Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza a költözéssel...

Kinek van igaza a költözéssel kapcsolatban? Baj ha a lány költözik a fiú lakhelyére?

Figyelt kérdés
23 éves lány vagyok, közel 3 éve járok a barátommal, aki két évvel idősebb nálam. Kb. 35-40 km-re élünk egymástól, őt az egyetem és a munka a megyeszékelyhez köti, én pedig egy kisebb városhoz kötődöm, itt nőttem fel. Ebben az évben szeretnénk összeköltözni az "ő városában", mert ő nehezebben tud onnan elszakadni, én pedig remélhetőleg ott is találok majd munkát. Ezzel nincs is semmi problémám. Főleg, hogy egy külön kis lakásban laknánk, kettesben, tehát nem a szüleinél vagy ilyesmi. Elmondtam ezeket a terveimet a szüleimnek és ők eléggé nehezen fogadták. Nem értik, hogy mért oda költözöm és mért nem a barátom költözik ide? olyasmit fogalmaztak meg hogy így a barátom szülei és a barátom "nyer" hiszen én megyek oda. Szerintem nagyon nehezen fognak elengedni, nekem meg már most bűntudatom van, és amiben eddig biztos voltam, most már annyira nem. Illetve vegyes érzéseim vannak, nem tudom pl. elképzelni a boldog lakásberendezést, költözést. Pedig szerettem volna jó élményként megélni ezt az egészet, de egyre inkább érzem, hogy nehéz korszak lesz. Véleményeket várnék: igaza van a szüleimnek? most kellene a "sarkamra állnom"? hogyan tudnám úgy megoldani ezt a helyzetet hogy mindenkinek jó legyen és én is élvezni tudjam, hogy ne legyen bűntudatom, amiért megyek?

#párkapcsolat #összeköltözés #szülő-gyermek-kapcsolat #lakhely választása
2015. ápr. 7. 14:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szüleidnek az a baja,hogy nem vagy otthon,nincs kontroll,nem tudják mit,mikor,hogy csinálsz.Lehet benne féltés,(de az én esetemben:)lehet benne szimplán az hogy megszokták hogy ott vagy,csak ki kell nyúlni érted,de innentől kezdve nem így lesz.

Szerintem nagyon ronda dolog ilyenekkel zsarolni valakit,aki friss fiatalként leszakadva a családtól kezdené élni az életkéjét.

Ne legyen bűntudatod,élvezd hogy azzal költözöl össze akit szeretsz és ő is szeret,új kihívások,feladatok,nekem sincs amiért a pesti agglomerációt lecseréltem 80 km-rel odébbi Székesfehérvárra.

2015. ápr. 7. 15:21
 12/16 A kérdező kommentje:
A kérdező vagyok. Köszönöm a kommenteket! már most sokat segítettetek. az hogy a megyeszékhelyen lakjunk az csak a "rövidtávú" terv egy idő után, a gyerekvállalás környékén, ha az anyagiak is úgy engedik a két város közti faluba szeretnénk költözni, én azt találom jó kompromisszumnak.
2015. ápr. 7. 15:38
 13/16 A kérdező kommentje:
még annyi: ha az én szülővárosomban élnénk akkor sem egy háztartásban a szülőkkel, csupán egy városban velük.
2015. ápr. 7. 15:42
 14/16 anonim ***** válasza:
5%
xDD bazzz ez 40 km az semmi .. ez az egész ország nem távolság ;DD brühühü hiányzik anyu?! rendben le vagy X-elve.. következő nőt ide .. axed ráér itt bárki szüttyögni ezen a szinten?! ... (anyudék+játszák a félistent) i.dióta DROIDOK xDDd
2015. ápr. 7. 16:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Alapból mi az hogy "ők nyernek"? Egy párkapcsolatnak, összeköltözésnek nem arról kell szólnia hogy "feladjuk" az életünket. Gyakorlatilag érzelmileg zsarolnak, mert magukhoz akarnak láncolni.
2015. ápr. 7. 22:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Szeretettel próbáld megmondani nekik, hogy szereted őket, de ez az élet rendje.

És aztán, ha ki lehet őket bírni, látogasd is őket gyakran.

2015. jún. 15. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!