Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkóság "kopogj" táblát...

Bunkóság "kopogj" táblát rakni az ajtómra?

Figyelt kérdés

19 vagyok, és a családban mindig mindenki kopog, pl. én is, az öcsém ajtaján, vagy apukám az én ajtómon... De anya mindig elfelejti, pedig már számtalanszor figyelmeztettem.

Ne gyertek azzal, hogy mert titkolnivalóm van; igen, van, például az előbb SZÍNEZTEM ( :D ), amiben semmi titkolnivaló nincs, de azért inkább belöktem volna a fiókba... Na meg amikor öltözök, és random bejön a szobámba, elvesz egy körömlakkot, "jobb" esetben elkezdi újságolni az aktuális pletykát - ami teljesen jó, csak nem bugyiban szeretném végighallgatni.

Tudom, költözzek el. Tervbe is van véve. Zárat nem cserélek, nem is szoktuk zárni az ajtókat, csak a fürdőszobát.

Anyukák, ti ezen megsértődnétek? Ill. a többi családtag nagyon bunkónak, vagy csak mérsékelten bunkónak fog tartani? (aranyos táblát csinálok... csillámmal meg ilyenekkel ^^)

2015. máj. 17. 18:22
1 2
 1/12 anonim válasza:
67%

Én lánylétemre olyat raktam ki,hogy: Kopogjál, vagy lefejellek! :D

tehát a válasz: nem.

2015. máj. 17. 18:24
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem, főleg, ha kicsit kibővíted a szöveget (pl. Kéretik kopogni!, vagy hasonló), és jópofa táblát csinálsz. Valószínűleg tényleg csak elfelejti anyukád a kopogást, ha egyébként a családi kultúrában, nagyon helyesen, benne van.
2015. máj. 17. 18:27
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Kopogni illik, főleg ha az embernek már 19 éves a gyereke, ennyit privát szféra a minimum, de én nem látom a garanciát arra, hogy egy táblától kopogni is fognak.

Talán dafke nem. Van akinek jön, van akinek nem.

2015. máj. 17. 18:28
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Én hasonló okokból használok évek óta kulcsot még a szobámhoz is. Nem érdekelt, mit szólnak hozzá. Amúgy meg elköltözni nem is olyan egyszerű, mint ahogyan nagyon sokan képzelik.
2015. máj. 17. 18:49
 5/12 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem jobb lenne ha bezárnád olyankor, amikor nem akarod, hogy zavarjanak. Egy kopogj táblát nem biztos, hogy mindenki komolyan vesz, főleg ha már hozzá van szokva, hogy nem kopog. Erről az jutott eszembe, hogy nagyon régen a volt pasim anyja sosem kopogott, sikerült is ránk nyitnia. Mondta neki az ex pasim, hogy kopogjon már legyen szíves legközelebb. Na a következő alkalommal kopogott, majd szépen ránk nyitotta az ajtót. Úgyhogy azt is el kellett neki magyarázni, hogy kopogás után várja meg a választ. Szóval szerintem egyszerűbb bezárni az ajtót, ha van hozzá kulcs.
2015. máj. 17. 18:51
 6/12 anonim ***** válasza:
80%

régebben nekem is volt kiakasztva egy tábla . én nyomtattam , az egyik felén valami olyasmi volt, hogy kérem ne zavarjanak (pl ha délután aludtam) a másik felén meg, hogy kérem kopogjon! valami ilyesmi már nem emlékszem pontosan.

előtte sose kopogtak, aztán szép lassan "rászoktak" ennek már 5-6 éve, azóta rég le is vettem.

mindig kopognak. én is 19 vagyok.

szerintem érthető a kérdésed, felesleges volt írni, hogy "tudom, költözzek el" mert azért ez nem olyan nagy horderejű dolog, ami miatt költözést kéne javasolni.

de szerintem egy elhúzható retesz is megoldás. én amíg öltözök addig ráfordítom a kulcsot az ajtóra, mert elég szégyenlős vagyok, ha mégis kopogás nélkül jönnének be? :D

amúgy is a leírtak alapján jól kijössz anyukáddal, nem hiszem hogy megsértődne emiatt.

hiszen gondolom te se csörtetsz be a hálószobájukban amikor zárt ajtó mögött van bent apukáddal.

csak kopogás után.. szóval biztos megérti

2015. máj. 17. 18:53
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk csak a kulcs vált be, még a WC-ajtón sem kopog a család, ha rá van fordítva, azt mondjuk értik, ugyanakkor azt meg nem szeretem zárni, mert időnként beszorul, és nem akarok beragadni. :-)
2015. máj. 17. 18:55
 8/12 anonim ***** válasza:
72%
Zárd be kulccsal az ajtódat, akkor biztos, hogy nem fog rádnyitni még véletlenül sem. Vagy tetessél fel láncos biztonsági zárat, esetleg csak egy ráfordítót.
2015. máj. 17. 19:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Én annó ugyanilyen célból beszereztem egy réz kopogtatót és feltettem az ajtóra. Nem lehetett nem észrevenni és már csak a poén kedvéért is kopogtattak vele.
2015. máj. 17. 22:06
 10/12 anonim ***** válasza:

"(aranyos táblát csinálok... csillámmal meg ilyenekkel ^^)"

De cuki vagy, mintha csak én írtam volna! :DDD

18L

2015. máj. 17. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!