Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kamaszok! Mikor mentek aludni,...

Kamaszok! Mikor mentek aludni, illetve mennyire szabályoznak ebből a szempontból?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, és az lenne a problémám, hogy legkésőbb 10 órakor el aludni megy a család.Eddig nem lenne baj,csak annyi,hogy nekem is mennem kell.Ez még mindig nem baj, mivel hétköznapokon nem vagyok én sem hülye, hogy virrasztok, de pénteken és szombaton semmi olyan dolgom nem szokott lenni, amit ne tudnék elvégezni, azert, mert mondjuk éjfélkor megyek aludni. Ha meg igen, értelemszerűen nem maradnék fent. Nem zenét szeretnék 100%-os hangerőn hallgatni, hanempéldáulegy emelettel lejjebb a sz.gépezni,vagy éppen a telefont nyomkodni. Szerintetek hogyan kéne ezen változtatni? A válaszokat előre is kösz. (Bocs a helyesírási hibákért.)

#alvás #szülő #kamassz
2015. ápr. 14. 16:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én ennyi idősen kolis voltam, ott volt kötelező villanyoltás 10-kor. De utána még úgyis visszakapcsoltuk és beszélgettünk, míg el nem aludtunk - az időt senki nem nézte (persze nem minden nap hajnalig, 11-ig, éjfélig...).

Mikor hazajöttem, 18 éves koromig megszóltak, ha 11-ig fenn voltam (talán még később is), de egy ideje leálltak hál'Istennek!

2015. ápr. 14. 16:50
 12/21 anonim ***** válasza:
Én is 15 vagyok, nem szólnak bele mikor alszok, csak az a kikötés hogy fél 10 után ne zörögjek mert ők aludnának. Fél 11 után szoktam aludni minden nap, hatkor kelek és nem vagyok álmos.
2015. ápr. 14. 16:57
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerintem csak egyszerűen mond meg a szüleidnek, hogy nem vagy már kisgyerek és egyedül is el tudod dönteni, hogy mikor vagy fáradt és mikor szeretnél aludni. Engem nem nagyon korlátoztak ilyen szempontból. Kisebb koromban még biztosan volt ilyen, de már régen lehetett. Én is ennyi idős vagyok mint te, de akkor fekszem le, mikor én úgy döntök. Nálunk annyi "kikötés" van, hogy reggel tudjak felkelni időben és ezt sikerül betartanom. Én általában hétköznap is elég sokáig fenn vagyok, előfordul, hogy éjfél után is, de ez van. Sokszor nem is azért mert játszok vagy filmet nézek, tehát nem szórakozás céljából, hanem sokszor tanulás és házi feladatok, beadandók miatt. Nekem iskola után kicsit ki kell pihennem magam, nem tudok rögtön nekiállni tanulni ezért inkább későbbre marad. Hétvégén szoktam kipihenni magam. Lehet, hogy ez így nem egészséges, de én így szeretem csinálni és eddig be is vált, tehát nem szeretnék változtatni rajta.
2015. ápr. 14. 17:15
 14/21 anonim ***** válasza:
Kamaszként ha 11-ig nem feküdtem le, akkor már nagyon álmos voltam a suliban, de hétvégén pedig akár tornáztam a szobámban, vagy az udvaron (lehet sötétben is), vagy pedig olvastam kislámpa mellett, mindig volt valami izgalmas könyv vagy folyóirat a kezemben. A nem lehet villanyt használni este, akkor is 1. később fog már világosodni, 2. gyertyánál is lehet olvasni.
2015. ápr. 14. 18:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a költözéskor történt váltás. 12 éves koromig, egy kis panelban laktunk, olyan ajtókkal, hogy átszűrődött a fény és ha égett a lámpám este 10-kor, bejöttek, hogy aludjak már.

Miután elköltöztünk, már nem szűrődött ki fény a folyosóra, nem érdekelt senkit, ha hajnalig fenn vagyok.

Én is Harry Potter-t olvastam amúgy éjnek évadján, durván letehetetlen az a könyv! :)

Mindenesetre nem lett semmi bajom, sosem aludtam el napközben, suliban.

2015. ápr. 14. 18:41
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azok az üveges ajtók elképesztőek, amelyek teljesen átlátszanak. Nagyon kényelmetlenek mindenkinek.
2015. ápr. 14. 18:45
 17/21 anonim válasza:
Sajnállak.... Szerintem mond meg nekik hogy már nem vagy ovis. Én 14 éves vagyok de soha nem mondták meg mikor mennyek aludni.. Néha viszont szoktam hallgatni hogy: hogy tudok felkelni amikor hajnalban fekszek le aludni.
2015. ápr. 15. 14:20
 18/21 anonim ***** válasza:
15 éves öcsém maradhat 12ig, 11 éves 10ig és a 8 9ig
2015. ápr. 15. 21:33
 19/21 anonim ***** válasza:
Állj ki magadért nem vagy már kislány! Plusz a saját szobádban nem is vennének észre szerintem.
2015. ápr. 17. 21:34
 20/21 anonim válasza:

Az a helyzet, hogy szerintem ezzel a szüleid többet ártanak, mint használnak. Ha hagynák, hogy akkor feküdj le, amikor akarsz, akkor a legrosszabb, ami történhetne, az az lenne, hogy egyszer nem alszol eleget és másnap fáradt leszel. 15 évesen gondolom nem vagy egy idióta, tanulni fogsz egy ilyen hibából. És így kialakíthatnád a neked megfelelő alvásmennyiséget. Viszont lenne egy kérdésem? Hogy tudnak korlátozni 15 évesen? Megvernek, ha nem fekszel le? Azt azért nem hinném. Bemész a szobába, bejönnek, mondják, hogy feküdj le. Mondod, hogy oké, lekapcsolod a lámpát, aztán miután kimentek, visszakapcsolod és fentvagy amíg akarsz. Vagy bejárnak ötpercenként ellenőrizni, hogy alszol-e? Csakmert akkor még komolyabb problémák vannak. A másik kérdés, pedig, hogy soha nem szoktál elmenni otthonról péntek, vagy szombat este? Csakmert 15 évesen mi már tartottunk néha házibulit a haverokkal. Gondolom ilyesmire se engednek. Az a helyzet, hogy 15 évesen gyakorlatilag csak fizikai bántalmazással tarthatnak vissza valamitől, pláne egy ilyen kis dologtól, mint fentmaradni, amígy akarsz, úgyhogy harcolnod kell. Az a szülő pedig, aki ennyire indokolatlanul szigorú, az magára vessen, ha a gyereke lázad.

Sok sikert! :)

2015. ápr. 18. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!