Tényleg ennyire nem lehet semmit tenni ebben a helyzetben?
Adott egy exférj, egy exfeleség és a közös gyermek. Mindkét félnek új kapcsolata van már. A gyerek kéthetente hétvégén lehet az apánál. Semennyivel se lehet többet az apával a gyerek. Pedig már a gyerek is megkérdezte az anyát, hogy lehetne e többet apával, de a válasz nem volt. A gyerek nem szeret hazamenni, nem érzi otthon mindig jól magát (sok a veszekedés, a vita, a szidás, a tiltás, nem foglalkoznak vele úgy igazán), míg apánál figyelnek rá, tanítják, nem tiltják, tehát egy közösségben van. A gyerek a múltkor nem akarta elengedni apa új barátnője ölelését, hiába ott volt az anya is, nem akart odamenni hozzá.
Látszik és érezteti is a gyerek, hogy többet szeretne lenni apával, de az anya hajthatatlan.
Milyen hajcihő lehetne attól, ha nálad van a gyerek, és az anya viszi el kéthetente?
Értem én, hogy egyszerűbb tényként kezelni azt, hogy úgysem tehetsz semmit (ami nem igaz, mellesleg) és itt a gyakorin szidni az anyát, csakhogy ez nem megoldás. Nem ismerjük az ő álláspontját, annyit tudunk, amennyit te a saját szemszögedből leírsz. Nem nyilatkozom a többi válaszadó nevében, de azt ne várd, hogy én segítek neked rossz anyának, szemét, bosszúálló nőszemélynek nevezni azt a nőt, aki egyébként a gyereketeket neveli, te és a barátnőd meg babáztok vele kéthetente egyszer, amúgy pedig kötetlenül élitek a világotokat.
Kérdező.
AMit a #6-os válaszodban írsz, azok megfoghatatlan dolgok, vagy így van, vagy nem, te így látod..., de semmi konkrétum.
Mit szeretnél?
Gyakrabban látni a gyereket, vagy te akarod nevelni?
"Látszik és érezteti is a gyerek, hogy többet szeretne lenni apával, de az anya hajthatatlan."
EZ egy gumi mondat. A gyerek fagyot is akar minden utca sarkon.
Vallom hogy egy gyereknek az anyja mellett a helye. Semmi mást nem szeretnénk, csak többet a gyerekkel és nem mint hétvégi apa lenni. Ezt mind a gyerek, mind én igénylem. De az anya hallani sem akar róla. Ez a rossz mindkettőnknek. HA fordítva lenne és a bíróság bizonyos okok miatt az apának ítélte volna a gyereket, sose kötöttem volna az ebet a karóhoz hogy márpedig csak kéthetente hétvége. Akkor és annyit lehetnek együtt amennyit igényelnek.
A hajcihő alatt azt értettem, hogy ha már egy éjszakából kb. egy évig tartó pereskedés volt, mi lenne egy gyermekelhelyezési pernél? Alapjáraton nem rossz anya (anyai teendőit ellátja), csak mindig is eltértek a nézeteink a gyereknevelést illetően, és mostanában fajultak el idézőjelesen így a dolgok (értem ezalatt az elmúlt fél háromnegyed évet)
Nőként sem értek egyet azzal, hogy a gyereknek mindenképp az anyja mellett van a helye. Ott van a helye, ahol jobban biztosítottak a testi-lelki fejlődéséhez és a boldogságához szükséges dolgok.
Eddig arról volt szó, hogy az anya nem figyel a gyerekre, most azt írod, hogy anyai teendőit ellátja, csak különböznek a nevelési elveitek. Ez utóbbi válás nélkül is megesik a családokban, a helyes eljárás szvsz mindkét esetben az, hogy megbeszélik a szülők a dolgot, és nem vadítják egymás ellen a gyereket. Te is ezt csinálod, ha arról beszélsz/írsz - akár a gyerek előtt is - hogy nálatok jobb helye van. Ha eszedben sincs magadhoz venni, akkor nincs jogod a partvonalról bekiabálni, nem teszel jót vele se az exeddel való kapcsolatnak, se a gyerekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!