Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám és papám gondolatai a...

Anyukám és papám gondolatai a házasságkötésről. Lennt, vélemény?

Figyelt kérdés

Tegnap ebéd közben drága papám felhozta azt, hogy jövőre én már férjhö' is megyek, meg kell tanulnom gyorsan főzni (mivel nem tudok rendesen még, mivel kivagyok közösítve a konyhából :D), mert miután férjhez mentem nem tudom már továbbkamatoztatni a főzőtudásomat! Rákérdeztem hát miért nem tudnék utána is? Hát ő ezt így tudja...

Majd betoppan anyukám, és neki is elregéli nagy mellel, hogy nekem jövőre ez meg ez lesz, szerinte. Anya mondja, hogy az én dolgom a házasság. Tudni kell, elvált anya és ő abból a házasságból szabadulva gyűrűt már nem akar hordani a jelenlegi párjával... kinek mi a dolga, ugye. Anya 21 évesen ment férjhez, és ebből okulva ő nem akarja hogy én ilyen fiatalon hülye lennék máris életet kötni, vagy szimplán házasodni....

A fő párbeszédjelenet:

Anya- Jaj a házassághoz ész kell...

Papa- Neeem nem, ahhoz inkább szerencse!

Páromnak elmeséltem, akivel 5 éve együtt vagyunk, ő csak nevetett, mert amúgy is tervezi hogy eljegyez, a másik meg hogy ezekszerint ész, szerencse mellé nem kell szerelem?

Ti mit gondoltok...? :D

2015. ápr. 26. 12:56
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
A véleményem az, hogy ilyen hülye kérdést rég láttam.
2015. ápr. 26. 13:07
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Mi bajod van? o.o
2015. ápr. 26. 13:21
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Tökéletesen értem a helyzetet. Két hozzád közel álló ember - édesanyád és nagyapád - előző generációkból, elmondta a maga (hagyományos, patriarchális értékrendre alapozott) véleményét az házasságról. A vélemény szabad:-), azonban te ne hagyd befolyásolni magad általa. Köss szerelmi házasságot azzal, aki neked a legértékesebb: olyat, amiben egyértékűek, egyenrangúak vagytok, nincsenek merev, előre meghatározott "szereposztások": mindenki azt adja, amire a legmagasabb fokon képes. Dolgozik otthon és házon kívül, mos-főz-takarít váltott felállásban:-) - de főleg: nyitottan, türelmesen és kitartóan KOMMUNIKÁL a szerelmével. Gondot, örömet, mindent megosztva oda-vissza. Sok boldogságot nektek.
2015. ápr. 26. 14:02
 4/5 anonim ***** válasza:
93%

Láttad a Halott menyasszony c. animációs filmet?

Lány:

-mi lesz ha Viktorral nem tudjuk szeretni egymást?

anyja:

-ugyan mi köze van ennek a házassághoz? Talán azt gondolod hogy apáddal mi szeretjük egymást?

2015. ápr. 26. 20:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen láttam, de nekem nem jött át :))
2015. ápr. 27. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!