Mit szóltok ehhez a helyzethez?
A legjobb barátnőm a tanácsomat kérte, de én köpni-nyelni nem tudtam rá...
Ő 26 éves, az édesanyja 45. Az anyukája elvált és van egy pasija, akivel külön élnek. Az anyuka gyógyszer mellett teherbe esett. Egyáltalán nem híve se ő, se a barátnőm az aburtusznak. Nagyon is ellenzik. De a kora miatt az anyukája nem szeretné, ha a baba nagyon kötődne hozzá, az anyukájának tekintené, és pláne azért, mert nem rég épült fel egy súlyos betegségből, ami bármikor kiújulhat és ki tudja, meddig él. Azt szeretné, ha a barátnőm nevelné a gyereket úgy, mintha ő lenne az édesanyja, mert a barátnőmnek meg nem akar összejönni a baba. Egyszóval az anyja vele akarja felneveltetni a testvérét. Ő pedig nem tudja, hogy mit tegyen, bele menjen-e ebbe, mert egy részt elég "fura" dolognak tartja, másrészt, ha a baba elől ezt el akarják titkolni, akkor el kell költözniük a szülés után egy másik településre, ahol senki nem tudja pontosan, hogy kié valójában a gyerek. Na meg a barátnőm azért vacilál, mert bár többször is próbálkoztak a lombikkal sikertelenül, azért ő mégse szeretné feladni és természetesen nem úgy képzelte az életét, hogy az "első gyereke" a testvére legyen. Tőlem vár tanácsot, de én egyszerűen nem vagyok képes még csak bele se élni magam a helyzetébe... Mit lehet erre mondani??
Ha a lánynak tényleg nem lehet gyereke, akkor nem is tűnik annyira rossznak szerintem. Pl én a múltkor azt álmodtam, hogy kiderült, hogy a tesómnak-húgom- nem lehet gyereke, nekem meg már betelt a létszám úgymond, nem szeretnénk már többet és nem is bírnánk, meg már idősek is lennénk ahhoz, hogy még egyet bevállaljunk. Én álmomban odaadtam húgomnak a babát és nem is éreztem furán magam. Elmondtam neki mit álmodtam és azt mondta, ilyen helyzetben elfogadná a babát-mosolyogva hozzátette "látva milyen jól sikerültek a gyerekeitek, símán". Szóval ő az unokahúgát vagy unokaöccsét nevelné fel.
Kicsit fura így, hogy a lánynak még van esélye sajátra, de ha kimondták volna már, hogy nem lehet gyereke, szerintem másképp gondolná.Ha nem lehetne máshogy gyerekem, bevállalnám. Az örökbefogadásnál hatalmas sort kell végigvárni, lehet nem találsz olyan gyereket-babát, aki "megfelelne", vagy a gyerek nem fogadja el az örökbefogadó szüleit. És különben is, zsákbamacska, ha bármilyen rossz tulajdonsága előjön....családon belül talán jobban tudod, mire számíthatsz. A gyereknek is a legjobb, ha legalább családon belül marad. Talán ha módosítanák azzal, hogy tudhatja a gyerek idővel, hogy mi is az ábra. Filmen láttam ugyanezt visszafele. A gyerek túl fiatal volt még az anyaságra, anyuka nevelte, mintha az anyuka testvére lenne a gyerek.
Így ez valóban nehéz ügy. nem tudni, hogy a kedves 45 éves anyuka csak ki akarja e rázni a nyakából a dolgot, vagy a legjobbat akarja a babájának és a meglévő lányának azzal, hogy segít nekik a babával
Ismertem egy lányt. Évek óta próbálkoztak. Egyszer összejött nekik, de 7 hetesen elvetélt. Bíztattam, hogy legalább tudják, hogy összehozni összetudják. Jártak orvosnál, már majdnem lombik lett. Kezdtek kicsúszni az időből. 35-38 éves volt. Aztán egyszercsak összejött és majd 40 évesen lett anyuka. Szóval attól, hogy nehezen jön össze, még nem biztos, hogy nem jön össze.
Anyuka minek szexel, ha védekezni sem tud?!
Amúgy ostoba, hogy juthat ilyen egyáltalán az eszébe?! Barátnőd helyében nem vacillálnék, hanem közölném vele, hogy menjen pszichiáterhez az elmebajával.
12 és 10, ha a kérdés mellé tartozó leírást rendesen elolvastátok volna, akkor sikerült volna megérteni is. Anyuka védekezett! Nem olyan hű de nagy csoda, ha valaki gyógyszer mellett esik teherbe, ilyen sajnos van. Ugyan íg y lett terhes az én anyósom barátnője 47 évesen...
Most megint eltanácstalanodtam, mert eddig jöttek az ellenző hozzászólások, most meg a támogató :) Hát nem is tudom... Testvérnek adni kevésbbé tartanám beteg dolognak. Pl. lombiknál is van, hogy a testvért használják donornak petesejthez, vagy spermiumhoz, így az is szinte olyan eset, mintha a tesó gyerekét nevelné az ember. De azért ez így elég fura. Én azért billenek jobban az ellenzés oldalára, mert 27 lesz a bnőm, amikor ez a baba megszületik és utána nyílván olyan 2 évig azzal a babával lesz elfoglalva és nem fogja folytatni a lombikot, ami viszont nem olyan jó dolog, mert az a 2 év nagyon is számít, hiszen legközelebb lehet, hogy 30 fölött fogják tudni újra kezdeni és romlanak kicsit az esélyeik. Biztos vagyok benne, hogy ettől még saját gyereket is szeretnének majd, hiába mondja most azt, hogy "beérné" a testvérével. A másik, hogy ha titkolni akarják, akkor költöznie kell a barátnőm nek is, a férjének is és az anyukájának is. Na már most mekkora az esélye, hogy ha mind a hárman feladják a munkahelyüket, majd találnak rögtön másikat. És akkor nesze, jön a gyerek a létbizonytalanságba...
Az anyuka pasija meg egyáltalán nem akarja a babát, mert ő 56 éves és abszolút nem vágyik már ennyi idősen gyerekre.
Elmebeteg ötlet! Talán egy esetben tudnám elképzelni, ha a gyereknek megmondják az igazat, nem hazudnak neki.
És a húgod férje/pasija mit szólna hozzá, mert arról nem esik szó?
Az anyuka kora miatt nagyobb a kockázata egy beteg gyereknek, akkor mit csinálnának? Gondolkodni kéne néha. Nem értem ezeket az elvakultan abortuszellenes embereket!! Pedig itt a legjobb megoldás az abortusz, ahelyett hogy több életet tegyenek tönkre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!