Ha elmondaná a lányotok hogy leszbikus még szeretnétek?
Tudományos cikkek sorakoznak arról, hogy akik a családon belüli erőszak, esetleg szexuális zaklatás áldozatai körében elképesztően emelkedik a homoszexualitásra való hajlam, csak hogy a legextrémebb körülményről beszéljek. Már a google is felhozza ezeket a cikkeket, ha igazán utána akarunk járni.
Ha röviden kéne összefoglalnom, akkor arról írnak, hogy a genetika a legkisebb tényező ezzel kapcsolatban, a fent említetthez hasonló körülmények vagy az életük korai szakaszában történő bármilyen sokk hajlamossá teheti őket arra, hogy homoszexuálisok legyenek.
Illetve van még rengeteg tényező, (például poroszos nevelést is bizonyos családok pont ennek elkerülése ellenére alkalmaz, de a helyzet az, hogy pont ilyen családokból kerül ki több / vagy akár nagyon rossz környék, terror szerű behatással) sajnos mivel a közvélemény tabuként kezeli a homoszexualitást, ezért nem tudtuk felfedni az eset/betegség/rendellenesség körülményeit, elhamarkodott lenne bármit is mondani. Ugyanúgy butaság azt mondani, hogy nem tehetünk ellene semmit.
Így igen, ha a statisztikából indulunk ki, akkor a szülők tehetnek róla. Mondjuk brutális bántalmazások után az még egész jó, hogy a lányuk "csak" leszbi lett és nem lett súlyos mentális problémája.
A homoszexualitás legnagyobb problémája nem is az, hogy nem ismerjük igazán, hanem az, hogy rengeteg ember nem akar nyitni a téma felé. Sőt, tűzzel-vassal irtani akarja őket ahelyett, hogy megoldást találnánk a problémára.
#10: "Utolsó látom magadból indulsz ki :)
A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad."
Most azt képzeled, hogy qvanagyot trollkodtál és rendkívül elmés visszavágást sikerült kierőltni az agyadból, de pontosan erről van szó, pont erről ugatok.
Onnan tudom, hogy a fiúk mocskos disznók, hogy felnőtt férfi vagyok, és azelőtt meg fiú voltam, és én is ugyanolyan mocskos disznó voltam mint ők, illetve még vagyok is. Kivéve ha a saját lányomról van szó, mert ő az én hercegnőm, és ha valami disznó kis pötsös megpróbál majd (ha nagyobb lesz) a közelébe kerülni, akkor qrvára rajta fogom tartani a szemem, és ha bármi fájdalmat okoz a kislányomnak, akkor olyat ráverek, hogy azt is kórházba viszik, aki felsegíti.
Na EZÉRT örülnék kifejezetten, ha a kislányom leszbikus lenne.
Az ő érdekében.
Mert egy szülőnek nem a saját érdekét kell nézni, és nem is a társadalom idióta elveit, hanem csak és kizárólag a gyerek érdekét. Szerintem.
Ha már olyan korban van, akkor nincs semmi közöm a gyerekem szerelmi és szexuális életéhez, egész addig amíg nem az én "nyakamra" szül gyereket, illetve legális határokon belül marad. Ha ő lányokhoz vonzódik, attól nekem miért kéne kevésbé szeretni? Sose értettem, hogy a XXI. századvan Európa közepén miért megy csodaszámba, ha valakinek más a szexuális beállítottsága.
Max annyi negatív gondolatom lenne, hogy aggódnék érte, nehogy a visszamaradottabb emberek bántsák emiatt.
De én szeretném és támogatnám.
Kedves : válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 34/35 Időpont ma 00:17
Én tökre örülnék, ha ilyen apám lenne. :)
Kedves 33-as, mielőtt minden meleg ember szüleit megvádolod azzal, hogy bántalmazták, szexuálisan zaklatták a gyereküket, de minimum az a bűnük, hogy nem tettek semmit a "selejt" gyerekük megváltoztatásáért, így egyértelműen az ő hibájuk, hogy melegek léteznek, javaslom, olvasd el a cikket. Fischer Eszter ismert pszichológus, a téma szakértője, némileg megalapozottabb információkat nyújthat az érdeklődőknek, mint a femina.hu vagy nlcafé.
