Gonosz gyerek. Mit lehet tenni?
Elnézést kérek, a kérdést a figyelem felhívás miatt fogalmaztam meg így. Valójában nem hiszek abban hogy egy gyerek gonosznak/jónak születhet.
A közepébe vágok: unokahúgom 4 éves, fojtogat más kislányokat az oviban. Nem egyszer került valamelyik családtagunk abba a helyzetbe hogy a gyerek szándékosan fájdalmat akart okozni pl: szemet kiszúrni, dobálás, belökés árokba, kihúzni valaki alól a széket stb.
Már nem egyszer felszólítottuk tesómékat hogy vigyék el pszichológushoz vagy csak foglalkozzanak többet a gyerekkel de falra hányt borsó. Kifogás az mindig van, mi pedig nem vagyunk ott a gyerek mellett hogy megmutassuk neki mi a helyes. Néha kap a kis fenekére, de soha senki sem emelne kezet amúgy a gyerekre. Bár el van hanyagolva, neveletlen. A szülőkkel mit lehet tenni ilyenkor? Hogy lehet még rájuk hatni?
Már megannyi honlapot, könyvet olvastam a témáról de minden a szülői nevelésre hárít vissza ők pedig pont le se tojják ha ebben segíteni akarunk nekik. Ez íg szerintem nem lesz jó a jövőben. Lehetséges hogy megkomolyodik a kislány ha suliba kerül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!