Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tűnjek el úgy, hogy a...

Hogyan tűnjek el úgy, hogy a szüleimnek ne okozzak fájdalmat vele?

Figyelt kérdés
Sajnos minden tervem úgy látszik meghiúsul, az érettségi nem úgy jött össze, ahogy én terveztem, nincs még eredmény, de én érzem, hogy nem fognak felvenni az egyetemre. Teljes mértékben az én hibám ez (is), mint minden eddigi kudarcom volt, nem is akarok ebbe belemenni. Annyi a lényeg, hogy elegem van legfőképp magamból, egy semmirekellő sz@r vagyok, nem méltó az életre. Már rég kiiktattam volna magam, de van egy öcsém és szüleim, akiknek fájdalmat okoznék, ezért nem tehetem meg azt, hogy csak úgy véget vetek mindennek, nem akarom romba dönteni az ő életüket, főleg az öcsémét nem. Kellene valami történet, amit beadhatok nekik, hogy külföldre megyek dolgozni vagy valami, a lényeg, hogy ők úgy tudják, hogy minden rendben velem. Nem kérek kioktatást meg fejmosást, csak az írjon, aki érdemben tud segíteni nekem az ügyben!
2015. máj. 16. 23:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%
Attól hogy most nem jöttek össze a dolgok nem eltűnni kell és feladni, hanem mindent beleadni, összeszedni magad... nem értelek. Mégis mit akarsz? Beszéld meg a szüleiddel a dolgokat és oldjátok meg. Ez a megoldás ha még eddig nem jöttél rá. Azzal hogy lelépsz semmi nem lesz jobb.
2015. máj. 17. 00:04
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Menj el egy 2 éves szakmára, azalatt a kellő érettségidet is kijavíthatod és ha akarsz mehetsz egyetemre. Nekem is jó sz*r lett az érettségim de kitanultam egy szakmát közben jó érettségit is csináltam most meg az egyetemi éveimet cseszem el :D de ha ki is bukok már van egy szakmám. Senkinek se sikerül minden az életben. Persze 18 évesen én is nagyon féltem hogy a híd alá kerülök mert túl nehéznek tűnik az élet. De mindig minden áron menni kell előre

Egyébként hiába adod be a szüleidnek hogy elköltözöl attól még keresni fognak és ha egy hét múlva se veszed fel a telefont az ugyanolyan mintha megtalálnának a fürdőkádban felvágott erekkel, talán még rosszabb is, hogy éveken keresztül reménykednek hogy még élsz és előkerülsz

2015. máj. 17. 00:11
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a "fejmosáson" kívül nem fogsz mást kapni. Nem gondolod, hogy azért, mert mégsem helyes az általad felvetett elmélet?! Nincs olyan helyzet, amit ne lehetne megoldani, a halál nem megoldás semmire. A szüleidre pedig azt gondolom, minden esetben számíthatsz.

Egyébként arra nem gondoltál, hogy ha azt adnád be, hogy kimész dolgozni, akkor keresnének a szüleid? Ugyanúgy romba döntenéd az életüket!

Ha tényleg komolyan gondolod a leírtakat, és nem csak sajnáltatni akarod magadat (ahogy teszik néhányan), akkor írj egy lelki segélyt nyújtó oldalnak, vagy hívd fel őket. Több helyen láttam már telefonszámokat, e-mail címeket. Kitartás!

