Hogyan valljam be a szüleimnek, hogy táplálkozási zavarom van? (Mértéktelen evészavar)
9.vagyok.
Azt akartam írni,hogy NEM táplálkozási zavar. Bocs hülye tetefonról írok.
Ha sokkal többet eszel a szükségesnél, annak a hátterében valóban állhat pszichés ok.
De nem ritka az úgynevezett "minőségi éhezés", amikor az egyoldalú táplálkozás miatt a bőven elegendő mennyiségű táplálék sem elégíti ki a szervezet vitamin és ásványi anyag igényét, esetleg akár fehérje hiánya is van valakinek a túlzásba vitt szénhidrát fogyasztás mellett.
A szervezet érzékeli a hiányt, éhségérzettel reagál, de ha valaki nem változatos, tápanyagokban gazdag ételeket fogyaszt, hanem főleg kenyeret, tésztaféléket, édességeket, gyorskajákat stb., akkor nem jut a megfelelő tápanyagokhoz, ásványi anyagokhoz, vitaminokhoz kellő mennyiségben, hízni viszont nyilván hízik.
A szüleid azért szerintem képben lehetnek az illetően, hogy mennyit eszel (ha velük élsz), és azt illetően is, hogy hogyan változott a testsúlyod. Szerintem nyugodtan mondd el nekik, amit szeretnél.
Akkor nem táplálkozássi zavar, csak tünet. Vedd komolyabban a depid kezelését, és abban kérj segítséget a szüleidtől.
kezdj el valamit mozogni. Tervezz előre, ha rám jön az ehetnék, iszom egy pohár vizet, kigondolom mit fogok megenni. Szedek egy normál adagnyit, a többi vissza a hűtőbe, és leülök az asztalhoz, semmi tv, semmi net. megeszem késsel villával szép lassacskán.
Csalódnának benned?
Csak nem támasztanak túl nagy elvárásokat? Talán nem pont emiatt eszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!