Miért "élvezem" a szüleim nyomorát? Miért akarok még ennyi idő után is bizonyítani nekik?
17 évesen elköltöztem otthonról, mert a családommal katasztrofális volt a kapcsolatom.
Nem, nem ment tönkre az életem. Leérettségiztem, majd külföldön tanultam és nagyon jó körülmények között éltem már akkor is.
Előtte anyáéktól mindig azt hallgattam, hogy folyton követelőzök, meg majd akkor lesznek méregdrága dolgaim, ha megdolgozok értük, stb. Nem éltünk igazán nagy lábon, átlagos életünk volt. A nővérem volt mindig a szemük fénye, én meg a bulizós, pörgős lányuk, akivel csak veszekedtek.
Több év telt el, jó életem van, de néha eszembe jut, hogy milyen jó lenne, ha látnák, ahogy élek és hogy nem jött be az, hogy "semmire nem fogom vinni az életben és szegény leszek"... Ráadásul tudom, hogy most pénzügyi nehézségeik vannak, a drága nővéremet 4 évre felfüggesztették és ezért szabályosan kárörvendek, legszívesebben elhívnám őket magamhoz 2 hétre, hogy lássák, hogy élek és utána visszamehetnének a szürke hétköznapokba, az adósságaik és a gondjaik közé.
Normális ez az érzés?
Hű de sok a naiv válaszoló ... -_-
Persze hogy ez egy "normális" emberi érzés! Úgy értem, nem kedves, de ilyenek vagyunk, emberek!! És nagyrészt nem te tehetsz róla.
Úgy voltál 17 évig, hogy ekéztek, rombolták az önbizalmad, hát persze, hogy bizonyítani akarsz nekik! Ez teljesen normális.
Persze a más utálata hosszú távon romboló érzés, de az érzéseket legalább magunk előtt ismerjük el, ne fojtsuk el, mert akkor nem tudnak elmúlni se!
Örömködd ki magad nyugodtan, hogy te milyen ügyes voltál (tényleg gratula!), ismerd el magad előtt nyugodtan, hogy a családod mennyire nem volt rendes veled.
Aztán majd lassan engedd ezt el, és tekints a jövőbe. A lényeg, hogy ne őrizgesd a sérelmed a végtelenségig, de azt csak úgy teheted meg, ha megéled ezt az érzelmet, adsz neki teret kicsit.
De szerintem arra kár várnod, hogy majd tőlük megkapod az elismerést. Nagyon sok embert ismerek, aki csak azért gürcölt csomó mindenért, hogy az apja/anyja végre elismerje, de ez sose történt meg, mert az ilyen emberek csak azt élvezik, ha mást ekézhetnek, azért teszik.
De persze kivételek lehetnek.
Megint te? Tényleg komoly baj lehet az agyadban, ha még mindig ide jársz kérdést kiírogatni! Dicsekedni jössz?
Hidd el senki se irigyel! Többre tarjuk a családodat, mint téged!
Egy szánalmas kis lotyó vagy semmi több!
17 és
é l v e z i
a kérdés kiírását :D
(mást nincs mit élvezni,valószínűleg)
Én teljes mértékben együtt érzek veled. Ez tudom hogy milyen érzés habár nekem még ezek nem adattak meg.
Szerintem igazad van és ezt csak az érti aki átment/átmegy ezen.
Csak azt nem értem hogy jutottál ki külföldre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!