Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magánéleti okok miatt arra...

Magánéleti okok miatt arra kényszerülök hogy felmondjak a munkahelyemen, de szüleim őrjöngenek az ötlettől, ingyenélőnek neveznek stb. Hogyan lehet ezt megoldani békésen?

Figyelt kérdés
Velük élek még, ezért zavarná őket a dolog. Nincsen kilátásban másik munkahely most, viszont el kell jönnöm onnan minnél előbb, éppen elég szenvedés lesz a felmondási időt kihúzni. Nem kérek tőlük pénzt, van annyi tartalékom, és külső segítségem, hogy az alapvető dolgaimat megvegyem addig is amíg nincs másik munkám. Mégis teljesen fel vannak háborodva, azt hiszik hogy csak jódolgomban nincs kedvem dolgozni, és hogy rajtuk akarok élősködni, folyton szidnak. Hiába mondtam el nekik a történetet, az okokat hogy miért kényszerülök erre, ők úgy gondolják hogy a munka a boldogság, és a lelki jólét felett álló szent dolog... Pedig még csak nem is egy karrier, hanem egy gyári munka. Mit tegyek?
2015. ápr. 10. 10:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%

Azt kérdezed hogyan lehet megoldani békésen. Hát úgy, hogy előbb BÁRMILYEN munkát találsz. Akármit. Csak úgy a semmibe, semmire felmondani ostobaság. Hidd el, tudom, miről beszélek, a teljes tavalyi évem arról szólt, hogy ronggyá szívattak a munkahelyemen, kicsit hasonló okok miatt.

Szüleid lehetnének megértőbbek, ez tény, de picit lehet hogy őket is meg lehet érteni.

Ha egyedül élnél, akkor is otthagynád a munkahelyed? Ha nem tudnád, hogy bár nincs rá szükséged, de mégis ott van valami háttér, és legalább mondjuk éhen nem halsz, ha mégsem sikerül mondjuk fél éven-egy éven belül másik melót találnod?

2015. ápr. 10. 11:54
 12/20 anonim ***** válasza:
48%
Hebegsz-habogsz. Te nem vagy egy sikeres típus. A szüleid reakciója pedig érthető.
2015. ápr. 10. 11:58
 13/20 anonim ***** válasza:
17%

Bírom ezeket a válaszokat. Éppen otthagyni készül a munkahelyét a kérdező, de "költözzön el a szüleitől", avagy "nézzen szembe a tettei következményével". Ez azt jelentené, hogy a balga lépései miatt dolgozza végig az életét egy olyan helyen, amit gyűlöl és ahol egyértelműen arra mennek, hogy kicsinálják?

A döntéseivel már így is úgy is együtt kell élnie, le kell nyelnie. Kétségkívül gáz helyzetbe hoztad magad kérdező, de a te dolgod. Érdekes hely lehet, ha nincs kihez fordulnod panasszal. Már az is érdekes, hogy az egész cég elítél egy ballépésed miatt, de ez sem az én dolgom. Mondj fel, ha szerinted ettől lennél boldogabb.

Egyébként a vakvilágba én sem lépnék ki. Gőzerővel keresnék új munkahelyet és ha az bejön, csak akkor mondanék fel. Ezáltal a szülők is megnyugodhatnak és neked is meglesz az örömöd.

2015. ápr. 10. 12:04
 14/20 anonim ***** válasza:
77%
De hát pont ezt mondta mindenki. Lehet munkahelyet váltani, de nem úgy, hogy felmond az embera nagy semmire, mielőtt keresne mást. Ha a kérdező úgy állítana haza, hogy van új munkám itt és itt, úgyhogy felmondtam a régi helyen, a szülei se szólnának egy szót sem.
2015. ápr. 10. 12:12
 15/20 anonim ***** válasza:
46%

Mindig menekülni fogsz?

Miért nem vállalod a tetteid következményeit?

