Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tűnjek el úgy, hogy a...

Hogyan tűnjek el úgy, hogy a szüleimnek ne okozzak fájdalmat vele?

Figyelt kérdés
Sajnos minden tervem úgy látszik meghiúsul, az érettségi nem úgy jött össze, ahogy én terveztem, nincs még eredmény, de én érzem, hogy nem fognak felvenni az egyetemre. Teljes mértékben az én hibám ez (is), mint minden eddigi kudarcom volt, nem is akarok ebbe belemenni. Annyi a lényeg, hogy elegem van legfőképp magamból, egy semmirekellő sz@r vagyok, nem méltó az életre. Már rég kiiktattam volna magam, de van egy öcsém és szüleim, akiknek fájdalmat okoznék, ezért nem tehetem meg azt, hogy csak úgy véget vetek mindennek, nem akarom romba dönteni az ő életüket, főleg az öcsémét nem. Kellene valami történet, amit beadhatok nekik, hogy külföldre megyek dolgozni vagy valami, a lényeg, hogy ők úgy tudják, hogy minden rendben velem. Nem kérek kioktatást meg fejmosást, csak az írjon, aki érdemben tud segíteni nekem az ügyben!
2015. máj. 16. 23:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Mindig mindenre van megoldás, csak türelmesen meg kell VÁRNI, mert ez köztudott dolog, hogy az élet kiforrja magát !!! És nincs olyan, hogy semmisem történik, mindig van valahogy. :D

UI: Beszélgess a szüleiddel ezekről a problémákról.

2015. máj. 17. 01:26
 12/19 anonim ***** válasza:
81%

Ne hisztizz már a semmire, b@z dmeg! Még olvasni is hányinger!

Neked szr, mert eltosztad az érettsgéit?! Húha, nem kell belehalni.

Elmész okj-sra, aztán újra írod, nagy ügy.

Nekem meg 26 évesen diplomásként nincs munkám, és lehet, hogy meghalok a kóros soványságom és a sugárkez. miatt. Ja, és előtte hat évig lelki terrorban éltem, rettegtem otthon lenni, mert épp mi lesz a baj, miért fogna ordítani velem (mostohaanyám)...

Nem tudlak sajnálni, bocs.

2015. máj. 17. 04:32
 13/19 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó: nagyon sajnnállak de felesleges a válaszod. 1 nyilvan mindenkinek első sorban aga problémája a legnagyobb 2 mindig lehet találni olyat, aki rosszabb helyzetben van nálunk,van aki meg nálad sokkal rosszabb helyzetben van és mégse "nyivákol".

Arról nem beszélve, hogy a fizikai jóllét messze nem minden, nem elég.

Kérdező: írtam privátban!

2015. máj. 17. 04:59
 14/19 anonim ***** válasza:

"Szinte rettegek attól, hogy ha most véget ér a suli és nem jutok be az egyetemre mi lesz velem."

Es akkor mi van? Tanulsz es jovore ujra megprobalod.

2015. máj. 17. 05:44
 15/19 anonim ***** válasza:
Nézd,szerintem mondd meg nekik,hogy ez most nem sikerült úgy,ahogy te szeretted volna.Semmiképpen nem megoldás "eltűnni".Nyáron elmehetsz dolgozni,szakmát is elkezdhetsz tanulni,megpróbálhatod újra az egyetemet.Igaz,nem tudom,milyen szak az álmod az egyetemen,de a diploma sem minden.Csak az én példámból tudok kiindulni,meg amit látok magam körül.Két egyetemi diplomás rokonom van.Jogi,pszichológus végzettséggel.Az egyik Pesten,végzettségéhez köszönőviszonyba sincs a munkája,a másik pedig a mekiben dolgozik.Mikor én szakmunkásba jelentkeztem anno,ment a "nem viszed semmire,kell az érettségi,diploma,stb".De most hogy én közel 1 milliót keresek,egyből csend van.Az érettségi tényleg nem ártott volna,eszem is lenne,szándékomban is áll majd megcsinálni.Nem azt akarom nyilván mondani ezzel,hogy hagyd az egészet,de ne keseredj el.Ha ez az álmod akkor kezdd újra.Azért esünk el,hogy felálljunk és újra nekifussunk.A szüleid sem akkor lesznek büszkék,ha elsőre minden flottul megy,hanem akkor,ha az akadályokat is jól veszed.
2015. máj. 17. 07:49
 16/19 anonim ***** válasza:
Szerintem azért utálod magad, mert gyerekkorodban utáltak és senki se látta a jó oldaladat, csak a rosszat emlegették. Így a te hozzáállásod is ilyen lett nemcsak magadhoz, hanem az egész élethez. Csodálkozol, hogy így nem sikerül semmi? Olyan, mintha szándékosan várnád a kudarcot. Szerintem gondold újra az életed, azzal többre mész.
2015. máj. 17. 13:03
 17/19 A kérdező kommentje:
# 16-os: mit gondoljak újra rajta? Kitűztem egy célt, ami nem sikerült. Ezen kívül másmilyen célt nem tudok kitűzni. Azt meg nem akarom, hogy én egy évig csak lógjak a levegőben.
2015. máj. 18. 21:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, 23 leszek a nyaron es most kezdem az egyetemet. Az utobbi 4 evben, ahogy fogalmaztal, "a levegoben logtam". Vagyis nem: elkezdtem egy egyetemet, nem jott be, 1 ev utan abbahagytam. Utana dolgoztam kulfoldon, ami alatt megtanultam egy uj nyelvet, szakmai tapasztalatot szereztem es penzt gyujtottem. Kesobb onkentes munkaban szolgalati kutyakat kepeztem, most meg egyetemi nyelvi elokeszitot csinalok, mivel kulfoldon fogok tanulni. Osszel meg kezdodik vegre a foiskola... Szoval egtaltalan nem ereztem ugy, hogy az utobbi evekben a labamat logattam, sot, nem cserelnem el semmiert ezt a rengeteg tapasztalatot, amit szereztem. Kozben a gimis osztalytarsaim mar megkaptak a diplomajukat, nekem meg csak az erettsegim van, de olyan tapasztalat birtokaban vagyok, ami nekik soha nem lesz. Siras helyett inkabb kezdj valamit magaddal.
2015. máj. 19. 08:06
 19/19 anonim válasza:
Rohadt sok embert nem vesznek fel elsõre és akk mi van? Én is másodszorra jutottam be az egyetemre ...1 éved van felkészülni hát ha komolyan nekiállsz röhögve megcsinálod...gyúrd ki magad menj el dolgozni addig vhova és máris csinálsz valamit...hidd el a baj nem itt kezdõdik
2015. máj. 19. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!