Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan van lelkifurdalásom?

Jogosan van lelkifurdalásom?

Figyelt kérdés
Anyám alkoholista. Én távol élek tőle és csak ünnepekkor látogatok haza. Többször kértem már, hogy legalább olyankor ne igyon, amikor haza megyek és takarítson ki. Undorító mocsok, büdös és kosz van otthon. Szó szerint putri. Húsvét miatt haza mentem és arra nyitottam be a lakásba, hogy részegen alszik. Alig bírtam felébreszteni. Taknya-nyála folyt... Közöltem vele, hogy nem ezt kértem. Nem alszok otthon ilyen körülmények között. Kiakadt, ordított és nagyon sírt, de én nem maradtam. Rosszul érzem magam. Úgy érzem, hogy nem hagyhatnám magára. Változni nem fog sajnos. Tényleg rossz vagyok, amiért ezt az évi néhány napot nem bírom ki mellette?
2015. ápr. 6. 18:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, hogy nem maradtál. Ha nem képes legalább az ünnepekkor kitakarítani és hanyagolni az alkoholt, akkor soha többé nem mennék át hozzá.
2015. ápr. 6. 18:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Érthető, hogy nem maradtál ott. Miből gondolod, hogy nem fog változni? Volt már elvonón, történt ilyesmire legalább próbálkozás? Tisztában van azzal, hogy alkoholbeteg?
2015. ápr. 6. 18:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Valamennyire jogS. Sajnos az alkoholizmus betegseg, magatol nem fog anyad meggyogyulni foleg errol a szintrol nem. Mindegy mit kersz ha akarja se biztos hogy teljesiteni tudja lasd most. Szerintem legkozelebb, ha mar helyette nem mehetsz elvonokurara takarits ki nala te, amig alszik es legyen ez a te ajandekod, aztan persze menj el, ottmaradni megertem ha nincs gusztusod. O meg amikor folebred/kijozanodik nagyon fogja szegyellni magat es kozben halas is lesz neked es tudja szereted. Hatha ez seguthet neki (erzi hogy az alkoholizmusa ellenere még az anyjanak tekinted).
2015. ápr. 6. 18:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jól tetted és ha emiatt lelkifurkád van akkor azt jelenti, hogy "jó ember" vagy ilyen téren. Ha nem lenne akkor kéne aggódnod, hogy rosszul cselekedtél. :D
2015. ápr. 6. 18:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Soha nem fog elvonóra manni. Nem ismeri be, hogy alkoholista. Tagadja, hogy iszik, de hát teljesen egyértelmű... Taknya-nyála folyik és ez nem nagyítás, szó szerint ez van! Undorító :( lehetetlen meggyőzni, észhez téríteni. 28 éve próbálom megértetni vele, hogy ez nem normális, ahogy él. Kitakarítani ott nem lehet, csak egy kanna benzinnel, meg egy gyufával! Hajléktalanok különb körülményeket teremtenek maguk körül, mint ő! Siralmas mocsokban él, szó szerint fertőző a lakás. A szőnyeg is fekete a kosztól :(
2015. ápr. 6. 18:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig ő nem látja be, hogy le kell szoknia, addig nem tudsz mit tenni. Tapasztalatból mondom. Az apám ugyanezt csinálta, és belehalt. Ebben a hónapban lesz 3 éve.
2015. ápr. 6. 19:03
 7/9 A kérdező kommentje:
A korulmenyekrol meg annyit, hogy a szemere hanytam, hogy igy nem lehet elni, hanyinger, ahogy el, mire azt allitotta, hogy en direkt bantom ot, mikozben o kitakaritott miattam... Hogy hol, azt nem tudom, mert az agy mellett a foldon egy majkremes kenyer hevert felig beletaposva a szonyegbe. Az agy es a konvektor tele volt szorva dohannyal. A szobaban szennel fut, a szen a kajha elott szerte szet volt szorva, a foldon mindenhol fadarabok, meg szenpor vastagon. A fuggony leszaggatva, minden ragad a mocsoktol. 3 hete mondta telefonon, hogy meghalt a macskaja. Gondoltam, biztos eltemette, de ugyan miert tette volna? A macska teteme ott volt az udvaron! 3 hete!!! En temettem el. A wc tiszta sz volt! Nem is ertem, hogy van gusztusa raulni! A furdokad, mintha abban tartana a szenet... Es meg sorolhatnam! Azt mondta, h o tisztasagban el, csak szegeny es en osszetevesztem a kettot. Hat, szerintem, attol meg, h szegeny, a macska tetemet nem kellene 3 hetig kerulgetni, es hasonlok! ~3 orat voltam ott es utana 1 teljes napig fekete koszt fujtam az orrombol! Amig en otthon laktam, addig tisztasag volt. Ha en erre kepes voltam, o miert nem az? 50 eves. Lenne ereje kitakaritani es netalan egy fel meteres godrot asni az elhullott allatainak! Nem hiszem, hogy tul nagy dolgot varnek! En 1-2 even belul babat szeretnek, igy vigyaznom kell az egeszsegemre. Egyszeruen nem alhatok ilyen helyen! A parom hallani se akart rola, h ott maradjak egy ejszakara.
2015. ápr. 6. 19:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen, tudom :( az en apukammal is ez tortent. Anyam ebbol se tanul! Amugy az is az o szamlajara irhato, mert o csinalt apubol alkoholistat.
2015. ápr. 6. 19:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom az anyukádat. Jól tetted hogy nem aludtál otthon. Ezen ne is aggaszd magad. Sajnos az alkoholizmus az ilyen. Hiába szeret, hiába szereted az alkohol elválaszt titeket. Sajnos ő nem az anyád ezesetben hanem egy beteg. Segìteni kène rajta egy szakembernek ès be kène látnia higy válltoznia kène. Az èn apukám is alkoholista. Tulajdonkèppen tönkre tett hèt ember èletet. Amúgy imádnám az apukám ha nem lenne alkoholista. Most lesz 69 èves stroke-ot kapot egy hete. Nem tud járni ès lebènult a bal oldala. Most döbbent rá hogy az alkohol egy rossz dolog. De már kèső újra kezdeni. Sok ember elbagatelizálja az alkohol okozta "károkat". Azt hiszik milyen jó buli inni, rèszegnek lenni , de ez nem ìgy van. Az alkohol egy rossz dolog. Kár hogy ezt nem látják az emberek.
2015. ápr. 6. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!