Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek párja idegen lenne?...

A gyerek párja idegen lenne? Kerülgetni kell?

Figyelt kérdés

Nagyon sok kérdésnél és válasznál olvastam, hogy amíg otthon él a gyermek, addig a szülő nem engedi meg, hogy ott aludjon a gyermek barátja/barátnője. Még akkor sem ha már régóta együtt vannak. Indok:- nem akarnak a szülők egy idegent kerülgetni a lakásban.

Kérdem én, hogy lehet idegennek nevezni? Ha már együtt vannak legalább egy éve, ti is ismeritek, a lányotokat/fiatokat láthatóan viszont szereti/boldoggá teszi a másik.

Akkor miért kell ez a hozzáállás? Utána meg csodálkoznak a szülők, hogyha a gyereknek nem esik jól, hogy így kezelik a barátját/barátnőjét, és elszigeteli magát a családtól.

Meg szerintem elég kínos, ha komoly marad a kapcsolat, és majd összeházasodnak stb. És akkor egy életen át az jusson az eszébe, hogy a kedves anyósék idegennek tekintették őt?

Nem csak itt gyk-n , hanem a való életben is tapasztalom(saját példámon is), hogy nagyon sok szülő-gyermek kapcsolat romlik meg annak köszönhetően, hogy a gyerek választottját nem fogadják el, lenézik, tiltják tőle.

Komolyan, ennek van értelme? Fontosabb , mint a saját gyereketek közötti jó viszony?

Szóval azoknak a szülőknek a válaszát várom elsősorban akik tiltják, vagy nincsenek megelégedve a gyermekük barátjával.

A kérdés természetesen nem az együtt alvásról szól, el tudom fogadni, hogy a szülő lakása, ha nem akarja nem alszik itt senki más. Engem a hozzáállás taszít.

Persze, a tini kapcsolatok nem mindig hosszú életűek. De szerintem olyan 1 év után(nem távkapcsolat) már el lehet dönteni, hogy jól megvannak -e. Mert ennyi idő után már ki lehet ismerni is a másikat.

Én is jártam régebben valakivel, és kb fél évig meg voltam győződve róla, hogy ő lesz az igazi, sorszerű minden stb.. Aztán jól átvert és utána kezdtem rájönni, hogy mik voltak azok a jelek, amiknél kapcsolnom kellett volna, és nem halálos szerelembe esni.

Szóval elismerem, hogy nagy az esélye annak, hogy nem maradnak együtt. De mikor tapasztalja meg, ha nem 16-18 évesen? Majd inkább 20on évesen 0 tapasztalattal ugorjon bele egy házasságba?

Meg ha meg is van a véleményetek a lányotok barátjáról vagy fiatok barátnőjéről , akkor nem gondoljátok, hogy azzal hogy tiltjátok, vagy megalázzátok, akkor azzal csak a gyermek fordul ellenetek?

A külön kedvencem amikor a szülő már 18 évesen férjnél volt, terhesen. De a saját 20on éves lányát óvja/tiltja mindentől. (legutóbb egy 25 éves lány panaszát olvastam, akit az anyja ki akar tagadni mert ilyen "fiatalon"vállal babát, közben anyuka szintén 18 volt amikor szült)

2015. ápr. 26. 11:48
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
68%

Ráadásul tudtam, hogy házban éltél. Annyira könnyű az olyanoknak az észt osztani, akiknek külön emeletük volt már 10 évesen.

Nyilván házban engem sem zavarna, hogy kerülgetni kell mindenkit - hisz nem kéne kerülgetni senkit - de amikor valakinek a hálószobája mellett van a klotyó - konkrétan úgy, hogy a két ajtó ütközik - akkor te sem szeretnél reggel jókat fingorászva szarni.

Amikor elmentem fürödni, kellett egy törcsi. Ennyi. Ha valaki átjött, akkor törcsi, köntös, pizsi. És akkora hely volt, hogy gatyafelhúzás közben levertél mindent. És mint valami táborban, előre be kellett készíteni a ruhákat, mert a nappaliban volt a ruhásszekrény, nálam nem fért el. Kényelmetlen és szar, ráadásul a legtöbb ember pofátlan és nem törődik a másikkal.

2015. ápr. 26. 21:00
 32/35 anonim ***** válasza:
22%

A ház miért jelentené azt, hogy külön emelet? :D Házunk van, egy földszint az egész aztán kész, akkora mint egy nagyobbfajta panellakás.

Az exemék lakása nagyon kicsi volt, 3 pici szoba 4-5 emberre (egyik gyerek egyetemista, hol otthon volt hol nem), egy kicsi konyha, egy fürdő, és ennyi, az előszobában majdnem hogy oldalazva lehetett csak elférni, mert ott fért csak el egy nagy szekrény.. Mégis mindig szívesen láttak....

A wc dologban meg engem pl a saját szüleim is zavarnak (a nappaliból nyílik a klotyó, kb egy méterre ülnek tőlem), most akkor ne engedjem őket haza mert engem zavarnak? :D Irigylem hogy ez a legnagyobb problémád, hogy nem tudsz "fingorászva sz.rni"....... :D

Gondolom neked SOHA nincs vendéged.

2015. ápr. 27. 10:44
 33/35 anonim ***** válasza:
73%

Utolsónak tökéletesen igaza van!

Amúgy meg sok olyan fiatal van, aki nem szeret máshol aludni.

Engem igenis feszélyezett, hogy otthon vannak a szülők, testvérek. Nem ismered a szokásokat, sorba kell állni a wc-re, fürdésre, jópofáskodni a szülőkkel, tolerálni a kistesó kitartó érdeklődését. Volt, ahol úgy gondolták, hogy majd én megfőzök a családra, míg a párom a szobában gépezett. 2 percig nem tudtunk kettesben lenni, mert hol a haverok ültek a nyakunkon órákon át, vagy a szülőket nem lehetett levakarni, még a közértbe is eljöttek velünk. Sexelni sem lehetett "normálisan, hiszen 1 fal választott el a családtagoktól.

Elképzelni sem tudom, hogy van olyan tini, akinek ez jó. Kínos az egész.

2015. ápr. 27. 10:50
 34/35 anonim ***** válasza:
87%

Bocs,

utolsó előttire gondoltam :)

2015. ápr. 27. 10:50
 35/35 A kérdező kommentje:

a 32#nek igaza van. attól mert kertes ház, miért kéne hogy emeletes legyen? a bejárati ajtóhoz közel van a szobám. a szülők szobája meg 3 helyiséggel arrébb.

szóval a lényeg, hogy nem egymás mellett van, mint egy panellakásban.

amúgy továbbra sem az együttalvás az igazi kérdés. az csak egy példa volt, hogy a legtöbb ilyen kérdésnél olvasom ezt.

köszi mindenkinek a válszt.

2015. ápr. 27. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!