2015. máj. 17. 00:16
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted, ha kimesz kulfoldre, nem fognak keresni? Megis hogy gondolod ezt? Az a legrosszabb, ha fogalmuk sincs, hova tuntel. Meg most komolyan az erettsegi miatt akarnad megolni magadat? 18 evesen meg semmi nincs veszve, rengeteg lehetoseged lesz javitani.
2015. máj. 17. 00:17
 5/19 A kérdező kommentje:
Nekem ez az érettségi volt a mentsváram, de sajnos ebben is kudarcot vallottam. Soha nem voltam jó gyermek, már a születésemnél is komplikáció lépett fel és majdnem ott maradtam. Most azt kívánom, hogy bár akkor ne sikerült volna megmenteniük az orvosoknak. Ti sajnos nem érzitek azt, amit én érzek saját magammal kapcsolatban. Ezt az undort, ezt rettentő dühöt, hogy ezt a lehetőséget is elpuskáztam.
2015. máj. 17. 00:27
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Figyu !!! Én tényleg áttudom érezni a gondjaidat, mert nekem is hasonló problémáim voltak nem rég. Én is teljesen kilátástalannak láttam az égész életem, de szerintem ezeket a helyzeteket ugy kell felfogni, hogy átkell élni néhány "rosszabb" napot ahhoz, hogy végül átélhesd életed legjobb napjait. NEM szabad feladni !!!
2015. máj. 17. 00:33
 7/19 A kérdező kommentje:
Ez mind szép és jó, de amikor a sokadik kudarcodat éled meg, az ráébreszt arra, hogy mi a francért is vagy ezen a világon? Mi értelme koloncként a szüleim nyakán élnem, folyton boldogtalannak lennem...
2015. máj. 17. 00:38
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Haha vicces vagy.... Én 23 éves vagyok, idén jelentkeztem egyetemre, azt inkább nem mondom, hogy hányadszorra... Mindenki azt gondolja, hogy az ő problémája a legnagyobb és senki sem érti meg, de el kell, hogy keserítselek, ez nem így van.
2015. máj. 17. 00:43
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha hiszed, ha nem, tudom, mit érzel. Átérzem ezt a reménytelenséget, átérzem, mennyire szr, mikor nem jön össze semmi. Viszont én valahányszor ezt érzem, rágondolok anyukámra, akit a szülei egy fillérrel nem támogattak, rossz volt a családi háttere, rengeteg sérelem érte, fizikai, szellemi bántalmazás, meg minden más. Mikor 18 lett, már mindenre magának kellett keresnie a pénzt. Jelentkezett főiskolára, ekkor már terhes volt velem. Nem vették fel. Megint jelentkezett, nem vették fel. Csak harmadszorra sikerült neki, akkorra már két gyereke volt, és csak szombatonként tudott járni, amúgy dolgozott kínlódott is, de ígyis elvégezte végül.

Csak a kitartás a lényeg. Próbálkozz, küzdj, ne futamodj meg a kudarcélményektől.

Nem akarok neked ebben "segíteni", eszem ágában sincs.

Csak azt akarom mondani, hogyha az élet tengerének jéghideg vizében úszol reménytelenül, s nem látod a partot, vagy csak alig, mert túl messze van, akkor se hagyd, hogy elnyeljenek a hullámok, hiszen fulladásodra egyetlen mentséged csak az lehet, hogy a végsőkig küzdöttél, küszködtél, ám semmit sem találtál, mibe egyáltalán belekapaszkodhattál volna.

Fiatal vagy. Előtted az élet, még nem sürget az idő, még van ezer és ezer lehetőséged. Hidd el, még ki tudod javítani.

Kérlek. Ne. Ne tegyél ostobaságot. Bár ígyis sokat csináltál, de azok jelentősége még magukban sem sok, nemhogy ehhez képest. Ennél százszor többre vagy képes, oké?

2015. máj. 17. 01:04
 10/19 A kérdező kommentje:
De úgy érzem, hogy nekem nincs már jövőm. Legfeljebb annyi, hogy valami legalja dolgot végzek életem végéig. Szinte rettegek attól, hogy ha most véget ér a suli és nem jutok be az egyetemre mi lesz velem. Semmi értelmes célt nem tudok kitűzni magam elé, tényleg annyi mindenben próbára tettem már magam és semmi nem jött be, mindenhonnan kimorzsolódtam.
2015. máj. 17. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!