Elnéztem ahogy a fiamat tönkreteszi a lányom és a férjem. Nem csináltam semmit. Ti mit csináltatok volna?
Röviden összefoglalva. Fiamat felvették ausztriában egy egyetemre. Nem vettem észre, de most már úgy látom tudatosan építették le fiamat. Nem vettem észre, hogy lányom irigy volt rá. Mások egyből észrevették mondták is nekem, de én nem vettem tudomást erről. Vizsgái előtt szinte mindig veszekedtek vele, hol a lányom hol a férjem. Nagyon sokszor nem hagyták aludni se, mindig felkeltették direkt. Vizsgái nem sikerűltek. Úgy ment mindig vizsgázni, hogy felvolt húzva, szóval teljesen idegroncs volt. Sokszor adtam neki xanaxot, mikor már itthon úgy felidegesítették. 28 éves lesz nyáron. Szerencsére nyáron végezni fog ,de ez neki miattunk 10 évig tartott. Félek, hogy a diplomája előtt megint keresztbe tesznek neki, lányom és férjem.
Fiam sokszor kért segítséget tőlem, hogy segítsek neki, mondta, hogy nem látom mit csinálnak velem ? de én nem segítettem. Mit kellett volna csinálnom ?
Szerintem sajnos nem kamu kérdés. Ismerek olyan családokat ahol sajnos megmérgezik a légkört a saját szeretteiknek is. Nem direkt, de tudat alatt nagyon intenzíven teszik ezt felnőttekkel is.
Az én anyukám is üvöltözött velem hogy miért nem tanulok jobban általánosban. Idegileg ő volt kikészülve saját magától, de engem készített ki. Amikor tanulni akartam a nyakamra jött és üvöltözött hogy hogy tudok úgy leülni tanulni hogy nincs kiporszívózva meg ez és ez és ez nincs megcsinálva? A lényeg az volt hogy végig rossznak érezzem magam. Az energiáim elszívta és csak a feszültség maradt. Ha nem voltak jó jegyeim azért kiabált, ha tanultam akkor azért kiabált.
De ismerek ennél nehezebb eseteket is, ahol a gyerek diplomáját torpedózták meg így.
Valójában a szülők nem is tudják hogy mit okoznak, csak azt érzik hogy ők nem érzik jól magukat és igyekeznek minden okot a gyerekre kenni. A gyerek pedig függ tőlük és még nehezebb helyzetben van.
Lehet hogy tudat alatt ezek a szülők arra vágynak hogy a gyerekük függjön tőlük, hogy erősnek érezzék önmagukat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!