Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Együttalvás? Szülők gondolatai

Együttalvás? Szülők gondolatai

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy egyes szülők a 15-16 éves gyereküknek engedik az együttalvást a párjukkal akár heti 2 alkalommal is ami szerintük nem sok, más szülők meg a 21-22 éves felnőtt gyereküknek meg akarják tiltani a hétvégi együttalvásokat ami heti 1 alkalom és azt is nagyon soknak tartják?
2014. okt. 27. 12:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert a szülők sem egy kaptafára készülnek. Az egyik ilyen, a másik olyan.
2014. okt. 27. 12:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

21-22 évesen én már nem hagynám, hogy bármi ilyesmit megszabjanak, akkor sem,ha az "ő kenyerüket eszem".

Mondjuk engem elég szabadon engedtek már 14 éves koromtól, 20 évesen pedig elköltöztem tőlük. Amíg még otthon laktam, addig voltak minimális szabályok, utána pedig már értelemszerűen nem volt beleszólásuk.

Az elsővel értek egyet, nem egyformák a szülők. Nincs valami egységes wodoo könyvük, hogy mi alapján hozzanak döntéseket.

2014. okt. 27. 13:06
 3/7 anonim ***** válasza:
*woodoo
2014. okt. 27. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem mindegy, hogy hanyszor alszanak egyutt hetente? Vegul is egyutt aludnak. Kisebb bun 15 evesen ha csak heti egyszer, es nem ketszer "csinaljak'? Rohejes!
2014. okt. 27. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
92%

Látod ez egy nagyon jó kérdés. De a legtöbb szülő válasza általában a "csak" meg az "azért mert én azt mondtam". Biztos nem tudják, hogy nem csak 8 után lehet teherbe esni...

Sose fogom megérteni ezt az elképesztő, túlféltést meg irányítás mániát. Én mindig azt csináltam amit akartam, annál aludtam akinél akartam. Aztán valami csoda folytán még mindig élek, nem lettem terhes, nem lettem drogos... Érdekes... Lehet a nevelésnek van köze hozzá!

2014. okt. 27. 13:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha hiszed, ha nem, a szülőknek is van saját világnézetük és saját értékrendjük, lévén ők is emberek... és hát sajnos némelyik ezt gátlástalanul rákényszerítené a gyerekére is, azzal, hogy "csak jót akar", mert képtelen tudomásul venni, hogy a gyereke egy MÁSIK ember, saját világnézettel és saját értékrenddel...

(voltaképp az elengedés folyamata ez, amíg ez a felismerés megszületik a szülőben, és hát van amelyiknek ez könnyen megy vagy eleve természetes, van, amelyiknek nehezen, és görcsösen a saját elképzeléseit akarja megvalósítani a gyerekében)

2014. okt. 27. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:

igen, nekem is vannak barátnőim akiknek általánosban is megengedték.

nekem 18évesen sem, pedig ő az első barátom akinél ez felmerül.

nem lehet mit tenni minden szülő máshogy nevel.

annyi biztos, hogy a tiltva nevelés hazudni tanít.:)

ezt úgy értve, hogy ha a fiatal pár nem ért ezzel egyet, akkor ugyanúgy meg fogják oldani. maximum azt hazudják hogy bulizni vannak, vagy barátnőnél alszanak.

18l

2014. okt. 27. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!