Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennetek vajon mi a...

Ti mit tennetek vajon mi a helyes a gyerekre nézve?

Figyelt kérdés

Mit tennetek?

Sziasztok. Olyan kérdéssel fordulok hozzatok hogy 5 hónapos kismama vagyok, az "apa" elhagyott terhesség elején mert neki felesége van és 2 gyereke. Most újból meg keresett meg mindig nem vállalna fel, tehát se a nevére nem venne és a családja barátai se tudnak hogy neki gyereke van, ilyen hétvégi apuka lenne, fel járna hozzam ha megszulnek és stb. Mindezt a másik 2 gyerekere hivatkozva, mert mit szólnának ha ok megtudnák mekkora féreg. Az lenne a kérdésem haggyam majd hogy látogassa, tudjon róla híreket vagy kezdjek mindent tiszta lappal hátha lesz egy kedves szerető apuka? Hogyan hatna majd ez a gyerek életébe? Volt valaki hasonló helyzetben?

2015. ápr. 9. 09:26
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
31%
előbb linkeltem az ellenkezőjét..
2015. ápr. 9. 11:35
 32/52 anonim ***** válasza:
26%
neengem pontozgass, nyugodtan írj nekik, hogy nem hiszed el, ilyen nincs..kíváncsi vagyok
2015. ápr. 9. 11:36
 33/52 anonim ***** válasza:
46%

62%-os!

És mifÉle szankcióval kényszeríthető ki a kapcsolattartás egy olyan embertől, aki nem akarja???

A blogban írnak-e róla????

Amúgy meg 1986???? Tudod, hogy a jelenleg hatályos tv. 2013.évi V. tv??? Ptk. benne a Családjogi Könyvvel

2015. ápr. 9. 11:38
 34/52 anonim ***** válasza:
71%

Akármilyen felelőtlen és meggondolatlan is voltál kérdező, a megszületendő gyermekednek:

- joga van az apja nevét viselni

- joga van az apját megismerni

- joga van az apjától tartásdíjra

Ennek értelmében nem kell kiszolgáltatva lenned az apának, nem kell neki falazni, nem kell "neki jót tenni", nem kell az ő érdekeit nézni (ő tekintetbe veszi a tiédet, a születendő gyermekét)?

Neked nem dolgod se3m az ő jóhírét fenntartani, sem a családja előtt vagy más előtt tikolózni.

Neked egy dolgod van: a gyermeket megfelelően ellátni, szeretni, gondozni és a neki jogosan járó dolgokat biztosítani.

Tehát tessék bemenni a lakóhelyed szerinti gyámhivatalba és segítenek a jogi lépésekben (apaság megállapítása, tartásdíj- ezek mind a szülés után esedékesek, de az apaságot természetesen már holnap is elismerheti ez a "szent ember").

Természetesen amerikai filmekben láthat :), hogy van az a pánz, amiért te hajlandó lehetsz minderről lemondani a meg nem született gyermek nevében, de akkor számolj egy kicsit- pártíz vagy párszázezer forintért semmiképp ne menj bele és ilyen esetben is minimum lenne az ügyvédi ellenjegyzés, vagy még jobb a közjegyzőnél tett nyilatkozat.

Mivel a férfi valószínűleg anyagilag sem az a kategória, aki "megvenné" pár millióért a "becsületét". így nem kell kizárólag az ő akaratára tekintettel lenni.

Szépen indítsd el a szükséges eljárásokat és majd ő otthon lemeccseli az asszonykával vagy akivel akarja.

2015. ápr. 9. 11:44
 35/52 anonim ***** válasza:
48%

33 biztos lehet bíróságra menni, mint ahogy azért is, ha anya nem engedi a megítélt láthatást.

hál ég nincs benne tapasztalatom.

2015. ápr. 9. 11:53
 36/52 anonim ***** válasza:
54%

2013-as törvényed

" Ha a kapcsolattartás kérdésében a bíróság döntött, a kapcsolattartás megváltoztatását a határozat jogerőre emelkedésétől számított két éven belül a bíróságtól lehet kérni.

4:182. § [Tájékoztatási kötelezettség; az elmaradt kapcsolattartás pótlása]

(1) A kapcsolattartást akadályozó körülményekről a felek késedelem nélkül kötelesek tájékoztatni egymást.

(2) A jogosultnak fel nem róható okból elmaradt kapcsolattartást a legközelebbi megfelelő időpontban, de legkésőbb hat hónapon belül pótolni kell."

amúgy kérdés, mi van, ha felróható okból marad el a kapcsolattartás...(szerintem pl apukát nem érdekli egyszerűen a gyerek..)

2015. ápr. 9. 12:04
 37/52 anonim ***** válasza:
56%
gyermek és anya védelméről van szó, erre leponoznak. kár ide írni is
2015. ápr. 9. 12:05
 38/52 anonim ***** válasza:
92%

Hát, ez baromi kényelmes lenne a pasinak. Lenne egy másik családja," feljárna hozzám", vagyis továbbra is kezelgetne téged.

Nem akarja,hogy a másik két gyereke megtudja mekkora s.emét,milyen megható,hogy így törődik a gyerekei lelkivilágával, igazi mintaapa. :D

És a titokgyereke lelkivilágával mi lesz? Gondolj bele,az a gyerek egyszer felnő és akkor megmagyarázni neki,hogy apa titokban tartja, mert van egy másik családja. Remek minta lenne előtte.

Gondolom gyerektartást se akar fizetni, hisz akkor az asszonynak feltűnne,hogy eltűnik x összeg.

A helyedbe elküldeném melegebb éghajlatra. Az,hogy kiborítanám -e a bilit nem tudom,elhiszem,hogy terhesen nem kell most a stressz, talán később, de az is lehet,hogy inkább csak soha többé nem akarnék róla hallani. Majd találsz egy normális férfit. A körülményekhez képest, azért a lehető legtöbb boldogságot kívánok a babához!

2015. ápr. 9. 12:10
 39/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a valszokat. Valószínű én sem fogok utána rohangálni allapotosan. A gyerek tartás ügyében pedig kis keresetű szerintem 5-10 ezer forintal nem kapnék többet, tudom a gyereké de nem harcolok pár ezerért jobb a nyugalom!
2015. ápr. 9. 12:30
 40/52 anonim ***** válasza:

Na , ha nem akarsz sz*r helyzetbe kerulni akkor jobban tenned , ha pontot tennel az ugy vegere. Vagy ugy jarsz mint egy kozeli csaladtagom szeretoje es annak a gyereke. A kicsi mar 2 eves, de teljes titokban van tartva, 3 ember tudja az apuka felol, hogy egyeltalan letezik(+ a szereto is).

A ferj kettos eletet el, hol visszamegy a felesegehez(ne kerdezzetek,miert nem valtak el eddig), hol pedig csaladosdit jatszik. Szegeny gyerek pedig igy nohet fel. Szerintem rosszabb, mintha nem lenne apja.

Szoval hagyjuk ezt a "titokban akarom hagyni" dolgot. Allj ki magadert , es a gyerekert is.

Gyerektartas igenylese, utana valaszon, hogy akat e a gyerek apja lenni vagy nem.

2015. ápr. 9. 12:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!