Ez a legegyszerűbb, magad mögött hagyni mindent. Ha gerincesen szakítasz, akkor nem ez lenne.

2015. ápr. 10. 12:19
 16/20 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell leélnie az életét egy olyan munkahelyen, ahol szenved, de mondjuk azt megvárhatná, hogy legyen bármi más lehetősége.

Kérdező, nagyon éretlen vagy:

- még van párod, de már félredugsz

- még nincs új munkahelyed, de már felmondasz...

Menekülsz, rohansz, kapkodsz egyik embertől a másikig, egyik munkától a nem létező másikig...

Ha a munkahelyen a főnök erőszakkal a bugyidban turkálna, azt megérteném, hogy azonnal menni akarsz, de így? Te főzted, edd is meg, és ne a környezetedet terheld a következményekkel. Keress munkát és aztán mondj fel! És a következő munkahelyen ne k....kodjál, mert abból mindenütt ez lesz. Normális munkaközösség nem tolerálja az ilyesmit!

2015. ápr. 10. 12:35
 17/20 anonim ***** válasza:
86%

Ezt elb*tad. Mondjuk ha a megcsalást kihagytad volna, nem lennél ilyen kellemetlen helyzetben, de magadnak csináltad.

1. Munkahelyet csak akkor váltunk, ha van kilátásban másik.

2. Új társsal meg csak akkor kavarunk, ha az előzőt már lezártuk.

Megértem a körülötted élők és dolgozók álláspontját, de ha már így alakult, a szüleidet ne hozd még kellemetlenebb helyzetbe, ha már velük élsz és rájuk szorulsz. Máskor meg ha ilyen helyzetbe kerülnél, tartsd be a sorrendet.

2015. ápr. 10. 12:42
 18/20 anonim ***** válasza:
31%

én dolgoznék tovább olyan alapon, hog minden csoda 3 napig tart, addig meg visszabeszélnék, hogy nézzenek inkább magukba a hibátlan ártatlanjai.

mellette eresném munkákat.

azért mennek rád, mert érzik hogy kicsinálhatnak.mihelyst észrevennék, hogy szilárdan maradsz, már megunnák a témát.

nehogymá egy pasi miatt ne legyen munkám. ő meg csendben hallgat a sztoriban..szép.

2015. ápr. 10. 12:48
 19/20 anonim ***** válasza:
21%

3-as "Mégis milyen magánéleti okok lehetnek, ami felmondásra késztet?" Ez komoly? Elég sötét hozzáállásod van, tudod ha az ember nem boldog akkor jelentkeznek a problémák, lelki, testi stb. Látom fogalmad sincs erről.

10-13-as remélem amikor gyerekeket lesz kicsit átformáljátok a véleményeteket. Folyamatosan cseszegetik, bele rúgnak és ő váltani akar. Ekkora baj az, hogy megpróbálja rendbe tenni az életet, amit mondjuk meg jól elcseszett és egy igazi idióta vagy kérdező :). Ez a felelősséget kell vállalni szlogen..., igen kell odaáll és elviszi a balhét, hogy megcsalta a párját, de nem kell nyomorban élnie az életét emiatt.

10-re visszatérve nekem az lenne a csalódás, ha ilyen szülőm lenne. Hibázott, de ezért nem ilyen módon kell megbűnhődnie. Leírták stb, de hogy évekig boldogtalan legyen amiatt az sok. Én is váltanék és a végén rájuk is küldeném az "aktuális" hatóságokat pl NAV. Többen összefogni a másik ellen nem túl fer dolog.

Mellesleg keress egy másik állást, nem tudom mik a lehetőségeid, de nagyobb városba bejárni, másik községben csak találsz valami.

2015. ápr. 10. 13:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Engem a férjem igyenélőz le, mert a gyermekével táppénzen vagyok itthon. :) Hát az elején beleszakadt a szívem, most már röhögök ha mondja.
2015. ápr. 20. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!