22 éves létemre a szüleim gyakran "kölöknek" neveznek. Mit tehetnék?
41 vok ...
de anyám is szeret a gyerekkori becenevemen hívni
és???
még mások előtt is
és???
A kölök még annyira nem is gáz. Én ,,a jány" vagyok 24 évesen is, a nevemen soha nem szólítottak mióta élek, pedig kiskorom óta hajtogatom nekik, hogy amúgy nevem is van.
Ha zavar, szólj nekik, de ne egyszer, sokszor és ne sértődötten, hanem normálisan magyarázd el, hogy miért zavar. Ha nem értik meg ezután sem, akkor engedd el a füled mellett. Vagy megpróbálhatod azt, hogy ha így szólítanak, nem hallgatsz rá, nem nézel oda, ha pedig ezért szólnak, mondd hogy neved is van. Nálam nem jött be de nálad attól még sikerülhet.
"Francnak szül gyereket aki nem normális..."
Ne magyarázd már be magadnak, hogy ez nem pofátlan dolog részedről? Kissé bicskanyitogató a stílusod.
Na de ennyi elég is volt a kioktatásból, nem akarlak én még jobban ingerelni. :D
Ha ismét mondják, hogy kölök, te ismét felszólalsz, de illedelmesen, normális hangnemben, csak higgadtan és megfontoltan, hogy jobban szeretnéd, ha a neveden szólítanának, mert számodra a kölök degradáló. Szerintem felfogják, csak a megszokás miatt neveznek néha még kölöknek... 40 évesen is a gyerekük maradsz, addig azét szoktasd le őket róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!