Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért "élvezem" a szüleim...

Miért "élvezem" a szüleim nyomorát? Miért akarok még ennyi idő után is bizonyítani nekik?

Figyelt kérdés

17 évesen elköltöztem otthonról, mert a családommal katasztrofális volt a kapcsolatom.

Nem, nem ment tönkre az életem. Leérettségiztem, majd külföldön tanultam és nagyon jó körülmények között éltem már akkor is.

Előtte anyáéktól mindig azt hallgattam, hogy folyton követelőzök, meg majd akkor lesznek méregdrága dolgaim, ha megdolgozok értük, stb. Nem éltünk igazán nagy lábon, átlagos életünk volt. A nővérem volt mindig a szemük fénye, én meg a bulizós, pörgős lányuk, akivel csak veszekedtek.

Több év telt el, jó életem van, de néha eszembe jut, hogy milyen jó lenne, ha látnák, ahogy élek és hogy nem jött be az, hogy "semmire nem fogom vinni az életben és szegény leszek"... Ráadásul tudom, hogy most pénzügyi nehézségeik vannak, a drága nővéremet 4 évre felfüggesztették és ezért szabályosan kárörvendek, legszívesebben elhívnám őket magamhoz 2 hétre, hogy lássák, hogy élek és utána visszamehetnének a szürke hétköznapokba, az adósságaik és a gondjaik közé.

Normális ez az érzés?

2015. ápr. 4. 12:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nem azt mondta, hogy 17 éves, hanem hogy a 17-es válaszoló kemmentjére reagál -.-
2015. ápr. 4. 21:43
 22/23 anonim ***** válasza:
Tényleg XD
2015. ápr. 4. 21:51
 23/23 anonim ***** válasza:
A férjemnek is hasonlókat mondtak otthon. Teljesen lerombolták az önbecsülését. Mindig azt hallgatta hogy nem viszi majd semmire. Azóta eltelt pár év és messze jobb körülmények között élünk mint a családja bármikor is. Mi is sokszor megbeszéljük, hogy nem tartották semmire. A grátisz nálunk az, hogy tartjuk velük a kapcsolatot, és szabályosan irigyek ránk, pedig nem rázzuk a rongyot, csak nagyjából jut mindenre amire szeretnénk.( nem vagyunk kőgazdagok) Ez még rosszabb mikor a saját családod irigy rád, és ha tehetnék akkor mindent elvennének mert nekünk úgy is van. Az nem számít, hogy megdolgoztunk érte, ők meg nem. Szóval normálisak az érzéseid.
2015. ápr. 5. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!