Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz, hogy ilyen dolgokról is...

Gáz, hogy ilyen dolgokról is beszélünk?

Figyelt kérdés

Huszonéves lány vagyok, és anyukámmal elég nyitottan kezelünk jó pár témát.

Amikor egy -két dologban bizonytalan vagyok, pl. intim problémával forduljak-e orvoshoz, kikérem a véleményét. Egyre kínosabbnak érzem, de nem tudom, hogy azért-e, mert végre beáll a természetes rend, és tartom a határokat, vagy ellenkezőleg, nincs ezen mit szégyellni? és csak hirtelen elkezdtem parázni? Kicsit gáznak érzem, hogy ezt mindenképpen anyámmal beszélem meg, mint egy szorongó kiskamasz, és talán egy kicsit úgy gondolom, hogy ez azért lehet, mert még nem váltam le róla.(Mással, pl. továbbtanulással kapcsolatban is kikérem a tanácsát, így viszont néha kéretlen tanácsokat is osztogat, és olyan mintha meg is mondaná, hogy mit kéne tennem.)

Ti hogy látjátok?

Meg kell húzni már ilyenkor a határvonalat, kellenek olyan témák, amik magánügyek?

2015. ápr. 27. 19:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
18 éves vagyok, mindent megbeszélek anyummal. :) Ha nőgyógy problémám van, először mindig az ő véleményét kérem ki, hogy szerinte ezzel forduljak-e orvoshoz, vagy van rá itthon krém, stb. Én úgy gondolom, ez természetes.
2015. ápr. 27. 20:39
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem gáz. én anyámmal semmit nem tudtam/tudok megbeszélni, ezért nekem úgy tűnik ez egy nagyon jó dolog. ha te kellemetlennek érzed, akkor kicsit távolodj el tőle. de gondolj bele milyen jó az, ha van valaki akiben ennyire megbízhatsz, akivel bármiről tudsz beszélni. nem sok embernek van ilyen személy az életében. az én meglátásom szerint teljesen mindegy hogy ő az anyád, nővéred vagy barátnőd. lényeg, hogy van ő neked.
2015. ápr. 27. 21:02
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi nagyon kozvetlenek vagyunk egymassal, talan tulsagosan is. Nem vagyunk szegyenlosek sem, prudek vegkepp nem, legyen szo akarmilyen intim dologrol megbeszeljuk, kitargyaljuk. Sokaknak biztos meg van errol a velemenye, de nagyon nem erdekel. Igy nottem fel , nekem ez a termeszetes. A legjobb baratnom szulei is pont ilyennek voltak, mikor elkezdtunk kamaszodni, sokszor elokerult a szex tema, kesobb pedig mar reszletesebb sztorikba is belementunk.

Lehet ezert is, de a szexualis eletemben soha nem voltak problemak, sok fiatallal ellentetben pedig

rendkivul tajekozott voltam.

2015. ápr. 27. 21:38
 14/16 anonim ***** válasza:

Ezeket en is megbeszelem anyukammal tobbek kozott azert, mert orvos. Mivel a barataim zomenek is vannak kerdeseik ezert azokat is tolmacsokom barmennyire is kinosak (baromi kinosak) es engem o nyugtat meg.

Sosem beszelek vele a szexualis eletemrol, de a hazassagom allasarol igen (mi zavar, stresszel, nem ertek bla bla), arrol ha valami faj, ha szomoru vagyok ot hivom mert nekem anyukam a legjobb baratnom is egyben, es ot es a Nagyimat szeretem a vilagon a legjobban es szamomra ok a legfontosabbak a vilagon annak ellenere, h hazas vagyok:-)

Nekem az anyukam a vilag legcsodalatosabb embere, mindenki imadja, az exeim es a tesom exei is a mai napig tartjak vele a kapcsolatot, neha elmennek kavezni egyitt meg ilyesmik:-)Sosem itelkezik, nem beszel ki senkit de amit nagyon szeretek benne az az objektivitasa es annak ellenere h a kislanya vagyok, nem all mindig mellettem ha ugy erzi h nincs igazam v.mivel kapcsolatban:-)

Lehet h hatszaz ember ugyanazt mindja de csak az anyukamnak hiszem el, ra hallgatok mert tudom h megbizhatok a moralis es egyeb itelokepessegeben. Amikor beteg vagyok akkor is ot hivom es elkiser az orvoshoz, o beszel es ha felek akkor fogja a kezemet es ugyan neha razza a fejet h "kislanyom hat ize...ezt mar igazan el tudnad magadnak is intezni" de nekem kell h ott legyen anyu. Fogaszaton, gyomortukrozesen (nos ez utobbit vegig sem tudtam vok a csinalni nelkule) es konkretan magasrol teszek r h ki es mit gondol, h "anyuci ki si lanya vagyok", mert az vagyok es szeretek az kenni, amig lehetek.

A nagyimnak en vagyok a kedvenc kisunokaja, es nagyon szeretem ot, az apukamnak meg en vagyok a legszebb gyerek a vilagon:-)

Az en vilagomban ez igy van rendjen, masok mashogy elnek sosem itelnem el oket ezert:-)

33/N

2015. ápr. 27. 22:31
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem baj, ha ilyen dolgokat megbeszélsz vele, ha valamiben bizonytalan vagyok - a mosástól kezdve addig, hogy menjek-e orvoshoz - én is anyukámhoz fordulok. Ettől függetlenül már rég nem élek otthon, önálló vagyok, részben önellátó is, kb. havonta megyek haza egy hétvégére. Viszont amit úgy gondolom, hogy nem tartozik rá, azt nem osztom meg vele, és kész. Szóval én úgy gondolom, hogy normális, ha hozzá fordulsz segítségért, tanácsért támogatásért, de ez nem zárja ki azt, hogy önállósodj, amit pedig nem tudsz másképp megtenni, minthogy amikor kéretlen tanácsokat osztogat, akkor elmondod neki, hogy felnőtt ember vagy, meg tudod oldani. (Nálunk volt, hogy már évek óta albérletben éltem de azért mikor hazalátogattam, elküldtek este fürdeni. XD) Nem kell az ilyet felvenni, szépen le kell szoktatni őket róla.
2015. ápr. 28. 03:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Ezzel semmi gond nincs, de arra figyelj, hogy a nemi életed részleteit NE beszéld meg vele, mert az taplóság a leendő pároddal szemben.

Plusz az nem tartozik rá.

aAmúgy jó, hoyg ennyire közel álltok. :)

2015. ápr. 28. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!