 9/29 anonim ***** válasza:
Nem, ez azon kevés kérdések egyike, amiben a bíróságnak hivatalból is döntenie kell.
2015. máj. 19. 10:02
 10/29 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet. Nálunk már az első tárgyaláson le kellett adni a munkahely címét, és egy hét múlva meg is kapta a munkahely a levelet, hogy jövedelemigazolást kell küldeni. Apukával nem lehet megbeszélni, hogy írjatok egy megállapodást?
2015. máj. 19. 10:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!