Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az hogy lehet, hogy egy anya...

Az hogy lehet, hogy egy anya nem szereti a tulajdon gyermekét?

Figyelt kérdés

Arra fogja, hogy mikor a baba megszületett, sárgasággal kezelték, ezért az első pár napban nem volt ott mellette sokat, és így nem alakulhatott ki az a kötődés, aminek kellett volna. Ennek van értelme? Persze, elismerem, nagyon fontosak az első pár nap eseményei, de azt nem lehetne utólag behozni?

A pici most egy éves lesz, anyuka az apát szépen kirúgatta a munkahelyéről, mert nem tud 8 órán át meglenni egyedül a gyerekkel, és folyton hazahívta, fenyegetőzött, hogy ha most nem jön azonnal, akkor vagy ő ugrik ki az ablakon, vagy a gyereket dobja. Valószínűleg most apuka lesz GYES-en (ahhoz képest, hogy egyáltalán nem akarta a gyereket, sokkal jobban bánik vele, mint az anyuka, aki évekit stresszben volt, hogy nem jön össze, és ő nagyon babát akart), anyuka meg megy dolgozni, de mégis, hogy lehet, hogy egy anya ennyire ne tudja kezelni a gyerekét? Értem én, hogy az első pár év a legnehezebb, de attól még nem kéne ennyire hisztérikának lenni... A gyerek szegényke meg ezt később biztosan meg fogja szenvedni, és csak azért, mert az anyja éretlenül kierőltette az életét.

Hogy létezhet ilyen? Vagy ez mindenkivel előfordul a legnehezebb pillanatokban?

2015. ápr. 7. 12:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
egy depresszió hosszú évekig is eltart ha nem kezelik -.-" de ettől még a reakciója nagyon helytelen.
2015. ápr. 7. 13:22
 12/23 anonim ***** válasza:
95%

"Arra fogja, hogy mikor a baba megszületett, sárgasággal kezelték, ezért az első pár napban nem volt ott mellette sokat, és így nem alakulhatott ki az a kötődés, aminek kellett volna. Ennek van értelme?"

Szerintem meg nincs értelme. Az én fiam is nagyon besárgult, napokig szinte csak kék fény alatt volt, nem velem, mégis imádom.

Anyuka vagy depressziós vagy simán csak nem kellett volna gyereket vállalnia, mert nem alkalmas rá.

2015. ápr. 7. 13:23
 13/23 anonim ***** válasza:
én anyukám is depresszióban szenvedett és senki nem segített neki, mégis soha egy pillanatra nem utált vagy bántott volna, ha depressziós is az nem mentség a "kidobom az ablakon" szövegre
2015. ápr. 7. 13:26
 14/23 anonim ***** válasza:
44%
elég szomorú... én nagyon szeretnék babát, de egészségügyi okokból nagyon nehezen akar összejönni és már-már kezdek letenni róla. Én tudnám szeretni, imádnám és már most beleszédülök az anyai szeretetbe, ha csak arra gondolok, hogy egyszer talán a karomban tarthatom őt! De ilyen az élet, az ilyeneknek nem adatik meg, akik nem hogy születése után, de már születése előtt szeretik/szeretnék a babát anyai szeretettel :(
2015. ápr. 7. 13:27
 15/23 anonim ***** válasza:
A húgom ikrei majdnem egy hónapig voltak inkubátorban, mégis imádja őket.
2015. ápr. 7. 13:41
 16/23 anonim ***** válasza:
45%
Olyan buták vagytok anya létetekre. VAN értelme. Baj, hogy így történik, de az, hogy VELETEK nem így történt, nem jelenti azt, hogy nincs értelme. Mindenki máshogy reagál. Nem ti vagytok az univerzum közepe, hogy a ti reakciótok az etalon.
2015. ápr. 7. 13:41
 17/23 anonim ***** válasza:

Sajnos van. A kötődés mindenkinél máskor alakul ki, nekem a szülés után lassan és 1 év volt a vízválasztó, de soha nem gondoltam arra hogy megbántam vagy ne szeretném a kislányomat. Volt szülés utáni depresszióm, pedig mindig pozitív ember voltam. A férjem rengeteget segített és én magam mondtam, hogy elég az önsajnálatból. Azzal nincs baj hogy apuka is elmegy gyedre a gyerekkel, az inkább hogy ő sem akarja és anyukának is csak nyűg. Sajnálom a gyereket hisz ő nem tehet semmiről, és igen érezni fogja, sőt már valószínűleg most érzi hogy nem kell senkinek.

Ha depressziós is akkor sem elfogadható hogy azzal fenyegetőzik hogy kidobja a gyereket az ablakon. Az az meg hogy 8 órát nem bír ki vele nem normális. Az én férjem 12 órában, váltott műszakban dolgozik, hol nappal hol éjszaka, nehéz. És igen néha én is azt éreztem hogy most el akarok menni otthonról egyedül, elég volt az egész napos sírásból, a kialvatlanságból, de akkor erőt vettem magamon és tudatosítottam hogy mi vállaltuk őt, nem ő akart a világra jönni és kutya kötelességünk foglalkozni vele. A gyerek nem egy plüss állat hogyha már nem tetszik kidobom. Nem tudom te ki vagy a történetben, de anyukával nagyon komolyan el kéne beszélgetni, ha nem megy máshogy akkor menjen pszichológushoz, vagy adják oda a gyereket egy napra a nagyszülőknek ők meg menjenek el átbeszélni a dolgokat a férjével.

2015. ápr. 7. 13:45
 18/23 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Nem érzem magam butának, etalonnak sem, de az amit az anyuka előad, nekem simán csak kifogásnak tűnik. Ok, legyen, nem volt vele az első pár nap a gyerek, na de utána 1 évig vele volt, könyörgöm. Egészséges lelkületű, normális anya ettől nem hidegül el a gyerekétől. Ha depressziós kezeltessék, ha csak simán nem érdekli a gyereke, az viszont nagyon szomorú.
2015. ápr. 7. 13:46
 19/23 anonim ***** válasza:
46%
De látod? Neked simán "csak kifogás". Ettől leszel buta. Pedig igazad van, normális ember nem gondolkodik úgy, ahogy a kérdező által leírt ember. Tehát valamilyen mentális baja van. Az pedig nem "csak kifogás".
2015. ápr. 7. 13:59
 20/23 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, marhára nem gondolom magam etalonnak. Mivel hasonló dolog esett meg velem mint a kérdésben szereplő hölggyel, azért írtam, hogy én pont nem tudom ezt alátámasztani. Amúgy eltarthat a szülés utáni depresszió szerintem évekig is ha nem kezelik, de ez csak a magánvéleményem. De ha már itt tartunk, mivel komplikációk voltak a szülésemnél, nekem oda se adták a lányomat, hanem rohantak el vele, és még be is sárgult. Na, akkor ezek alapján nem kéne szeretnem? Azt elhiszem, hogy mindenki máskor kezd kötődni, meg nem biztos, hogy egyből jönnek az anyai érzések. De nem azért, mert besárgult a kicsi. Az életbe nem jutott eszembe, hogy kidobjam az ablakon, pedig a 6 év alatt már párszor kiborultam én is tőle. De gondolom ez minden szülővel előfordul, nem is ezzel van a baj. Mindenképp szakember segítségére lenne szüksége az anyukának.
2015. ápr. 7. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!