Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az hogy lehet, hogy egy anya...

Az hogy lehet, hogy egy anya nem szereti a tulajdon gyermekét?

Figyelt kérdés

Arra fogja, hogy mikor a baba megszületett, sárgasággal kezelték, ezért az első pár napban nem volt ott mellette sokat, és így nem alakulhatott ki az a kötődés, aminek kellett volna. Ennek van értelme? Persze, elismerem, nagyon fontosak az első pár nap eseményei, de azt nem lehetne utólag behozni?

A pici most egy éves lesz, anyuka az apát szépen kirúgatta a munkahelyéről, mert nem tud 8 órán át meglenni egyedül a gyerekkel, és folyton hazahívta, fenyegetőzött, hogy ha most nem jön azonnal, akkor vagy ő ugrik ki az ablakon, vagy a gyereket dobja. Valószínűleg most apuka lesz GYES-en (ahhoz képest, hogy egyáltalán nem akarta a gyereket, sokkal jobban bánik vele, mint az anyuka, aki évekit stresszben volt, hogy nem jön össze, és ő nagyon babát akart), anyuka meg megy dolgozni, de mégis, hogy lehet, hogy egy anya ennyire ne tudja kezelni a gyerekét? Értem én, hogy az első pár év a legnehezebb, de attól még nem kéne ennyire hisztérikának lenni... A gyerek szegényke meg ezt később biztosan meg fogja szenvedni, és csak azért, mert az anyja éretlenül kierőltette az életét.

Hogy létezhet ilyen? Vagy ez mindenkivel előfordul a legnehezebb pillanatokban?

2015. ápr. 7. 12:57
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Mondom "tűnik". Nem azt mondtam, hogy más nem lehet, sőt írtam is, hogy lehet depresszió, amit kezeltetni kell. De ha neked életed öröme, hogy lebutázhass, akkor hajrá :)
2015. ápr. 7. 14:10
 22/23 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a hiba ott van a gondolmatmenetedben, hogy abban a rózsaszín kis tévhitben élsz, hogy egy anya mindenképpen szereti a gyerekét. Sajnos a valóság nem ilyen. Ha ilyen lenne, mindenhol csak boldog, tökéletes családok lennének, ami ugye nem így van.
2015. ápr. 7. 16:11
 23/23 FNiki88 válasza:

Aláírom, hogy ezt a viselkedést a depresszió is kiválthatja. De ha jól gondolom, az anyuka nem fordult segítségért. Nem kell mindent arra fogni, hogy depressziós!

Az is lehet, hogy rájött, hogy nem is olyan egyszerű egy kisbabával, ahogy azt elképzelte és menekülni akar.

Bármi is áll a háttérben nem tudom sajnálni. Csak azt a kis csöppséget, akinek szüksége lenne az Édesanyjára.

2015. ápr. 8. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!