Felnőtt a kislányom, mit csináljak?
Kérdező, próbáld elfogadni, hogy felnőtt, elengedni, hogy önállóan is boldoguljon, és bízz benne, hogy jó munkát végeztél a neveléssel.
Figyelj, sajnos ha túlságosan fogod, megtörténhet, hogy megharagszik rád, és menekül majd tőled, vagy túlságosan önállótlan lesz. Egyik sem jó.
Az én szüleim azt érték el, hogy titkolózok előttük. 30 éves vagyok, tavaly volt egy céges program, amiről későn ért haza mindenki, de taxival mindenkit hazavitettek házhoz, tehát nem volt gond. Apám 6x telefonált rám, míg hazaértem. Korlátozni akartak abban is, hogy dolgozzak, nem támogatták, amikor főiskola mellett dolgozni kezdtem, állandóan veszekedés volt emiatt, de én mindenképpen dolgozni akartam, egyrészt pénz volt, amiért én dolgoztam, másrészt munkatapasztalatot gyűjtöttem, nem akartam szüleim pici lányaként elhelyezkedni (hozzáteszem, amikor szakmai gyakorlatot kerestem, apám tudott volna segíteni, de nem segített, utána meg verte a mellét, hogy hát ott volt, miért nem mentem oda, letagadja, hogy nem mondott semmit, pedig nem mondott semmit), ez persze rontott az iskolai és munkahelyi teljesítményemen is, plusz ott volt a válság időszaka, azt sem segített átvészelni ez a légkör, bizonytalan volt a jövedelmem sokáig, úgyhogy csak lassan tudtam gyűjtögetni, hogy el tudjak költözni tőlük.
Ne legyél ilyen, mint ők.
Kedves Szülő!
Legyen szíves, és olvasson pszichológiai műveket, ugyanis ha nem érti meg az egyén fejlődésének szakaszai, akkor nem fog működni semmi.
Érdemes elolvasni ezt:
Érdemes lenne a helyébe képzelnie magát a tisztelt szülőnek.
Jól esne, ha ilyen zord szülei lennének az embernek?
Meg kell értetni vele, hogy a hazudozás nem vezet semmi jóra, így fontosabb az őszinteség, még ha a szülő fel is robban dühében.
24-es vagyok.
Ki kell, hogy ábrándítsam. Ő már nem kislány, hanem kész nő.
Most a legjobb, ha elmagyarázzunk neki, hogy mindenben támogatjuk, de ha hülyeséget csinál (káros szenvedélyek, felelőtlen pasizás), akkor nehezebb dolga lesz.
7 év múlva meglesz az az élettapasztalata, hogy az Édesanyja lesz a "legjobb barátnője".
Kamasz, aki feszegeti a határokat. Nem kell csodálkozni rajta. Minden kamasz ilyen. És van aki 40 éves koráig kamasz és van aki soha nem nő fel.
Terelgetni lehet, de nem utasítani.
Az erélyes utasítás visszaüthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!