Ti megengednétek?

Figyelt kérdés

Lány vagyok,már 14 éves múltam.Nagyon szeretnék járni gitárra,sajnos a közelemben egy normális gitártanár sincs,csak zeneiskola,de oda meg nagyon nem szeretnék járni.Neten kinéztem egy gitártanárt,Pesten tanít.Csak az a baj,hogy a szüleim nem szeretnék,hogy járjak.Pedig én is adnék bele pénzt,meg nagymamám is+szüleim..szóval nem arról van szó,hogy nincs rá pénz,szimplán féltenek,meg nem bíznak bennem.Pedig még soha nem csináltam semmi olyat,amiért nem lehetne megbízni bennem.

1,5 órányira lakom Pesttől.Első pár alkalommal mindig jönne velem anyukám,apukám vagy nagymamám elkísérne.Ha utánna már tudnám,hogy pontosan mi merre van(de egyébként egész jól ismerem Pestet,ált.havonta többször is járunk föl).Utánna meg már egyedül.De a szüleim nem szeretnék,mert,hogy Pest veszélyes hely.Mondtam nekik,hogyha ott laknánk,akkor az utcára sem engednének ki? Az a pláne,hogy múltkor voltam fenn barátnőimmel,úgy meg elengedtek.Nem értem akkor így miért nem.Pedig direk mondtam nekik,hogy végre szeretnék egy hobbit,meg hogy megpróbálnék jobban figyelni a tanulásra is.De semmi.Vagy talán az a baj,hogy iskolidőben?Csütörtökönként van az oktatás,az nap 5 órám van,14-16-ig lennék gitáron.Haza érek fél 6.Ráadásul másnapra alig kell valamit tanulnom.Ti megengednétek a gyereketeknek?Ha nem,akkor miért nem?

2015. ápr. 20. 15:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem engednélek. Ez egy baromi felesleges extra kiadás lenne - na nem a gitáróra, azzal nem lenne gondom.

Csak úgy érezném, hogy ha tényleg az lenne a lényeg, hogy megtanulj gitározni, akkor azt bizony lehet közelebb is, a zeneiskolában is, nem kell órákat utazgatni és egy idegen nagyvárosban császkálni. Na meg a gitáróra is drága, a vonatjegy is drága, a bkv sincs ingyen - akkor is sok, ha (szerinted) van pénz, nem te dolgoztál meg érte.

Én úgy látom, a hobbidat támogatják a szüleid. Van gitárod, a zeneórák ellen sincs kifogásuk, úgyhogy ne picsogj feleslegesen.

2015. ápr. 20. 17:18
 12/15 A kérdező kommentje:
Egyébként megjegyezném mellesleg,hogy talán azért sem akarják,mert rockzenét szeretnék a gitáromon játszani.És nem nagyon díjazzák ezt.Legalábbis apukám.Folyton olyanokat mond,hogy miért hallgatok régi zenét,meg,hogy úgyis kinövöm a rock zenét,meg az ilyen hülyeségeket...na mindegy,megpróbálok velük rendesen beszélni.Csak elég nehézkes úgy,hogy mindketten ott legyenek,de majd lesz valami.Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2015. ápr. 20. 17:26
 13/15 anonim ***** válasza:

1. Azt, hogy 1,5 órát utazz egy különóra miatt, nem engedném, mert rengeteg idöt elvesz értelmetlenül. (Mármint az utazgatás)

2. Azt kizártnak tartom, hogy csak ez az egy tanár elérhetö számodra.

3. A zeneiskolába nem tudom, miért nem akarsz járni, ott ugyanis rendesen megtanítanak.

4. Kérdezd meg a zeneiiskolai gitártanárokat, hogy nem ad-e valamelyik magánórákat, akkor töle tanulhatnál.

2015. ápr. 20. 18:11
 14/15 A kérdező kommentje:
Azért nem szeretnék,mert járt több ismerősöm is és zt mondták nagyon rossz.Elmentem egyébként érdeklődni,első kérédsük az volt felém,hogy jó hangom van e..mert,hogy azt is meghallgatják majd(pedig gitárra jelentkezek,nem énekre szóval nem értem,miért?).Nekem pedig nagyon rossz hangom van.:/
2015. ápr. 20. 18:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Pedig pont a zeneiskolában fognak normálisan tanítani, nem pedig önjelölt zenetanárok, és a suliban tanulhatsz szolfézst is, ami ha kicsit is komolyabban akarsz zenélni alap dolog.
2015. ápr. 20. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!