(Amúgy így legyen ötösöm a lottón, hogy valamelyik szerencsétlen homofób előbb-utóbb behozza a képbe a szülőket, mint "bűnösöket".)
38-as, úgy érzem nem szolgáltam rá a homofób kifejezésre és az irományom sem arra, hogy kiforgassák. Majd visszaolvasod. Van olyan családtagom, aki meleg, és nagyon szeretjük. Ezer pszichológuson és pszichiáteren van túl. De ebbe nem akartam belemenni, azt hittem személyeskedés nélkül lehet vitázni.
Elolvastam a cikket, ugyanazt állítja, amit én: a homoszexualitás okát még nem sikerült kibogozni (tehát a szülők ártatlanokra reagáltam azzal, hogy a szülők lehetnek bőven bűnösök). Ezt lezárta egy bekezdéssel, és onnantól már nem is foglalkozik azzal a témával, mint amit én felvetettem. Sőt, átcsap az általad említett femina.huba, és a melegekkel foglalkozó pszichológusból homofóbokkal foglalkozó szociológus lesz. Ezért ez a cikk tudományos szempontból egyáltalán nem hasznos.
Az a véleményem, hogy a homoszexualitást üldözők és a homoszexuálisak foggal-körömmel védők egyaránt károsak, mert megtiltják az érdemi vitát és azt, hogy megoldjuk a problémát. Ahogy sajnos most te is.
"Így igen, ha a statisztikából indulunk ki, akkor a szülők tehetnek róla. Mondjuk brutális bántalmazások után az még egész jó, hogy a lányuk "csak" leszbi lett és nem lett súlyos mentális problémája. "
"...mivel a közvélemény tabuként kezeli a homoszexualitást, ezért nem tudtuk felfedni az eset/betegség/rendellenesség körülményeit, elhamarkodott lenne bármit is mondani. Ugyanúgy butaság azt mondani, hogy nem tehetünk ellene semmit. "
Nehéz ezt másképp értelmezni, 39-es.
Ha a meleg családtagot azért küldözgettétek pszichológushoz, pszichiáterhez, hogy kikezelje a "betegség"-éből, akkor ez nem azt jelzi, hogy elfogadtátok őt. Őszinte együttérzésem neki.
A probléma gyökere abban rejlik, hogy továbbra is úgy esik szó a melegekről, mint valamiféle hibás áruról, jobb esetben beteg emberről, akik problémájának a kialakulásában keresik az okokat, netán a bűnöst. Innentől hadd idézzek:
"Ez a vélekedés egyszerűen téves: ahelyett, hogy szembenéznénk egy ténnyel és elfogadnánk annak következményeit, a felelősséget rövid úton az érintettekre illetve környezetükre hárítjuk, és nyugodt lelkiismerettel tesszük tönkre ártatlan emberek életét. Tudomásul kell vennünk: ha nem ismeretesek is pontosan a homoszexualitás okai, az nyilvánvaló, hogy ezek az okok olyan sokrétűek, összetettek és bonyolultak, hogy semmiképpen sem lehet az egyedi esetekben nyomukra bukkanni, illetve mindez a legjobb szándékkal sem befolyásolható. A homoszexualitást nem lehet sem megelőzni, sem megakadályozni, sem megváltoztatni. Gyakorisága minden korban és minden társadalomban állandó, és a sok vulgarizáló igyekezet ellenére sem köthető semmilyen családszerkezethez vagy nevelési szokáshoz. A melegeknek arra van szükségük, hogy szexuális irányultságuk magyarázgatása helyett létezésüket a világ adott ténynek fogadja el.
Értelmetlen az a hozzáállás, hogy valaki „elítéli”, „nem helyesli” a homoszexualitást. Hogyan lehet nem helyeselni azt, ami van? Lehet sajnálni, hogy léteznek melegek, de létezésüket „nem helyeselni”? Mintha valaki a vörös-zöld színtévesztést nem helyeselné, mivel az ebben szenvedő nem láthatja a világot teljes színpompájában, és a jelenség különben is zavaró a közlekedésben."
A cikk címe egyébként "Nehéz együttélés", nem a homoszexualitás okait keresi (ami értelmetlen dolog), hanem a melegek társadalmi beilleszkedése, elfogadása a témája. Ezért szól erről, még ha szerinted ez "tudománytalan" is:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!