Felnőtt a kislányom, mit csináljak?
Nezd meg a Wolf children nevu, japan animacios filmet, persze ha csak szereted a kicsit abszurd, muveszi stilusu muveket.
Az elengedes nehez, de meg kell tenni, o attol meg mindig a te lanyod marad. Ha visszatartod csak tovabb fog romlani a kapcsolatotok.
Keress hobbit, probalj masra is koncetralni. A gyerek elott is volt eleted nem? Ez a szakasz veget ert az eletedben ,sajnos nem sajnos.
Szia!
Én a "másik oldal" vagyok, 18 éves lány. Szerintem a legjobb, amit tehetsz, ha elengeded. Nekem anyukám azt csinálta, amit te régen, csak még durvábban. Még most sem hagyta abba. Az érzéseimmel nem törődik, mindig azt kell gondolnom, amit neki, gyakorlatilag tárgyként kezel. Már elmúltam 18, de még mindig mindent el akar dönteni helyettem (és itt ne nagy dolgokra gondolj, hanem mindennapi apróságokra), úgy csinál, mintha az ő tulajdona lennék, és még a levegővételhez is engedélyt kellene kérnem tőle. Tudod, mit ért el ezzel? Azt, hogy annyira meggyűlöltem, hogy amint megtehetem, egy 100 km-rel távolabbi városba fogok költözni.
Ezt most azért írtam le, hogy te ne kövesd el azta hibát, mint ő :( Nekem rengetegszer van, hogy úgy beszélgetnék valakivel, aki tanácsot adna, aki az anyaszerepet töltené be, de persze hozzá eszembe sem jutna fordulni, azok után, hogy a felvilágosításomat is apámra bízta (igen, a menstruációról is), és sosem volt egy csajos beszélgetésünk vagy programunk. Talán a te lányod is fogja úgy érezni, hogy szüksége van valakire. Próbálj meg olyan anya lenni, akihez fordulhat ilyenkor.
Ezt most amúgy tényleg nem bántásból írtam le, gondolom, milyen nehéz lehet elszakadni, de hosszú távon sokkal többet nyersz, ha nem akarod magadhoz láncolni.
Remélem, minden jól fog alakulni!
Nincs abban semmi nevetséges, hogy a gyerekek felnőnek. Ez az élet rendje.
Viszont nem egyből nőnek fel...fokozatosan...ha te 18 éves koráig nem engedted sehova, és ő most kihasználja, hogy nagykorú és már tudja, hogy nem korlátozhatod, és azért változott meg, bizony valamit nagyon nem jól csináltál...
Lehet, hogy bele kellene törődnöd, hogy felnőtt? Uramatyám! Ha beletörődsz, ha nem, attól még a gyerekek felnőnek...és ha tetszik ha nem, egy idő után már nem anyu-apu lesz a legfontosabb az életükben....
Üljetek le és szimplán ismerd be, hogy nem jól tetted, amikor szigorú szülőt játszottál és túlzottan korlátozni akartad. Mondd el neki, hogy nem akarsz vele rossz viszonyt és beszéljétek meg a továbbiakat.
Te meg sürgősen találj magadnak egy másik nagy célt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!